Szerintetek ez elég ok, hogy az SZTK-s nőgyógyászom kiírjon táppénzre 18 hetesen?
A legtöbb nődoki jó fej a kismamákkal és tudja, hogy mai megterhelő az anyukának, az nem lesz jó hatással a terhességre.
Az én nőgyógyászom már az első látogatáskor megkérdezte, hogy mit dolgozok, és meddig akarok dolgozni, és mondta, hogy ő bármikor ad igazolás, hogy kiírjanak táppénzre!
Tudom sokan mondják, hogy ez nem betegség, és az utolsó percig dolgoztam stb., de mások vagyunk, és ha te ezt a munkát nem bírod, akkor a nőgyógyásznak szólni kell és ki kell írnia!
Szerintem indoklás nélkül is ad javaslatot amit elviszel a körzeti orvoshoz és ő kiír.
Tőlem első perctől kérdezgeti a nőgyógyász, a háziorvos és a védőnő is, hogy nem e akarok táppénzre menni. De egyenlőre nem.
20+5 hetes vagyok 8 órás ülőmunkát végzek, folyamatosan van valami stressz forrás (otthon is) minden héten máshová járok dolgozni és mindig autóval általában fél óra az út de mikor hogy.
Nekem is adott, és utólag állapította meg, hogy milyen jól tette. A meló nem nehéz, sőt, de a főnököm egy idióta, és olyan gyomorideggel mentem mindennap dolgozni, hogy attól is rosszul voltam. A vérnyomásom 140-145/95-100 körül járt, így kértem magam táppénzre. Érdekes, egy héttel később már tartósan 120/70 körüli volt. Erre mondta a doki, hogy nagyon jó ötlet volt táppénzre menni.
Mondd meg neki, hogy fárasztó, délutánra keményedsz, nem érzed jól magad, ki fog írni.
Én a 12. héttől kértem az akkori dokimat hogy vegyen tp-re mert kolléganőim kikészítettek a terhességem miatt, állandó 140/90 feletti vérnyomásom volt. Nem tette!
16. héten begörcsöltem vélhetően a vérnyomásom miatt, akkor dokit váltottam és amikor elmondtam neki mi volt előtte, megkérdezte hogy akkor miért dolgozom még. Azonnal adta a javaslatot a Tp-re.
Ha jó fej a dokid, akkor megadja, ha nem akkor én a házi orvostól kaptam egy tippet, hogy mondjam azt hogy ő vett Tp-re és neki kell a javaslat, akkor nem utasíthatja vissza.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!