Ha Elevitet szedek a terhességem alatt minden nap, attól lehet valami baja a babának?
Szerintem sokan szednek Elevitet, és sok egészséges baba születik. Ez "csak" vitamin.
Nem ettől lesz nagy baba, nem ettől lesz károsodott a magzat. Jóval több és rosszabb dolognak kell ahhoz történni, hogy beteg legyen a baba.
(A vitaminoktól nem lesz nagy a baba, és épp azért nem történik meg mindenkinél ez, mert nem ettől függ! Különben az összes vitamint (Elevitet) szedő kismama babája nagy lenne, ha ez határozná meg a baba súlyát. - reagálva az egyik válaszolóra)
Én is szedtem Elevit mellé jódot, mert nekem is ajánlotta a védőnő, de sokan nem szednek mellé semmit, mégsem lesz baja a babának. Az A vitaminnal én a táplálkozásomban vigyáztam: pl. nem ettem sok májat.
Amúgy makk egészséges 10 hónapos lányom van.
Jódot csak akkor egyél mellé, ha ezt megbeszélted az orvosoddal, mert a túl sok jód nagyobb kárt okoz,mint a hiánya!!! A babádnak már van pajzsmirigye, azt alaposan fel tudja pörgetni a jód. Nem véletlen, h az Elevitben nincsen jód!
25+2 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!