Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 25 hetes vagyok tegnap 4d-n...

25 hetes vagyok tegnap 4d-n azt mondták h a babámnak koponyatágulata van mind két oldalt 12és13mm nagyon megijedtünk mit jelent ez?

Figyelt kérdés
2011. aug. 4. 15:44
 1/8 A kérdező kommentje:
Helyesbítek agykamratágulat!!!
2011. aug. 4. 16:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt ott az orvossal kellett volna megbeszélned, hogy mondja el, hogy mit jelent. Én erről nem hallottam még, de remélem nincs nagy gond.
2011. aug. 4. 16:21
 3/8 sumergo ***** válasza:
2011. aug. 4. 16:22
 4/8 anonim válasza:

Szia! Az én babámnál 20. hetesen kb. 9 mm-es kamratágulatot találtak. Az orvosok szerint 10 mm-15 mm közötti érték tekinthető enyhe agykamratágulatnak. Most 24 hetes vagyok, már most kevesebbet mértek, sok esetben tudomásom szerint felszívódik, pontosabban csökken a mértéke. Végeztek nálam 21 hetesen magzatvízvételt is, de szerencsére genetikai rendellenesség nem áll fenn. A kromoszóma-problémák mellett a másik dolog, ami okozhatja, az a terhesség alatti fertőzés (pl. toxoplasma, ha még en mestél át korábban rajta). A fertőzés kizárása miatt nálam - a korábbi hibátlan eredmények ellenére - végeztek ismételten TORCH-vizsgálatot, illetve parvovírusra szűrést. Ezekről még nem kaptam eredményt, de kizártnak tartom, hogy fertőzésem lenne, mivel minden terhesség alatti leletem negatív lett, illetve átestem korábban a rubeolán, toxoplasmán stb. Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy a genetikai rendellenességen illetve fertőzésen kívül más okozhatja-e a tágulatot, de a kezelőorvosod biztosan felvilágosít, és részletesen elmagyarázza!

Nagyon ijesztő lehet, amit az orvos látott/mondott, tudom, mert mi is átéltük, de próbálj megnyugodni, és javaslom, menj el genetkushoz, vagy egy magasabb kategóriás szonográfushoz még egy mérésre, a pontosság kedvéért.

Remélem, semmi gond nem lesz, és ismételt mérés során már kevesebbet fognak mérni! Keress egy jó dokit esetleg, ha a nőgyógyászodnak nem olyan jó az uh-gépe. Ha akarod, privátban tudok ajánlani magánorvosokat Bp-en, akiknél mi voltunk.

2011. aug. 4. 17:31
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat remélem nálunk sem lesz semmi baj mi holnap megyünk további vizsgálatokra szurkoljatok!!!
2011. aug. 4. 18:38
 6/8 sumergo ***** válasza:
Remélem megnyugtató híreket kaptatok!
2011. aug. 5. 15:00
 7/8 anonim válasza:
Szia, tegnapi 17:31-es válaszoló vagyok, mit mondott a doki? Remélem, minden rendben veletek!
2011. aug. 5. 18:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Azt mondták h genetikai jellegü csütörtökön megyek genetikára akkor többet tudok mondani!!!
2011. aug. 6. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!