Az orvosnak nem tudom mit fogok válaszolni ha kérdezi akarom-e vagy sem.nem tudom milyen érzés nektek volt?bár nem érdekel a baba az első szerintetek bevállaljam hogy kiszűrje a betegségeket vagy inkább nem .tudom hogy vetélést is okozhat.nem tudom eldönteni:(((mi lenne jobb
2011. júl. 25. 17:49
1/10 anonim válasza:
Én nem engedném meg!Már csak azért sem mert jó ideje várom már hogy megfoganjon.Nem fogom egy hülye vizsgálat miatt kockáztatni hogy elmenjen.Fontos az egészsége de a 21.században ezer más mód van arra hogy betegségeket kiszűrjenek.
2011. júl. 25. 17:55
2/10 anonim válasza:
nem kérdezik, 35 év fölött küldenek. Én így utólag veszélyesnek találom, a vetélési arány 1%. Nem fájdalmas, csak kellemetlen. A képernyőn látod, hogy a baba érzi a betolakodót.
Vagy vérvizsgálat, amelyik állítólag nem olyan pontos, és fizetni is kell érte. Van valami okod, hogy menned kellene ilyenre?
2011. júl. 25. 17:56
3/10 anonim válasza:
40 év felett mindenkinek javasolják az amniocentézist, rengeteg betegséget ki lehet vele szűrni, a vetélés esélye kb. 1%. Kellemetlen, de egyáltalán nem vészes beavatkozás, viszont megnyugtathat az eredmény. Az orvosok javasolják mindenképp, de el fogja magyarázni az orvosod részletesen.
2011. júl. 25. 17:59
4/10 anonim válasza:
Bocsánat, tényleg 35 évtől. De nem kötelező, csak javasolt. Valamint annyira rutinosan szúrják be a tűt, ami annyira pici a magzathoz képest, hogy egyáltalán nem veszélyezteti.
2011. júl. 25. 18:00
5/10 anonim válasza:
15-16. héten a legjobb ha leveszik, 1,2% a vetélés lehetősége. Mivel fenn áll ez a veszély, így elöbb AFP szintet mérnek és ultrahangoznak.
Mivel van abortum kockázata, csak akkor vetik fel ha nagyon jó lenne ha elvégeznék. De úgyis bővebb tájékoztatást kapsz a dokitól.
Miből gondolod, hogy fel fogja hozni?
2011. júl. 25. 18:03
6/10 anonim válasza:
"A képernyőn látod, hogy a baba érzi a betolakodót. "
EZT miböl gondolod?
2011. júl. 25. 18:07
7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!ez úgy volt hogy megkérdeztem hogy milyen vizsgálatok lesznek az orvostól és ő mondta hogy ezt lehet kérni de majd akkor megbeszéljük.nem vagyok benne a korban 19éves vagyok első babám.de nem vagyok egészséges és ezért gondoltam rá hogy el kellene végeztetni.gyenge az immunrendszerem,tüdőbeteg is vagyok,vérszegényen születtem.bár ezek nem látszanak rajtam szerencsére csak a durván beesett szemeim amik valamit elárulnak.nem tudom van olyan vizsgálat ami nem veszélyezteti a babát de ugyanúgy ki tudja szűrni a betegségeket..
2011. júl. 25. 18:10
8/10 anonim válasza:
el mehetsz 4D UH ra is de az nem kevés pénz
2011. júl. 25. 19:36
9/10 anonim válasza:
Csináltathatsz kombinált, vagy integrált vértesztet, ami arányaiban mutatja, hogy mekkora esélye van a genetikai betegségeknek. A genetikai uh is sok mindent megmond. Ezek után javasolhatja a doki az amnoicentézist. Nekem csütörtökön múlt egy hete, hogy voltam. Most várom az eredményt(pozitív lett az integrált tesztem). Mondta a doki a vetélés esélyét, de szerintem ez elenyésző, és legalább nem kell hónapokig izgulnom, egészséges-e a babám. Uh-on megnézték, hol a baba, utána bökték belém a tűt. Nem kellemes érzés, de túl lehet élni. Addig ne aggódj ezen, amíg a doki nem mondja.
2011. júl. 25. 19:48
10/10 anonim válasza:
De ezek a nem kötelező szűrő vizsgálatok csak akkor ingyenesek, ha nyomós indok van rá. Tehát ha nem volt a családban magzati elhalálozás, vagy genetikai eredetű betegség, esetleg vetélés, stb, akkor nem igazán indokolt. De 19 évesen nem hiszem hogy baj lenne :) Egészséget!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!