Biztassatok légyszi! Pozitív lett afp-n a downom. Ilyenkor mi a teendő?
Szerintem az Istenhegyiben megbízhatsz. Ha ott azt mondják, hogy ne szúrass, akkor én nem mennék amniora. Interneten annyi mindent írnak... Két helyen is mondták neked uh-n, hogy a felritkulás gyakori, szerintem inkább ő bennük bízz (főleg, hogy látták is) ne a netes infokban.
Nehéz ez nagyon. mert bármit is mondanak, valószínűleg akkor sem fogsz megnyugodni, és nem tudom annak van e értelme, hogy végig izguld a terhességet... Viszont az amnionak meg van kockázata. :( Drukkolok nagyon, hogy olyan jó eredményeket kapj, hogy meggyőzzenek, hogy minden rendben!
Szerintem te túlságosan belemerültél ebbe, se a családnak, se neked, de legfőképp a gyerekednek nem tesz ez jót.
Én nem hiszek a pszichológiában, de tegyél egy próbát, hátha tud rajtad segíteni egy pszichológus. Ilyen rettegésben nem lehet végig élni egy életet. Most fogant az a baba, számold ki hány vizsgálatot csináltattál már, és még ki kell hordanod, meg kell szülnöd és fel kell nevelned.
Hány helyre akarsz még elmenni és hány vizsgálatot akarsz ennek a nyomorult Down kórnak a kizárására?
És tudod hány genetikai rendellenessége és egyéb baja is lehet a magzatnak, gyereknek?
Megszületik, mit fogsz csinálni- vérvizsgálatot hetente meg veszel tesztcsíkot és nézed a vizeletet, székletet, hogy kizárhasd a betegségeket? Meg veszel egy orvosi szakkönyvet és abból nézed ABC rendben a betegséget és ha nincs baj, akkor keresel egyet?
Mert most már ott tartasz.
Jó nyilván más vagyok, mint te, de nekem alacsony lett az AFP-m, azt mondta a doki, nem jelent semmit a védőnő szintúgy és ennyi volt. Nem rohangáltam fűhöz-fához, elfogadtam, nem Down kóros a babám. És nem is volt az.
És nem keresgéltem soha betegséget, mert az úgyis megtalál.
Kedves utolsó:Nem az afp-vel van problémám,hanem hogy pzitív lettem down.ra.És igen,rohangálok ahány vizsgálatra csak lehet,amivel ki lehet ezt zárni,mert nem akarom megszúratni magam.így sok probléma van a terhességemmel,nem akarok plusz egy kockázatot.Nem látok bele mindenbe betgséget,de ezért igenis aggódom.van már gyerekem,vele nem stresszeltem semmin,de vele nem is volt ilyen eredményem és felritkult agya sem volt.
Kedves többiek:1:4200 lett a négyes teszt eredménye.Most már végképp nem tudom,kinek higyjek,de hétfőig van időm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!