Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Melyik az a terhességi hét,...

Melyik az a terhességi hét, amit elérve ha megszületik a baba már életképes?

Figyelt kérdés
31+3 hetes vagyok és hetente kell járnom flowmetriára mert első fokban érett a lepény. 33 hetesen pedig már nst-re kell mennem. Mondta a doki, hogy ez nem azt jelenti, hogy hamarabb fogok szülni, én mégis félek attól, hogy gyorsabban érik a lepény és hamarabb szülök. Olyan kismamák válaszait várom akik a kiírtnál hamarabb szültek, és egészséges, erős babájuk lett.
2011. júl. 22. 18:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az, hogy lesz-e ilyen rendellenessége, nagyon sok mindentől függ. Pl. milyen volt a terhesség lefolyása, milyen körülmények között zajlott a szülés, fellépett-e oxigénhiányos állapot, milyen gyorsan kapott a pici orvosi segítséget (lélegeztető, megfelelő inkubátor...), etc. Nem rég vesztettünk el egy 800grammos babát (aki 25 hétre jött, és nem számít extrémen kis súlyúnak), mert szülésnél visszapaszírozták az anyába (tele volt a kislány kék-zöld foltokkal!), és emiatt agyvérzést kapott, kilyukadt a tüdeje stb. Ezzel szemben a 22 hetes 440 grammos (elfér a tenyeremben) kislány stabil, és jól van, mert hamar érkezett a segítség.
2011. júl. 22. 20:41
 12/14 anonim ***** válasza:

Ennyi hetesen nekem is I. fokban érett a méhlepény, mégsem kell mennem hamarabb sehova. 2 orvos is azt mondta, hogy ez teljesen természetes. Barátnőmnek II. fokban volt érett, most 38 hetes és még egyben vannak. :)

Nem tudom miért kell ijesztgetni a kismamákat.

2011. júl. 22. 21:21
 13/14 anonim ***** válasza:
Én most töltöm a 32. hetet. Ma nézett az orvosm I-II. fokban érett a lepény. Azt mondta, hogy teljesen nomális ennyi idős terhesen már meszesedhet. Annyit mondott, hogy a 34. héten megkezdni az NST-t, de nem a méhlepény miatt, hanem Ő így szokta.
2011. júl. 22. 22:44
 14/14 babyke30 válasza:
Sziasztok én 33+1 napos vagyok engem tegnap irt ki nstre a doki amit négy hét múlva kezdek! De néztem a leleteimet és nekem már 27hetesen másod fokban érett volt a lepény most az utolsó uh leletemre meg nem irta rá,hogy milyen
2015. okt. 20. 06:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!