Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kedves anyukák! Nektek mennyir...

Kedves anyukák! Nektek mennyire mentek tönkre a fogaitok terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Úgy értem hányat kellet tömetni, vagy netelán kívetetni? És mit haszálnatok, hogy ezt megússzátok?

18hkm

2011. aug. 4. 20:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

nekem nagyon.Több is letört,kilyukadt,vérzik,vérzik az ínyem is,elől fent 4!!!! ment szét le is törtek .foggalmam sincs miért?,Nagyon bámt de ez van sajna.Szülés után nekiállok megcsináltatni a dokim azt mondta h most ne mert túl sok antibiotikumot kellene beszedni ami nem tenne jót a babának.

31 hk.

2011. aug. 4. 22:09
 12/13 anonim ***** válasza:
77%
Semmennyire. Az én fogorvosom a következő tanáccsal látott el: pont 3-szor annyi ideig mossam a fogoam, mint szoktam. Azt mondta, hogy nem azzal van a baj, hogy a gyerek elszívja a kalciumot, mert az baromság, hanem azzal, hogy az íny is bedagad a terhesség alatt (vizesedik kvázi), így nem férsz hozzá rendesen a fogad tövéhez, így ott nem is mosod meg annyira, mint korábban. És ezért megy tönkre. De ha sok ideig mosod, akkor az segít. És ahogy az előző válaszoló írta, az ínygyulladást kell leginkább megelőzni, mert az aztán tényleg nagy probléma, és a fogaidnak annyi, ha nem kezelik ki.
2011. aug. 4. 22:11
 13/13 anonim ***** válasza:

1. terhességem alatt semmit nem romlott a fogam,2 év múlva a 2. terhességem alatt rengeteg csokoládét megettem,és utána sem hagytam fel ezzel a rossz szokásommal,így a 3. terhességnek már úgy indultam neki,hogy fent a metszőfogamnál kellene tömetni,meg 2 rágó fogat. Hozzá teszem,4 éve szüntelenül zabálom a csokit. Viszont nem kávézom,nem iszom teát,cólát,nem dohányzom.. Csak napi 1 tábla csoki. Ritkán eszek más cukros dolgot- lekvárt pl,vagy süteményt. Azt hiszem,nagyon jó fogsorral lettem megáldva,pedig a szülőknek 50 éves korukban már 1 db foguk sem volt!

Hja,mind ezt úgy,hogy csak reggel mosok fogat- máskülönben érzékeny a hőfokra,és a cukorra.

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!!

Üdv:2gyerkőcös,34h.km.

2011. aug. 5. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!