Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg hasznos ha a pocaklakó...

Tényleg hasznos ha a pocaklakónkkal Vivaldit vagy Mozart-ot hallgatunk?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 7. 12:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szia! Valamelyik nap láttam a tévében egy tesztet, ahol bebizonyították, hogy a babó csak az anya hangját hallja, az anyuka szövetein keresztül jut el a hang hozzá... Én is meglepődtem, még focimeccsen is volt a kismama, és semmi nem hallattszott a méhben. (valami hangrögzítős micsoda volt bevezetve a kismami pocijába).Nagyon meglepődtem rajta, én máshogy tudtam, azt hittem mindent hall. De szerintem hallgasd, attól baj nem lesz:)
2009. ápr. 7. 12:35
 2/12 A kérdező kommentje:
De fura, annyi mindent írnak, hogy el sem lehet dönteni mi jó és mi nem, ezen meglepődtem annyi kutatás van és ezek szerint mindegyiknek más az eredménye, mert pont mielőtt feltettem a kérdést olvastam, hogy egy kutatás szerint aki ilyen zenét hallgat a babó fogékonyabb lesz a dolgokra, de akkor lehet butaság az egész, hát nem tudom, de a választ köszönöm, minden jót:)
2009. ápr. 7. 12:42
 3/12 anonim ***** válasza:

Ez tényleg nagyon érdekes,akkor egyetlen megoldás ha te kezdesz el dúdolni komoly zenéketXD

Nekem ezzel nem lesz probémám mert imádok énekelni:))

2009. ápr. 7. 12:51
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Amikor anyukám velem volt pocakos állandóan Vivaldi: Négy évszak-ot hallgatott. Amikor megszülettem és nyűgös voltam (értsd: ordítottam, mint akit nyúznak) anya feltette a zenét és hipp-hopp megnyugodtam.

Amikor én voltam pocakos én is hallgattam Vivaldit, Mozartot, Chopin-t, illetve hallgattam volna, mert amikor megszólalt a zene a kölök úgy elkezdett tombolni, mintha punk koncerten lett volna. Bezzeg a rock zenére nyugton volt. Úgyhogy én rock zenét hallgattam pocakosan, ami nem volt baj, mert szeretem.

Amikor a férjem beszélt a pocakomhoz, ott nyomta ki magát a gyerkőc, ahonnan a hangot hallotta (hallhatta). Ha ez egyszer-kétszer fordul elő, akkor lehet a véletlen számlájára írni, de mindig? Szerintem hallják a külvilágot.

2009. ápr. 7. 13:11
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én babazenét hallgattam terhesen.Megszületett a lányom és ha bekapcsolom-sír rajta,vagy nyüglödik:-(
2009. ápr. 7. 13:25
 6/12 anonim ***** válasza:

Ez úgy tűnik, még mindig kényes téma. :) Én is azt hallottam szintén egy kutatás során jutottak erre, hogy a kismami a terhesség idején nézett egyfajta szappanoperát és a baba miután megszületett és meghallotta annak a bizonyos szappanopera betétdalát, megnyugodott. Persze azt is hallottam, hogy ha komolyzenét hallgat a kismama, akkor azt is felismeri a baba idekint. Mondjuk erre konkrét példa a sógornőm kislánya. Ő is a pociban komolyzenét hallgatott és idekint is arra alszik el! Érdekes. Mások szerint nem a zene hallgatása nyugtatja a pocaklakót, hanem az ahogy az anyuka megnyugszik a komolyzenétől. Ez hat a pocaklakóra.

Szerintem igenis hall a pocaklakó! Ha nem is úgy, mint idekint, de torzítva. Sokan mondják, hogy olyan lehet, mint amikor te lemerülsz a víz alá. Úgy is hallasz zajt kívülről, de torzítva! Sokan számolnak be arról, hogy elmennek egy olyan helyre, ahol hangos a zene és a baba majd szétrugdalja a pocakot! Én azt mondom, hogy akkor hallgasson a kismama komolyzenét, ha amúgy is kedveli! Erőltetni semmi értelme!

2009. ápr. 7. 13:35
 7/12 anonim ***** válasza:

Én mindig énekeltem a picimnek a nagy ho-ho-ho horgászt. Ez olyan muris zene és mindig vidám leszek tőle, megnyugszom. Ezt biztos érezte a pici is, mert mikor megszületett és nyűgös volt, elég volt elkezdenem és azonnal figyelt, nyugis lett. ha bármi mást énekeltem, ugyanúgy nyüszögött tovább.

Szerintem az a lényeg, hogy olyan zenét hallgass vagy énekelj, amit nagyon szeretsz és boldogság hormonok termelődnek benned. A pici azt érzi és akkor Ő is átveszi ezt az érzést, ez fog rá hatni a külvilágban is.

2009. ápr. 7. 14:26
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szerintem Lady Gagát fogok hallgatni mert azt szeretem és jókedvű vagyok tőlle:)
2009. ápr. 7. 15:02
 9/12 anonim ***** válasza:
2.vagyok.Lady Gaga-t tutu imádni fogja,én is szeretem.Ha nekem lesz pocakom,Beyoncet és japán pop-ot fogok neki énekelni:D
2009. ápr. 8. 00:20
 10/12 anonim válasza:

Gondolkozzatok már kicsit! Persze hogy hallja a kinti hangokat a bébi, hiszen a hangforrástól a baba füléig folyamatosan közeg van (hol ilyen, hol olyan), a lényeg tehát hogy vákuum nincs sehol a fül és a hangforrás között, így eljutnak a hanghullámok a fülhöz. Persze nem olyan minőségben mint ahogy mi itt kint halljuk, hanem kb mintha víz alatt lennénk. A komolyzene (főleg Bach, Mozart, Scarlatti zenéje) kifejezetten jó hatással van mind az anyuka, mind a baba lelkiállapotára (És művéltségére is)

Egy fizikatanár-apuka.

2009. jún. 20. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!