Voltatok már hasonló helyzetben az ultrahangot illetően: "Tágult bélkacsok (13-14mm) " /a babának/?
Szia!
Ezt a kérdést én is feltettem már itt, de sajnos túl sok információt nem tudtam meg. A neten sem találtam nagyon semmit, csak még jobban felidegesítettem magam.
Nekem először a 30. héten, a 4D-n mondta a csaj, hogy tágultnak látja a bélkacsokat, de ne aggódjak, csak ellenőriztessem mindig az UH-n. Persze én nagyon megijedtem, hogy baj van. A köv. UH-n ugyanazt látta, de hozzátette, hogy ennyi idős magzati korban már minden 3. babánál látható, mert halmozódik a beleiben a magzatszurok. És ha más minden rendben van vele (fejlődés, magzatvíz mennyisége, lepény állapota) akkor nem kell aggódni.
Ezt mondhatta volna először is, mert én is nagyon megijedtem.
Most vagyok 38 hetes, a nőgyógyászom azt mondja nem lát semmi rendelleneset, picit teltebbek a belei, de ez normális. Sokszor látják ezt az UH-n, de nem mondják, mert csak feleslegesen idegesítenék vele a kismamákat.
A többi értéked is rendben van sztem, ne aggódj!
További jó babavárást, és jó egészséget!
Köszönöm szépen a válaszodat! Borzasztóan aggódunk, nem is tudok mit "mondani" :(
Remélem egészséges lesz a Babánk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!