Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » ártalmas e a babának ha...

ártalmas e a babának ha dopplerrel hallgatom a szívverését? Hallgathatom mindennap?

Figyelt kérdés
Ma kaptam és nagyon orulok neki, már hallható volt, megtaláltam, pedig még csak a 9.ik hétben járok:-)
2011. aug. 4. 13:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%

akkor az a sajátod volt :)))

20.hét előtt nem is nagyon fogsz hallani mást:)))

a babádé kb. 150-200 között van, a tied 60-100között :)

hallgads nyugodtan, ez csak egy hang. később majd elmászik előle ha zavarja

2011. aug. 4. 13:27
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondta a dokim, hogy nem ártalmas, de mivel ultrahangot bocsájt ki, ezért én nem használom mindennap, csak hetente 1szer vagy 2szer, csak, hogy megnyugodjak, hogy minden oké odabent!
2011. aug. 4. 13:29
 3/13 A kérdező kommentje:
olvastam hogy a 9.ik hettol hallhato a dopplerrel is, és a 11-12.ik hten meg már biztosan, szoval nem hiszem hogy az alhasamban a saját szívvesésemet hallottam, de a kérdésem másra irányult.
2011. aug. 4. 13:30
 4/13 A kérdező kommentje:

Mi történik a babáddal?

A magzat most körübelül 20-28 milliméter a fejétől a fenekéig. Már nagyon aktív, de ebből te még semmit nem érzel. Már minden fontos szerve kialakult. A doppler készülékkel már meghallgathatod a szívverését. Bár a herék vagy a petefészkek már kialakultak, a külső nemiszervek még nemi jelleg nélküliek, ezért még az ultrahangon sem láthatod fiú lesz vagy lány. A szemhéjak kezdenek formát ölteni, a törzs kiegyenesedik és megnyúlik.

És az én picimnek már szépen lehet hallani:-)

2011. aug. 4. 13:34
 5/13 A kérdező kommentje:
20 hetes babának már bármivel lehet hallani még akár okori mutyurrel is, az már olyan nagy, oda még digitális, modern eszkoz sem kell, az már jol érezhetoen rugdos, stb.az már doppler nélkulis alapos életjelet ad magárol, tehát nagyon kitoltad a határt, de azért kossz:-)))
2011. aug. 4. 13:40
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem árt neki! De az elsőnek igaza van! Nem fogunk nyilván ezen vitatkozni, de az orvosok szerint sem nagyon van még forgalomban olyan doppler, amivel lehet hallani ilyen pici magzat szívverését!
2011. aug. 4. 16:05
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
14 hetesen hallottam először a baba szívhangját. Előőte mindig csak a hasi artériát hallottam. Lehet, hogy te is csak ezt hallod, de az is lehet, hogy a baba szívhangját.
2011. aug. 4. 18:26
 8/13 anonim ***** válasza:

a védőnők és at erhesgondozók is a 20.héttől hallgatnak. a kütyüket meg el kell adni vmivel. ha jó magas pulzusszámot hallassz, az a babádé, jóval lassabb, ritmusosabb, az pedig a sajátod. a hasadban fut végig, a csípődig az aorta,ami a legnagyobb verőér. Különösen vékony egyéneknél hanyatt fekve még látszik is.

remélem, valóban hallod már a kicsikét, de ha mégsem, ne aggódj nemsoká fogod hallani és érezni is!

még egyszer: a doppler egy ultrahang elven működő készülék, vagyis hang, ami teljesen ártalmatlan. amikor hallani szeretnéd akkor hallgasd. :)

boldog babavárást!

2011. aug. 4. 19:10
 9/13 anonim ***** válasza:

megint én: ha sikerül befognod a szivverést és biztos akarsz lenni abban, hogy a picié, keresd meg a sajátodat is! szeméremdomb felé mozgatva a fejet biztosan megtalálod a sajátodat is. vagy a lágyékfelé. szerintem keresd meg először a sajátot és utána lesz viszonyítási alap!

én is nagyon megijedtem, amikor a 18hetes uh-gon először 76os frekit láttam.mondtam is a dokinak, hogy nem kevés ez? mondta nevetve, hogyha a picié lenne ő is keveselné, de ez az anyai része volt a lepénynek :)

2011. aug. 4. 19:14
 10/13 A kérdező kommentje:
ja hát nekem mindegy,ha még nem is a pici szivecskéjét hallottam is, de remélem rendben van, majd ha nagyobb lesz, vagy furcsálni fogom hogy nem mozog, akkor majd nagyon jol fog jonni.csak hát a neten is az feljebb idézett szovegben is irják hogy a 9.ik héttol.nekem az a lényeg hogy jol legyen, hétfon megyek ultrahangra, ott az a legfobb visgálat. amugy vissza olvastam és a dokim az elso terhességemnél eloszor a 12.ik hétben dopplerezett, akkor megvolt, csak mindig odébb húzodott. azért félnék minden nap használni, férjem sem engedi. koszonom a válaszokat
2011. aug. 4. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!