Ha félidő körül derülne ki, hogy Down-kóros a babád, mit tennél?
Nem tartanam meg.
Soha nem volt meg abortuszom, nem is akarom, hogy legyen, vagyok olyan hulye, hogy alapban is 3-4 gyermeket tervezek (a ferjemmel egyutt), de meg az otodiket is megtartanam, ha egeszsegugyi gond nem lenne.
De mivel mar van jelenleg ket gyeremekem, igy nem tartanek meg egy Down-os, vagy komoly betegseggel rendelkezo babat.
Nos én fiatalon 17 évesen szültem. Akkor azt mondtam, hogy semmi pénzért nem vettetném el. De ismerek olyan embert akinek a gyereke down-kóros (30 éves) Épp hogy megtudnak élni. Nagyon sajnálom őket és tisztelem egyben, mert én nem tudnám azt csinálni amit ők nap mint nap.
Elvettetném.
Bennem is felvetődött néhány hete ugyanez a kérdés... Akkor arra jutottam, hogy mivel már van egy 2 évesem egyszerűen nincs jogom tönkretenni az Ő életét is. Önzőségnek tartanám, hogyha súlyos beteg vagy Down-kóros babát tartanék meg. Nem tudom elképzelni, hogy mi mehet végben ilyenkor egy anyában, nem is szeretném megtapasztalni! Hétfőn megyünk 4D-s ultrahangra + genetikai ultrahangot is kértünk, de ahogy egyre kevesebb nap van már addig egyre jobban összeszorul a gyomrom, hogy mi van ha azt mondják nem egészséges. Ugyan az első pillanattól kezdve járok dokihoz és több ultrahangon is túl vagyok már hiába azt mondták, hogy minden rendben nagyon félek, hogy tévedtek és még sincs... Van ismerős akinek a szülés után hónapokkal derült ki, hogy őrületesen nagy baj van a babával és belőle sosem lesz egészséges ember. Hét közben egy intézetben ápolják hétvégén otthon van. 2 és fél éves már a szüleit sem ismeri fel... Elképzelni sem tudom, hogy min mehetnek keresztül, bár van egy egészséges fél évesük ez nem jelent vigaszt, hogy a nagynak esélye sincs túlélni a gyerekkort.
Egy gyönyörű 2 éves és egy 15 hetes magzat anyukája
20:53 és 21:40
Miért tenné tönkre a nagytesó életét egy beteg kistesó?
A barátnőm második terhességénél a vizsgálatok Down-kórra utaltak. Lélekben megjárta a poklot, de megtartotta, mert ennyi idős terhesen meg kellett volna szülnie. Ehhez képest egy makk egészséges és nem mellesleg gyönyörű kislánya született. Én is megtartanám, mert nem hiszem, hogy a nagyobb gyerekem vagy az én életem tönkretenné.
15 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!