Kedves anyukák! Nektek mennyire mentek tönkre a fogaitok terhesség alatt?
Úgy értem hányat kellet tömetni, vagy netelán kívetetni? És mit haszálnatok, hogy ezt megússzátok?
18hkm
Szerencsére semennyire. Pedig alapból nincsenek valami nagyon jó fogaim, kb. 12 éves korom óta évente biztos tömték legalább egy fogamat. De terhesen egyet se kellett, sőt utána is már 3 éves volt a fiam, amikor először kellett fogat tömetnem - igaz, az nagyon durva menet volt :S
Viszont nem használtam semmi különöset, ugyan úgy a megszokott fogkrémemet használtam (Amodent).
Egy sem ment tönkre. Semmi különöset nem tettem érte, csak a szokásos mindennapi szájhigiéniát alkalmaztam. szerintem ez adottság is, 30 éves vagyok, és nincs sem lyukas, sem tömött fogam, és mind megvan. :)
ui.: a második babát várom.
32hkm
szia
hála a jóégnek a terhesség alatt semmi baj nem volt a fogaimmal, bár szerencsére alapból erősek
középidőtöl minden nap megittam egy kálcium pezsgőtablettát
hiszen a baba elveszi azt ami magának kell :)
viszont.. mióta megszületett 2 fogam van ami baromi érzékeny hiába vettem meg ajánlotta a fogorvos a
sensodyne fogkrémet érzékeny fogakra semmit sem használ
tuti hogy most jött elő ráadásul a hajam is most kezdett el hullani egy részen ez mind mind szülés után gondolom a hormonnak köszönhető...
szóval amit ajánlani tudok az a kalcium..
minden jót nektek :)
16 hónapos baba anyukája
Első terhességemnél egy bölcsességet húztak.Most, a másodiknál az utóbbi 2 hétben ötször voltam fogorvosnál.Épp most értem haza az ügyeletről.Volt 2 tömés, két gyökérkezelés, és letörött egy fogam.Nem vagyok magamnál.
Félévente jártam eddig fogorvoshoz.Nagyon ügyeltem a fogaimra.És tessék.
Az egyik doki azt mondta, hogy ne használjak terhesség alatt fogfehérítős fogkrémet, mert az nagyon tönkre tudja vágni az ép fogakat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!