Mi jelent pontosan a fogadott orvos?
A fogadott orvos azt jelenti, hogy a szülésnél ő fog ellátni. Tehát járhatsz - fizetés nélkül - a mostani dokidhoz, de ha szülésre kerül a sor akkor a kórházban az az orvos fog ellátni, aki éppen ügyeletes. Ha a te orvosod nem ügyeletes elvileg csak akkor jöhet be levezetni a szülést, ha szerződése van a kórházzal, amiért neki fizetni is kell, tehát neked is fizetned kell neki.
Tehát járhatsz hozzá ingyen, de akkor nem biztos, hogy nála fogsz szülni. Vagy megállapodhatsz vele, hogy ő a fogadott orvosod, de akkor fozetned kell.
Szia!
Szülésznőnek tanultam, aztán jött a babuci, szóval abbamaradt a dolog.:) Nekem a gyakorlatokból az a tapasztalatom, hogy sokkal többre mész egy fogadott szülésznővel, mint fogadott orvossal. A szülésznő fog melletted lenni, ha megfogadod, akkor szinte el sem fog mozdulni mellőled, vagy legalábbis kiemelt figyelmet kapsz tőle. A szülést mindenképp ő vezeti le, a dokinak utána van szerepe, a méhkaparásnál (már amelyiknél ez divat, az enyém nem híve hála égnek), a varrásnál, jah és a szülés közben a gátmetszésnél, de ennyiből ki is fújt:)
Én mondjuk meg fogom beszélni az orvosommal (TB-s), hogy szeretném ha ott lenne a szülésnél, és csak utólag fogok neki pénzt adni, szülésznőt nem fogadok, mert ígyis-úgyis lesz ott valaki, és ha normális volt akkor kap pénzt vagy ajándékot utólag.:) Nem tudom mennyire csinálok ezzel hülyeséget, de majd kiderül ott és akkor:)
Boldog Babavárást!
31 hetes kismami
Szia!
Még én is szülés előtt állok, de ez a szülésznő kérdés nálunk is felmerült. Van fogadott orvosom, akit megkérdeztem erről, azt mondta, ő minden szülésznővel szívesen dolgozik együtt és valóban ő az, aki a vajúdás során "fogja a kezemet". A doki a baba és az én egészségem, a szülés gyakorlati oldala felől közelít, míg a szülésznő masszíroz, helyes légzésben segít, zuhanyzóba kísér, etet, itat, ha a fájdalomtól elfelejem mindezt.
Szerintem érdeklődj már megszült anyukáktól, hogy az adott kórházban milyenek a szülésznők! Én azt hallom mindenkitől, hogy itt az összes nagyon kedves és jól képzett, úgyhogy nem válogatok, aki ott lesz, jó lesz!
Szia!
Magánrendelésre járok, a doki végig kíséri a terhességem, de már nem vezet le szülést. Viszont ajánlott egy jó dokit, aki orvos abban a kórházban, amit választottam, és mivel ők is kooperálnak egymással érdekük, hogy oda figyeljenek rám. A szülész előre meg mondta mennyit kér, és ajánlott szülésznőt is, aki nagyon kedves. A szülésznőnek én többet fizetnék, hisz ő lesz velem végig, de az orvosé a nagyobb felelösség. Én jobbnak látom ha fogadok dokit, mert biztonságban érzem magam. A kórházban nem is foglalkoznak velem ha megyek beutalóért a vérvételre, nem túl kedvesek, mindenki a pénzre utazik. Sajnos!
17 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!