Lehet simogatni (körkörösen) a hasat terhesség alatt?
Mert én úgy halottam dokitól, hogy nem, mert megindítja a szülést!
Én is nagyon szeretném simogatni, de nem merem.
Biztosan jól értetted??? Miért ne lehetne :) ezzel símogatod, szeretgeted a kicsit. Ha olajjal vagy testápolóval csinálod, akkor még segít is a bőrnek, hogy rugalmas maradjon, így megelőzheted a csíkok kialakulását. Pocimasszást is lehet finoman csinálni szintén olajjal (oliva-olaj, vagy speckó csíkmegelőző-olaj a legjobb), az is hasonló, azaz körkörösen maszírozgatni. Jó simizést! :)
37.kismama
Elég fura,hogy ezt mondta a dokid!Én is simogattam a pocimat már a terhességem elejétől fogva,meg a párom is.Úgy néz ki,hogy én a napokban fogok szülni.Már ki vagyok tágulva egy ujjnyira és nem a pocaksimitől. :)
Nyugodtan simogasd a pocikádat,attól nem fog beindulni a szülés,ne aggódj!A babád viszont érzi az érintésedet és ez megnyugtató a számára.Boldog babavárást kívánok!
Egy 39 hetes kismama :)
Nekem is azt mondta a védőnőm, hogy nem lehet, csak rátenni a kezet. De mikor én annó ezt itt megkérdeztem, senki nem hallott ilyenről...
én nem szoktam körkörösen, csak fel le simizni és semmi baj.-)
25 hetes kismama
Szia!
A pocaksimi csak akkor probléma,ha idő előtti fájjádok vannak.Engem 30hetesen a rohammentő vitt be a Klinikára(60km),és a mentőbe azt is megtiltották,hogy a hasam közelében legyen a kezem.Ilyenkor,ha fájjás van leválhat a lepény.Máskülönben nyugodtan lehet simizni.
Mindennek némileg ellentmond az én példám, mert ha bekeményedik a hasam -és menés közben mindig bekeményedik- és megsimizem akkor kilazul:-)
De a körkörös mozdulatokat én is kerülöm, biztos ami biztos.-)Inkább fel-le mozdulattal babusgatom a kislányom.-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!