Mi segített a rosszullétek ellen?
Nekem azt javasolták, hogy reggel felkeléskor mielőtt még kiszálnék az ágyból igyak egy pohár vizet és egyek pár darab sima kekszet, próbáld ki, lehet beválik.
Boldog babavárást,
22 hetes kismama:)
Teljesen átérzem a helyzetedet, én ugyanilyen szituációban voltam az első babámmal.
Sajnos jó tippem nincsen, én is kipróbáltam mindent, de nem igazán vált be semmi az első hónapokban. Egyet tudok mondani, hogyha a hányingered kifejezetten a sok sav miatt van, akkor arra nagyon jó a citromos víz!!! Nekem bevált, a terhesség 2. felétől sokat segített, nem volt soha gyomorégésem.
Most a 2. babával itthon maradtam a 8. héttől, ugyanúgy a rosszullétek miatt. Mivel semmi étvágyam nem volt, mindentől undorodtam, csak rágcsákat nyammogtam: ropi, keksz. Rájöttem, hogy ezek semmit nem segítenek, sokszor pont az éhségtől voltam már rosszul. Ördögi kör, igen nehéz volt találni valami kicsit tartalmasabb kaját, ami meg bírtam enni. Végül nekem a zöldséglevesek és a kompótok váltak be, illetve egy idő után a csirkehús.
Ha Te ennél azért öbb mindent meg tudsz enni, szerencsés vagy, de akkor érdemes megfigyelni, nem fokozza-e némelyik étel a hányingert: én pl. minden olyan ételtől kikészültem, amiben akár minimális hagyma is volt.
Az egész rosszullétesdi nálam a 16-18. hét körül kezdett enyhülni mindkét terhességemnél. Kitartás!!!
Szia!
Rengeteg tanács van, amit ki lehet próbálni, aztán vagy bejön vagy sem.
Van, aki a gyömbérre (teának, ételben) esküszik, van aki a citromra, van aki reggel az ágyban elrágcsált kekszre, van akik a b6-ra.
Nekem egyik sem jött be, mindkét terhességemre jellemző volt ill. jellemző, hogy olyan erős hányingerem volt/van, hogy szinte semmit sem tudtam enni. Amit esetleg meg tudtam enni, az délután, este ki is jött. Így a 12. hétig csak fogytam. Ez a rosszullevős időszak a 4. héttől a 20. tartott.
Arra figyelj, ha:
- a háyás elkezdődik, és napi rendszerességű lesz és nagyon gyakori
- nem tudod a napi min. 1,5 l folyadékot bevinni
(- esetleg hasmenés is párosul hozzá)
akkor szólj az orvosodnak, mert a terhességi hányás olyan szintet érhet el, hogy kiszáradhatsz. Ezt nem kockáztathatják. Ilyenkor nem a baba van veszélyben, hanem az anya. Teljesen legyengülhetsz.
Ha mázlid van, akkor a rosszullétek a 10-12. hét környékére elmúlnak. Lényeg, azt edd, amit megkívánsz, és igyál folyadékot.
Minden jót!
22 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!