Babát tervezünk, milyen vitamint ajánlott szedni?
Ahogy az első írta. Ez a harmadik terhességem, csak folsavat szedek, minden eredményem tökéletes. Az orvosomban maximálisan megbízom, azt mondta, hogy a baba elveszi, ami kell, ha az anyának hiánya van bármilyen vitaminból, ásványi anyagból, akkor a laborvizsgálatok során kiderül, hogy kell-e pótlás, és akkor is csak abból, ami hiányzik. Ha több vitamin jut be, az se egészséges, és nálam sok gondot okozott az első babánál. Gravidát szedtem a terhesség tervezésétől a szoptatásig, és a gyomorsav gondoktól kezdve a 4 kiló feletti babáig sok mindenért lehet a magzatvédő vitaminbombát gyanúsítani. Ez a magzatvédő mánia inkább a gyógyszergyárak reklámja... Sok zöldség, gyümölcs, mozgás, és nem lesz gond!
Boldog babavárást!
Először én is szedni kezdtem gravidát, aztán elfogyott, akkor vasat (vérszegény vagyok), az is elfogyott, akkor sima multivitamint, az is elfogyott, és még mindig nem jött a baba.
Na, ekkor elegem lett, nem szedtem semmit, és megfogant... :D
Most vettem vasas peszgőtablettát, de az állítólag nem sokat ér, majd kíváncsi leszek, mi derül ki a vérvételen.
Amúgy azt tudom, hogy az A-vitaminnal kell nagyon vigyázni, mert magzati deformációt okozhat a túladagolása, a máj meg eleve évekre előre tartalékol belőle...
És a C-vitamin betegtájékoztatóján is azt olvastam, hogy a nagy dózisú károsíthatja a magzatot, meg hozzászokást okozhat.
A Femibiont tartják a legjobbnak világszerte. De a legfontosabb amit szedned kell, az a folsav, mivel kulcsfontosságú a fejlődési rendellenességek kialakulásának megelőzésében.
egy szülésznő
Mi most álltunk neki a babaprojektnek, 6 év után hagytam abba a fog.gátlót. Rengeteg cikket, fórumot és kérdést-választ olvastam a neten, többek között itt is. Saját felmérésem alapján :) a Femibion 800-at választottam, azt szedem már egy hete, és tegnap elött vettünk a párommal E vitamint, ami segít a sejteknek nőknél és férfiaknál is.
Összehasonlítottam összetétel alaján a Femibiont és a Gravidát, ugyan az, de a Gravidáról több rossz tapasztalatot olvastam (hányás, émelygés, székrekedés).
Nekem eddig nincs semmi bajom a Femibiontól.
Már csak azon izgulunk, hogy elsőre összejöhessen a baba.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!