ártalmas e a babának ha dopplerrel hallgatom a szívverését? Hallgathatom mindennap?
akkor az a sajátod volt :)))
20.hét előtt nem is nagyon fogsz hallani mást:)))
a babádé kb. 150-200 között van, a tied 60-100között :)
hallgads nyugodtan, ez csak egy hang. később majd elmászik előle ha zavarja
Mi történik a babáddal?
A magzat most körübelül 20-28 milliméter a fejétől a fenekéig. Már nagyon aktív, de ebből te még semmit nem érzel. Már minden fontos szerve kialakult. A doppler készülékkel már meghallgathatod a szívverését. Bár a herék vagy a petefészkek már kialakultak, a külső nemiszervek még nemi jelleg nélküliek, ezért még az ultrahangon sem láthatod fiú lesz vagy lány. A szemhéjak kezdenek formát ölteni, a törzs kiegyenesedik és megnyúlik.
És az én picimnek már szépen lehet hallani:-)
a védőnők és at erhesgondozók is a 20.héttől hallgatnak. a kütyüket meg el kell adni vmivel. ha jó magas pulzusszámot hallassz, az a babádé, jóval lassabb, ritmusosabb, az pedig a sajátod. a hasadban fut végig, a csípődig az aorta,ami a legnagyobb verőér. Különösen vékony egyéneknél hanyatt fekve még látszik is.
remélem, valóban hallod már a kicsikét, de ha mégsem, ne aggódj nemsoká fogod hallani és érezni is!
még egyszer: a doppler egy ultrahang elven működő készülék, vagyis hang, ami teljesen ártalmatlan. amikor hallani szeretnéd akkor hallgasd. :)
boldog babavárást!
megint én: ha sikerül befognod a szivverést és biztos akarsz lenni abban, hogy a picié, keresd meg a sajátodat is! szeméremdomb felé mozgatva a fejet biztosan megtalálod a sajátodat is. vagy a lágyékfelé. szerintem keresd meg először a sajátot és utána lesz viszonyítási alap!
én is nagyon megijedtem, amikor a 18hetes uh-gon először 76os frekit láttam.mondtam is a dokinak, hogy nem kevés ez? mondta nevetve, hogyha a picié lenne ő is keveselné, de ez az anyai része volt a lepénynek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!