Aggódom. Van olyan kismama akit az első 12 hét alatt
sokat ultrahangoztak és végül egészséges kisbabája
született?
Figyelt kérdés
Engem hetente ultrahangoztak az első 12 hétben, pont amikor a legfontosabb szervek fejlődnek ki. Nem árthatott ez a babának? Azóta minden rendben, most már remélhetőleg csak a kötelező ultrahangok lesznek. Olyan kismamik írjanak, akik hasonló cipőben jártak és végül minden rendben volt. Nagyon köszönök minden segítséget! 22 hetes kismama
Engem 4 hetes terhes koromtól uh-ztak 2 hetente a 12. hétig!Semmi baja a lányomnak, de szerintem ez nme is káros!Nekem eszembe sem jutott, én örültem hogy látom, bár nagyon vártam hogy végre ne hüvelyit csináljon hanme hasit! :)
20 hós lesz a lányom a héten, elég sokat karattyol, 10,5 hósan már ment egyedül, minden időre vagy hamarabb csinált!Szóval ne aggódj, örülj, hogy mostmár rendben a terhességed, és légy boldog!Élvezzétek a pároddal a kettesben töltött időt,mert ilyen majd utána soká lesz, ami persze nme baj! :)Sok boldogságot és nyugalmat kívánok!
2011. aug. 2. 17:52
12/21 anonim válasza:
Engem a párom pont emiatt a tévhitek miatt tiltott el az internettől, mikor terhes voltam. :) Annyi hülyeséget lehet olvasni, hogy az ember csak ráparázik mindenre. Az UH nem árt a babának egyik fejlődési szakaszban sem. Mikor kicsit nagyobb lesz, valószínű erős rúgásokkal fogja a tudtodra adni, hogy nem tetszik neki, általában egyik baba sem szereti, mert nekik kellemetlen de ártalmatlan. Sok UH-on voltam én is, mert genetikára kellett járnom, 4 hónapos, gyönyörű, egészséges a kislányom, ne izgulj, élvezd a babavárást, aztán a babázást! :)
2011. aug. 2. 20:57
13/21 sumergo válasza:
Lombikos vagyok ,UH-ztak bőséggel:
4+1 héten
5+1 héten
6+3 héten
8+3 héten
10+3 héten, ezek a meddőségiben voltak, és ott mindenkinél így van, mégis rengeteg baba képe van kint a falon, akik teljesen egészségesek. Sok közülük már 10 év körül van. Gondolom csak kiderült volna már, ha ártana nekik.
Aztán miután el kellett kezdeni a normál terhesgondozásra járni, nézte 12 hetesen a magándokimnál, meg 13 hetesen a kötelező genetikai UH-n. Az igaz, h a baba nem szereti, mert menekülni próbál, ez szemmel látható, de ha kárt okozna csak nem nézegetnék ilyen szorgosan!
26+1 hkm
2011. aug. 2. 21:17
14/21 anonim válasza:
Higgyétek el, hogy nagyon sok öreg téveszti össze az UH-t a röntgennel. Én is úgy tudom, hogy az ultrahang nem befolyásolja sem károsan, sem pedig előnyére a magzat fejlődését.
2011. aug. 4. 13:03
15/21 anonim válasza:
Nekem is rengeteg ultrahangom volt a 12. hétig mert az orvosom ultrahangmániás.Kisfiam most 4 éves, és okos ügyes,gyönyörűszép gyermek.
2011. aug. 4. 13:24
16/21 anonim válasza:
Kedves kérdező,de miért lenne káros az UH?Nem egyenlő a RTG-el,vagy a mikrohullámú sütővel...
2011. aug. 4. 13:28
17/21 anonim válasza:
az uh-nak semmi káros hatása nincs, annyit tudok, hogy a hosszan tartó uh kicsit felmelegítheti a magzatvizet, aminek a babó annyira nem örül, ezért nem csinálják nagyon sokáig (bár nekem egyszer a 4 D 45 percig tartott) de semmi baja nem lesz tőle !
2011. aug. 4. 14:16
18/21 anonim válasza:
Szia!
Nyugodj meg, semmi baja nem lesz a babádnak a sok uh-tól.
A kislányommal már 4 hetes terhesen voltam dokinál uh-n, mert volt már 1 vetélésem és 1 elég komoly méhműtétem. A 12. hétig hetente mentem uh-ra. A kislányom teljesen egészségesen született.
2011. aug. 4. 14:53
19/21 anonim válasza:
Nem lesz baja, nekem is sok volt az első trimeszterben, orvosként dolgoztam és amikor volt időnk rákukkantottunk! :)
2011. aug. 4. 16:41
20/21 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönök minden hozzászólást! Megnyugtató, hogy mások is jártak ilyen cipőben :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!