Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi segített a rosszullétek ellen?

Mi segített a rosszullétek ellen?

Figyelt kérdés
Émelygés, szédülés, hányinger és minden. Sajnos muszáj dolgoznom, ráadásul nem szeretném, ha munkahelyen kiderülne a terhesség. Mit tehetek?
2009. ápr. 7. 23:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Sajnos nekem semi. Szedtem a magne b 6-ot de az se meg sima b6 vitamint is elvileg jó hányinger ellen. Nekem az se segitett 4 hónapig amig el nem múlt magától. Addig minden napi hányás napjába töbször szédülés stb . De szerencsére ez nem mindenkinél van ez igy . Próbáld ki a b6 vitamint hátha neked segit. Kb 300 ft körűl van az ára nem drága.
2009. ápr. 8. 07:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerencsére nekem nem voltak ilyen problémáim, de azt mondják, hogy a B6 vitamin sokat segíthet a hányingeren és az émelygésen!!!
2009. ápr. 8. 07:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem azt javasolták, hogy reggel felkeléskor mielőtt még kiszálnék az ágyból igyak egy pohár vizet és egyek pár darab sima kekszet, próbáld ki, lehet beválik.

Boldog babavárást,

22 hetes kismama:)

2009. ápr. 8. 08:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Teljesen átérzem a helyzetedet, én ugyanilyen szituációban voltam az első babámmal.

Sajnos jó tippem nincsen, én is kipróbáltam mindent, de nem igazán vált be semmi az első hónapokban. Egyet tudok mondani, hogyha a hányingered kifejezetten a sok sav miatt van, akkor arra nagyon jó a citromos víz!!! Nekem bevált, a terhesség 2. felétől sokat segített, nem volt soha gyomorégésem.

Most a 2. babával itthon maradtam a 8. héttől, ugyanúgy a rosszullétek miatt. Mivel semmi étvágyam nem volt, mindentől undorodtam, csak rágcsákat nyammogtam: ropi, keksz. Rájöttem, hogy ezek semmit nem segítenek, sokszor pont az éhségtől voltam már rosszul. Ördögi kör, igen nehéz volt találni valami kicsit tartalmasabb kaját, ami meg bírtam enni. Végül nekem a zöldséglevesek és a kompótok váltak be, illetve egy idő után a csirkehús.

Ha Te ennél azért öbb mindent meg tudsz enni, szerencsés vagy, de akkor érdemes megfigyelni, nem fokozza-e némelyik étel a hányingert: én pl. minden olyan ételtől kikészültem, amiben akár minimális hagyma is volt.

Az egész rosszullétesdi nálam a 16-18. hét körül kezdett enyhülni mindkét terhességemnél. Kitartás!!!

2009. ápr. 8. 09:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Rengeteg tanács van, amit ki lehet próbálni, aztán vagy bejön vagy sem.

Van, aki a gyömbérre (teának, ételben) esküszik, van aki a citromra, van aki reggel az ágyban elrágcsált kekszre, van akik a b6-ra.

Nekem egyik sem jött be, mindkét terhességemre jellemző volt ill. jellemző, hogy olyan erős hányingerem volt/van, hogy szinte semmit sem tudtam enni. Amit esetleg meg tudtam enni, az délután, este ki is jött. Így a 12. hétig csak fogytam. Ez a rosszullevős időszak a 4. héttől a 20. tartott.

Arra figyelj, ha:

- a háyás elkezdődik, és napi rendszerességű lesz és nagyon gyakori

- nem tudod a napi min. 1,5 l folyadékot bevinni

(- esetleg hasmenés is párosul hozzá)

akkor szólj az orvosodnak, mert a terhességi hányás olyan szintet érhet el, hogy kiszáradhatsz. Ezt nem kockáztathatják. Ilyenkor nem a baba van veszélyben, hanem az anya. Teljesen legyengülhetsz.

Ha mázlid van, akkor a rosszullétek a 10-12. hét környékére elmúlnak. Lényeg, azt edd, amit megkívánsz, és igyál folyadékot.

Minden jót!

22 hetes kismama

2009. ápr. 8. 10:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2009. ápr. 8. 18:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is ugyanezt kérdezném. 5 hetes terhes vagyok, hányingerem van, de nem akarom hogy kiderüljön a munkahelyemen, babonából. Valamit javasoljatok, nem akarok mindenki szeme láttára a wc-re rohangálni hányni.
2010. nov. 19. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!