29 hetes kismami! Irna nekem valaki a gátvédelmes szülésröl, hogyan csinálják? Te is tudod magadnak szülés elött? Vagy hogy van ez? Bocsi a kérdésért!
én első
nem értek egyet az előttem szólóval. Mindhárom gyerekemet így szültem, gátmetszés nélkül. Az elsőt 15 éve, amikor is mindenféle papirokat kellett még aláírnom, hogy saját felelősségemre nem járulok hozzá a gátmetszéshez. Szerencsére találtam egy jó, hozzáértő szülésznőt. Egyszer repedtem egy egész kicsit (mindegyik baba 3,5 kg körül volt), a repedés pár nap alatt begyógyult.
3 hónapja szültem gátvédelemmel. Az elsőt gátmetszéssel szültem, s annyira nehezen épültem fel, hogy eldöntöttem a következőt gátvédelemmel szülöm. A 2. szülésem során megbeszéltem az orvosommal, ha lehet akkor próbáljon megkímélni a vágástól. Ugyanezt kértem a szülésznőtől is. A kitolás során a szülésznő nagyon masszírozta a gátam, szörnyű egy furcsa érzés volt, de akkor nem érdekelt. A szülés után közölték velem, hogy védelemmel szültem.
Nem tudom, hogy azért sikerült így szülnöm, mert már a 2. gyermek volt, vagy eleve így is lehetséges. Én mindenképpen ajánlom!
Szia!En külföldön elek(ausztria).Itt csak akkor vägnak,ha muszäj!Doki mär 34dik hetnel szol,hogy kezdjük el maszirozni a gätat(gätmasszäzs olajjal),naponta 1szer 5-10 percig.Järtam szüles felkeszitö tanfolyamra,es ott a szülesznö mondta,hogy nagyon hasznos az olaj hasznälata,es hogy nagyon keves azoknak a nöknek az aränya akit vägnak szüles közben!Szoval itt gätvedelem szülesek vannak.(persze csak ha minden oke)
38 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!