Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet simogatni (körkörösen)...

Lehet simogatni (körkörösen) a hasat terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Mert én úgy halottam dokitól, hogy nem, mert megindítja a szülést!

Én is nagyon szeretném simogatni, de nem merem.

2008. febr. 29. 18:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan jól értetted??? Miért ne lehetne :) ezzel símogatod, szeretgeted a kicsit. Ha olajjal vagy testápolóval csinálod, akkor még segít is a bőrnek, hogy rugalmas maradjon, így megelőzheted a csíkok kialakulását. Pocimasszást is lehet finoman csinálni szintén olajjal (oliva-olaj, vagy speckó csíkmegelőző-olaj a legjobb), az is hasonló, azaz körkörösen maszírozgatni. Jó simizést! :)

37.kismama

2008. febr. 29. 18:11
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Elég fura,hogy ezt mondta a dokid!Én is simogattam a pocimat már a terhességem elejétől fogva,meg a párom is.Úgy néz ki,hogy én a napokban fogok szülni.Már ki vagyok tágulva egy ujjnyira és nem a pocaksimitől. :)

Nyugodtan simogasd a pocikádat,attól nem fog beindulni a szülés,ne aggódj!A babád viszont érzi az érintésedet és ez megnyugtató a számára.Boldog babavárást kívánok!

Egy 39 hetes kismama :)

2008. febr. 29. 18:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én is furcsállommagát a feltevést,de én régebben nem ezt hallottam hanem,hogy a nyaka köré tekeredhet a köldökzsinór ettől.Amúgy én is csinálom,majd a szülsnél 5ször megkérdem biztos nincs e a nyaka körül a zsinór.Amúgy beindítani a szülést nem fogja az tuti.
2008. febr. 29. 18:29
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is azt mondta a védőnőm, hogy nem lehet, csak rátenni a kezet. De mikor én annó ezt itt megkérdeztem, senki nem hallott ilyenről...

én nem szoktam körkörösen, csak fel le simizni és semmi baj.-)

25 hetes kismama

2008. febr. 29. 18:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A pocaksimi csak akkor probléma,ha idő előtti fájjádok vannak.Engem 30hetesen a rohammentő vitt be a Klinikára(60km),és a mentőbe azt is megtiltották,hogy a hasam közelében legyen a kezem.Ilyenkor,ha fájjás van leválhat a lepény.Máskülönben nyugodtan lehet simizni.

2008. febr. 29. 18:39
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van hogy a kis béka kidugja a fenekét aköldököm mellett,és addig ot is hagyja,amíg meg nem simizem,és ha nem akott elég simit,akkor megint kidugja...Érzed,hogy mit szabad és mit nem.Mi van hogy olyat játsznk,hogy kiugja a tappancsát én meg visszanyomom finoman egy ujjal.Majd ő megint kidugja...Neki is kell a simi nem csak neked.
2008. febr. 29. 19:47
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A védőnőm sem javasolta, hogy simogassam a hasamat, mert az stimulálja a méhet, és méhösszehúzódásokat idézhet elő! Azt mondta viszont, hogy a kezemet tegyem rá a pocakra, mert az megnyugtatja a picit.Úgyhogy én se nagyon simizem, de annál többet beszélgetek vele, miközben azért persze a kezem a pocimon van!
2008. márc. 1. 07:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Mindennek némileg ellentmond az én példám, mert ha bekeményedik a hasam -és menés közben mindig bekeményedik- és megsimizem akkor kilazul:-)

De a körkörös mozdulatokat én is kerülöm, biztos ami biztos.-)Inkább fel-le mozdulattal babusgatom a kislányom.-)

2008. márc. 1. 08:54
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondta a nővérke a kórházban,hogy nem szabad simizni,mert méhösszehúzódásokat idézhet elő..
2008. márc. 1. 14:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Én orvosoktól, védőnőktől azt hallottam, hogy 36. hét környékétől nem ajánlott a has körkörös, hosszú időn át tartó simogatása, mert elindíthatja a szülést! Én még ott nem tartok, 26 hetes vagyok, de én már most sem teszem. Persze simizni lehet, csak ezt a körkörös mozgást kell mellőzni!
2008. márc. 1. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!