Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ilyet lehet csinálni?

Ilyet lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Olvastam itt egy régebbi kérdést és most teljesen összezavarodtam.

Nincsen fogadott orvosom, sztk-ba járok. Viszont találtam egy dokit aki nagyon olcsón csinálja az ultrahangokat. Egyszer voltam a kórházban uh-n de azt mondtam soha többet. Az nem baj, ha a kötelező uh-kat magán dokinál csináltatom meg?

2011. júl. 28. 11:43
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem az a lényeg, hogy ki csinálja, hanem hogy meg legyen csinálva.

Én is magándokinál voltam uh-kon, ő beírta a kiskönyvbe, de ettől még nem kell felkérni őt a szüléshez.

2011. júl. 28. 11:46
 2/9 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy legyen nyoma
2011. júl. 28. 11:50
 3/9 anonim ***** válasza:

A válasz írója 89%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 11:46

Én magán dokihoz járok, igaz a kórházba vizsgál meg meg mindent ott végezz el, mert nekem az kényelmesebb. De nem akarom felkérni a szülésre, nem azért mert rossz orvos, nagyon is hogy jó doki, de nem akarok pluszba még fizetni a szülésért is. Szerinted nem lesz baj, hogy ha mégse kérem fel?

Bocs kérdező, hogy beleírtam.

2011. júl. 28. 11:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Én a 12hetes uh-n nem kaptam pecsétet. Még meg se volt a kiskönyvem. Akkor mondta a doki hogy lassan felkereshetem a védőnőt. De igazából meg se kérdezte, hogy van-e kiskönyvem.
2011. júl. 28. 11:53
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem baj, ha nem kéred fel, sőt az én dokim még azt is mondta, hogy majd a szülésnél jelezzem a szülésznőknek, hogy ne hívják fel őt, ha nem akarok nála szülni. Ahol szültem ott dolgozott a doki is és a kiskönyv alapján (pecsétek alapján) a szülésznők egyből hívni szokták ilyenkor, ezért szólt a dokim, hogy ha nem akarom őt nem baj, csak szóljak a szülésznőknek. :)

Úgyhogy nem lesz gond, ha szüléshez nem kéred fel őt! A magán uh-kért így is eleget fizettél már neki!

(első voltam és az off-ra válaszoltam)

2011. júl. 28. 12:06
 6/9 anonim ***** válasza:

Sziasztok,

Nálam az első, amit kérnek a kiskönyvem. Már 7 hetesen voltam védőnőnél, az első dolga volt, hogy felvegye. Minden eredményemet abba vezetik fel. Vérvétel, meg ilyesmi... Persze ezt utólag is megtehetik. Érdemes a védőnőt minél hamarabb felkeresni, mert rengeteg tanácsot ad, illetve navigál, mikor, hova kell menni, ha bármi kérdésed van hívhatod telefonon is. fontos a Tgyás miatt is..

2011. júl. 28. 12:49
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is magán orvossal csináltattam az uh-kat. Nyugodtan megcsináltathatod vele is.
2011. júl. 28. 12:49
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem kell kórházban csináltatni a kötelező uhkat, nekem anno annyit mondtak, hogy a kötelező uhkat orvosnak és nem szonográfusnak kell csinálnia, ennél több kitétel nincs, ha van otthon Uh géped, és házhoz menne a dokid az is jó lenne. A lényeg, doki csinálja.

A fiammal volt a magánrendelésen is, és mivel a terhesgondozós beutalgatott a kórházba is uhra így ott is megnézték a kicsit pár nap eltéréssel.

A lányomnál szupi gépen az sztk rendelőben volt a 12.heti uh pl, csak a többi volt a kórházban.

2011. júl. 28. 12:56
 9/9 anonim ***** válasza:

Én pont úgy vagyok, ahogy a 3. válaszoló!

Én is magándokihoz járok, na meg ahova beutal, de én sem akarom felkérni szülésre, pont azért, mert nem akarok ezért pluszba fizetni. Viszont az így nekem sokkal kényelmesebb, és nagyobb biztonságban érzem magam, hogyha baj van, akkor van kit felhívnom este 10-kor is akár!

Szóval a vizsgálataimat nekem is ő csinálja nagyrészt, de van hogy az sztk-ban, szülni meg lehet nem is abban a kórházban fogok, ahol ő dolgozik.

Szerintem is az a lényeg, hogy meglegyenek a kötelező vizsgálatok!

2011. júl. 28. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!