Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem lehet ebből baj, nem...

Nem lehet ebből baj, nem mehet el a baba?

Figyelt kérdés
Kb 5 hetes terhes vagyok.Van egy 22 hónapos kisfiam aki sokzor belerúg,könyökel véletlenül a hasamba.Sokat is kell emelgetnem.Nem lehet ezekből probléma?Nagyon szeretnénk a kistesót,de a kisfiamat is imádom és nem tudom és nem is akarom ellökni magamtól,hogy nem veszem fel pl.
2011. júl. 25. 19:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"Sokkal többet felfog, mintsem gondolnád. Számtalan kutatás igazolja"

Ezeket a kutatásokat sajnos nem olvasta sem a nagyobb gyerekem, sem a barátnőmé, sem az ismerősi kör több gyereke.

Nem azt mondtam, hogy egyáltalán semmit nem értenek ebben a korban, de egy ekkora gyerek azt sem érti meg hogy ne szaladjon ki az úttestre, mert elüti az autó, vagy ne dugja bele a villát a konnektorba. Lehet hogy valamit értenek, hogy anyában baba van, meg vigyázni kell rá, de ezt nem jelenti azt, hogy a hazahozott újszölöttre ne nézne döbbenten hogy honnan került elő, és hogy ne követelné a pocakos anyukájától hogy vegye fel: még akkor is, ha előtte két perccel angyali mosollyal puszilgatta a hasát és mutogatott rá, hogy baba, baba.

"de egy kismamának vigyázni kell magára, ez egy másállapot."

Senki nem mondta, hogy mássza meg a Himaláját 30 kilós hátizsákkal, vagy szántson be több hektárt.

"Az emelgetés éppen, hogy nem tesz jót. Nőgyógyásztól érdeklődj, ha nekem nem hiszel."

Kösz, de a másodiknál már érdeklődtem nemcsak a nődokimnál hanem a kórház neonatológus gyerekorvosánál is, mert a terhesség alatti szoptatás miatt is voltak kérdéseim.

2011. júl. 26. 17:17
 12/22 anonim ***** válasza:

IGen, tudod a kisgyereknek el kell magyarázni dolgokat. És meg kell neki tanítani. Azt is, hogy aki anya pocijában volt, most kibújt onnan és itthon van már. A maga kis szintjén ennyi elég. Többször kérdez, többször mondom el. Bocsánat, de munkám során kisgyermekekkel foglalkozom. És nagyon fontos, hogy a szeretet mellett határokat is alakítsunk ki bennük. Azt, hogy babás anya pociját nem rúgdossuk és anya most másképpen öleli, nem úgy, hogy felemeli. Magyarázni, beszélgetni vele és szeretgetni.

Tényleg nem szeretném ezt többet ragozni. Ha nem ment át a lényeg, akkor nagyon sajnálom.

2011. júl. 26. 21:13
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!Akkor én úgy gondolom :) ,hogy bizony akarom a kistestvért ugyhogy vigyázok magunkra nagyon,Balukámnak meg megmagyarázom,hogy feleslegesen nem emelgethetem,viszont valóban van amikor muszáj!!!Olyankor ahogy írtátok nem hasból emelek.Okos kisfiú egyébként ma pl az udvaron elkezdett hisztizni,hogy nincs lába nem jó a lába anya fel :) lehajóltam hozzá és mondtam,hogy nem emelgetem,mert anya pocijába ott a kistesó és vigyázzni kell rá :) nagyon meglepődtem,mert nevetett egyet megfogta a kezemet és sétált tovább.Ugyhogy úgy gondolom (remélem)nem lesznek ezzel problémák.Még egyszer köszönöm!
2011. júl. 26. 21:51
 14/22 anonim ***** válasza:
A tesóféltékenység miatt lesznek még próbálkozások, de én úgy gondolom, hogy megoldod ilyen ügyesen, mint az udvarost is:)
2011. júl. 26. 21:55
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

15:48:

Nincs még gyerekem, jelenleg 7 hetes terhes vagyok. Viszont egy betegség miatt nem emelhetek 5 kilónál nehezebbet, akkor szerinted nem kéne babát vállalnom? Mégegyszer kérdem, miért nem tudja az apuka beemelni a kádba/etetőszékbe a gyereket?

2011. júl. 26. 22:36
 16/22 A kérdező kommentje:
Utolsó!Ezt tőlem kérdezed?Nálunk pl azért nem tudja apuka,mert sokat dolgozik.Van amikor hétfőtől péntekig vidékezik,akkor sajnos magamra vagyok utalva,de természetesen ha otthon van akkor sokat segít.Neki elsősorban az a dolga,hogy dolgozzon,hogy eltudja tartani a családját.
2011. júl. 27. 11:24
 17/22 anonim ***** válasza:

"Mégegyszer kérdem, miért nem tudja az apuka beemelni a kádba/etetőszékbe a gyereket?"

Reggel általában apuka elmegy dolgozni, és utána késő délután ér haza. És az a jobbik eset, ha este minden fürdetésre hazaér, és nem kell túlóráznia vagy üzleti úra mennie. Addig a másik gyereket el kell látni, be kell pelenkázni (ezt persze lehet a földön), de menni kell vele sétálni, játszótérre, nem ülhet egész nap a lakásban, továbbá ennie is kell.

Attól hogy egy terhes anyuka igyekszik elkerülni, hogy gyakran emelgesse a gyerekét, 100%-ig teljesen nem tudja megoldani.

2011. júl. 27. 11:38
 18/22 anonim ***** válasza:

Jó hát nem gondolkodunk egyformán... Mindig értetlenül nézek amikor látom, hogy akár 3-4-5 éves gyerekeket is rakosgatnak, babakocsiban tologatják, mindig az az első gondolatom, hogy szegény gyerek talán mozgássérült...

Csak akkor nem kell csodálkozni, ha esetleg gond lesz a terhességgel, amikor az ember rakosgat egy óvódás korú gyereket. Persze nem biztos, hogy baj lesz... De akkor viszont miért nem várjátok ki, hogy a nagyobbik gyerek olyan korú legyen, hogy ne kelljen emelgetni, és csak ezután vállaljátok a következő babát?

2011. júl. 27. 23:36
 19/22 anonim ***** válasza:

"Mindig értetlenül nézek amikor látom, hogy akár 3-4-5 éves gyerekeket is rakosgatnak, babakocsiban tologatják, mindig az az első gondolatom, hogy szegény gyerek talán mozgássérült..."

Nem mondom hogy én nem akadok ki másokon (magamban), pl. 5 éves játszótéren cumizik és hasonlóak, de ilyenkor mindig arra gondolok, hogy nem ismerem a hátteret.

Mások vagyunk, attól hogy valamit másképp csinálunk még nem biztos hogy valamelyikünk rossz anya...

3 éves korban meg eléggé elfáradhat a gyerek, tehát ha reggel elindul anyuka, kezd a bankban, majd a postán csekket feladni, kis játszóterezés, majd beszalad valahová ügyintézni, közben megveszi a tejet estére stb., akkor egy 3 évest + a pótbugyit, iratokat, vizet stb cipelni nem könnyű.

Ha valaki nincs abban a helyzetben, akkor nem is biztos hogy el tudja képzelni, hogy a másiknak mi a legjobb.

Az egyik fórumon egy gyerektelen fiatal lány kiakadva kérdezte, hogy miért kell egyáltalán buszra szállni babakocsival, miért nem lehet a gyereket karon! vinni. Megírtuk neki, hogy cipeljen fél napot egy 10 kilós gyereket a karján, plusz a cuccait, majd rájön.

Amikor én kiakadok másokon, akkor gyakran emlékeztetem magam erre: aki nincs az adott szituációban, az nem biztos hogy reálisan látja a helyzetet.

"De akkor viszont miért nem várjátok ki, hogy a nagyobbik gyerek olyan korú legyen, hogy ne kelljen emelgetni, és csak ezután vállaljátok a következő babát?"

Ez azért nem úgy megy, és nem csak az emelgetést kell számításba venni a következő gyerek tervezésénél. A kis korkülönbségnek számtalan előnye van, együtt játszanak, később a programszervezés (köss le egy nyaralásra egy 17 évest, egy 12 évest és egy 4 évest), stb. Ami hátránya van, az minden gyereknél van. Az egyik egy hisztis bőgőmasina, a másik fényevő és minden kanál étel egy ima, a harmadik nem alszik.. Tökéletesen szervezett családi élet, ahol a megfelelő nemű gyerekek a megfelelő életkorban érkeznek, olyan nincs. A nagy korkülönbségnél is vannak problémák, lehet hogy a nagyot nem kell emelgetni, de az elsőst suliba kell vinni, nem bírja el az iskolatáskát ha nyeszlett, a nagyobbal tanulni kell, stb. Tökéletes időpont amikor minden szép és jó, olyan nincs.

Aztán a szülés időpontja is kitolódott, sokan nem huszonévesen szülnek, hanem 30-33 körül jön az első baba, így ha többet akarnak, akkor nem lehet éveket várni két csemete között.

Számít hogy ki mennyit esik ki a munkából. Én összesen a kettővel 3,5 évig voltam GYED-en (az egyik lejárt és kezdődött a másik), míg nagy korkülönbségnél egy 2-3 év, utána munka, megint 2-3 év, stb.

2011. júl. 27. 23:55
 20/22 A kérdező kommentje:
Azt hiszem fel fogom tenni azt a kérdést is,hogy miért van itt annyi kötekedő kismama/anyuka?! Az én kisfiam 22hónapos és nagyon ritkán babakocsizunk!!!!Nagyon ügyesen sétál,de ő is elfáradhat,nyűgös lehet amikor felkéreckedik.Etetőszékbe be kell raknom,mert nem engedem belemászni,az veszélyesebb szerintem!Kádba úgy szintén be kell emelnem.Pelenkázó szekrényünk már nincs,ugyhogy hírtelen ennyi ami eszembe jutott,amit nem tudok kivédeni.Ja és a lépcsőzés.4.-en lakunk,általában felsétál ügyesen,de mivel kisgyerek néha hiszti..betegség akármi ok miatt nem jön fel,fel kell cipelni,mert amint már említettem apa sokat dolgozik.Tehát a kérdésem az volt,hogy ezekből nem e lehet baj....nem pedig ítélkezést kértem,hogy mi a francnak cipelem a majdnem óvodás korú gyermekem(egyébként még nem az).Aki pedig rendesen bírt válaszólni annak nagyon szépen köszönöm!
2011. júl. 29. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!