Igaz-e az, hogy az utolsó trimeszterben (vagy akár az egész terhesség alatt) nem szabad túl sok kalciumot fogyasztani, mert az túlzottan megkeményíti a baba koponyacsontját?
Nem tudom, lehet hogy egyénfüggő is, mert én az allergiám miatt az egész várandóságom alatt 1-2 kalcium sandozt ittam naponta, és a lányom koponyacsontja nem lett túlzottan kemény, vagy átlagtól eltérő.
Igaz, a fogaim nem romlottak el egyáltalán hál istennek, szerintem pont emiatt, hogy pótoltam a bab által elvont kalciumot.
Szia!
Pár hete nekem is tele lett a pocakom kiütésekkel, a bőrgyógyász napi 1000 mg kalciumot javasolt. A nődokim is javasolta, mert a görcsöket is oldja. Én este szoktam meginni egy 500-as tablettát, és így nem görcsölnek be éjjel a lábaim. Nekem nem mondta az orvos, hogy nem szabad szedni.
Üdv, 32 hetes kismama
Köszönöm.
Azért a doki jól belém ültette a frászt.
MOndjuk nekem nem terhességi kiütéseim vannak hanem valami brutálisabb, naaagy összefüggő piros foltok, annyit mondtak rá hogy vagy allergia bármire, vagy a torkomban látott vírussal együtt jár....egyetlen segítségem a kalcium....nem örülnék ha azt sem ihatnám.
Szia!
Nekem kifejezetten javasolták,h igyam a kálciumot. Napi 1 pezsgőtabletta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!