Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha nem voltam 4d ugye nem...

Akire77 kérdése:

Ha nem voltam 4d ugye nem lehet semmi gond?

Figyelt kérdés
Eddig sajnos nem tudtam elmenni mert átalakítottuk a lakást a pici miatt,és az összes pénzünket elvitte.Mostmár mennék fel is hívtam egy párat de szinte sehol nem tudnak elvállalmi csak min 3hét mulva.Az meg már késő,bár 20hetesen voltam genetikai uh és magzatvízvételen és a sima uh is rendbe van.Csak azt hallotam hogy 4d vel is szürnek rendelleneségekre.Tanácstalan vagyok kicsit.
2011. júl. 25. 10:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én egyáltaln nem voltam 4D-s UH-n. Nődokim azt mondta, hogy ha minden rendben van (genetikai UH stb.) akkor felesleges.
2011. júl. 25. 10:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kötelező vizsgálatokon megjelentél, akkor ott biztos, hogy észre vették volna, ha valami baj lenne. A 4d nem kötelező, az megy oda, aki megteheti. Ha ez kimaradt nálad, még nem lesz semmi baj. Sőt, ez sem garancia arra, hogy mindent látnak a dokik!
2011. júl. 25. 10:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én sem voltam 4D-sen, s nem anyagi okok miatt. Én az arcát "élőben" szerettem volna látni. :) Másrészt a nőgyógyászom is meggyőzött. Az orvosszakma véleménye szerint ez nem más, mint "babamozi", hiszen ha annyira hatékony diagnosztikai eljárásról lenne szó, már rég felváltotta volna a hagyományos uh-ot.
2011. júl. 25. 10:42
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyetértek 10-25-tel. De ha vanegészségpénztári kártyátok, sok helyen azt is elfogadják. Kb 10. 000 körül van.
2011. júl. 25. 11:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A 4D nagy élmény szerintem, de diagnosztikai célja igazából nincs. Mi is voltunk, de a lényeges dolgokat sima 2D-ben nézte akkor is a szonográfus.

Nem maradtatok le semmiről. Inkább vegyél még valamit a babának azon a pénzen!

2011. júl. 25. 11:31
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,közben el tudtam érni a védőnőmet és ő is azt mondta hogy már szinte csak a kis pofiját látnánk mert már 33hetes vagyok.Amugy meg szerinte a diagnosztikai értéke nulla.
2011. júl. 25. 11:32
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam megbántam, mert láthatóan utálta a babám. nem csak ezt, de a többi uh-ot is, de persze arra szükség volt, de erre aztán semmi. A genetikai uh az a fontos, a többi régen sem volt, és mégis egészségesek voltak a babák. Szerintem ezen ne aggódj és hidd el, hogy ez egy új divat, és ennyi. A 2 dimenziós uh is ugyanolyan jó. Persze lehet kiszűrhetnek valamit, de nálam pl azt mondták, hogy minden okés, mert annyira nagyon hozzáértő csinálja ezeket sok mondva csinált központban, és a dokim azon lelet alapján amit ott adtak, amit mellesleg a 2 D uh-al is lehet látni, mondta, hogy a lányomnál gond van és a méhlepény nem látja már jól el. Szerencsére mégis szigorú felfügyelet mellett sikerült kihúzni, de ezt látnia kellett volna az uh-os nőnek. Rá is kérdeztünk, hogy miért kisebb az egyik adat hetekkel, erre az volt a válasza, mert a baba még nőni fog. Még szerencse, hogy volt időpontom a dokimhoz egy héttel későbbre. ennyit arról, hogy mit tudnak még kiszűrni.
2011. júl. 25. 11:34
 8/10 anonim ***** válasza:

A 4D ultrahang, technikai játék.

valójában nem egyéb, mint egy számítógépes program.

ha lettél volna, akkor láttad volna, sima ultrahang, elvégzi a méréseket, kijelöli a pontokat, ami alapján egy program alkot képet és mozgatja. Ennyi. Persze nagyon jó, babamozinak.

Úgyhogy semmi értelme, mert ami nem látszik sima 2D-ben, az 4D-ben sem. A dolog logikai volta miatt.

Gondold végig, ha magad előtt az asztalt látod 4D-ben forgathatod akármerre, nem fogod soha látni mi van alul, csak ha alá nézel, de erre képtelen az ultrahang, mert megfordítani nem tudja a dolgokat.

Diagnosztikára szerintem nem használják, bár nyilván van orvos, aki eljátsza ezt a pénzért. Minket rábeszélt a doki és akart még csináltatni. Aztán elmeséltem a védőnőnek, védőnő barátnőmnek, orvosomnak és másoknak a városban. Mindenki ugyanúgy reagált, legyintett és mondta Deák doktor volt ugye, évtizedek óta játssza ezt, hogy ultrahangoz a kórházban, berettenti a kismamákat hümmögéssel és aztán mondja, hát a magánrendelőben a 4D többet mutat és azzal ki lehet szűrni azt is, ami nincs is.

2011. júl. 25. 12:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Egy hölgynek csak a 4D-n vették észre, hogy nyúl szája van a babájának.
2011. júl. 28. 20:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia!Mi voltunk 4d minden tökéletes volt,mégis szívbetegen született a kisfiam holott kétszer is voltunk 4d-n és minden egyéb vizsgálati eredményeim jók voltak.Ezek "csak" gépek nem mindig mutatnak ki mindent.Biztosat csak a születés után lehet mondani.
2011. júl. 28. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!