Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi jelent pontosan a fogadott...

Mi jelent pontosan a fogadott orvos?

Figyelt kérdés
Szisztok! Az, hogy valakinek fogadott orvosa van, az azt jelenti, hogy magánrendelésre jár? Én évek óta ugyan ahhoz a dokihoz járok TB-s rendelésre, és majd ha összejön a baba, a terhesgondozáson is nála szeretnék lenni. Sosem fizettem még a nőgyógyászati ellátásért. Ha azt akarom, hogy a terheség alatt ő legyen a "fogadott orvosom", akkor már a TB-s terhesgondozás alatt is kell neki pénzt adni, vagy elég csak a szülés után. (Bocs, ha buta a kérdés, de nem világos, hogy hogy működnek ezek az "íratlan" szabályok...) Igazából olyan ciki ez az egész, hogy kérdezzem meg TB-s rendelésen az asszisztens előtt, hogy mennyivel tartozom? Szerintem az orvosnak is ciki lenne... :S
2009. ápr. 3. 12:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A fogadott orvos azt jelenti, hogy a szülésnél ő fog ellátni. Tehát járhatsz - fizetés nélkül - a mostani dokidhoz, de ha szülésre kerül a sor akkor a kórházban az az orvos fog ellátni, aki éppen ügyeletes. Ha a te orvosod nem ügyeletes elvileg csak akkor jöhet be levezetni a szülést, ha szerződése van a kórházzal, amiért neki fizetni is kell, tehát neked is fizetned kell neki.

Tehát járhatsz hozzá ingyen, de akkor nem biztos, hogy nála fogsz szülni. Vagy megállapodhatsz vele, hogy ő a fogadott orvosod, de akkor fozetned kell.

2009. ápr. 3. 12:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a választ! És az vajon jó megoldás, hogy terhesgondozásra járok a TB-s rendelésre, viszont a szüléshez fogadok fel szülésznőt. Azt hallottam, hogy az talán fontosabb, mint az orvos, a dolgok nagy részét ő csinálja. A sógornőm tavaly szült, magánrendelésre járt, a doki ment a szülésre is, de volt fogadott szülésznő is. A terhesgondozásra és a szülésre (mindegyik teljsen problémamentes volt) negyed millió (!!!) forint ment el és a doki még csak a keresztnevét se jegyezte meg, pedig terhesség előtt is ő volt a magánnőgyógyásza. Szóval szerintetek a TB-s terhesgondozás + fogadott szülésznő jó?
2009. ápr. 3. 12:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A fogadott orvos igazából aztjelenti, hogy ő fogja végig kísérni a terhességedet. belepecsétel a kiskönyvedbe, ő végzi el a vizsgálatokat, az ultrahang, labor, nst dtb. eredményeidet is mindig neki kell megmutatnod. és ha szülsz is neki szólsz, és bejön, akkor is ha nem dolgozik éppen. Mindennek az ára változó. nem kell mindig magánrendelésre menni, de ha oda mész, nyilvánvalóan fizetni kell. Általában vizsgálatonként szoktak adni pénzt, na meg szüléskor egy nagyobb összeget. van olyan doki, aki megmondja az árat, van aki azt mondja, amennyit gondolsz.
2009. ápr. 3. 12:53
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szülésznőnek tanultam, aztán jött a babuci, szóval abbamaradt a dolog.:) Nekem a gyakorlatokból az a tapasztalatom, hogy sokkal többre mész egy fogadott szülésznővel, mint fogadott orvossal. A szülésznő fog melletted lenni, ha megfogadod, akkor szinte el sem fog mozdulni mellőled, vagy legalábbis kiemelt figyelmet kapsz tőle. A szülést mindenképp ő vezeti le, a dokinak utána van szerepe, a méhkaparásnál (már amelyiknél ez divat, az enyém nem híve hála égnek), a varrásnál, jah és a szülés közben a gátmetszésnél, de ennyiből ki is fújt:)

Én mondjuk meg fogom beszélni az orvosommal (TB-s), hogy szeretném ha ott lenne a szülésnél, és csak utólag fogok neki pénzt adni, szülésznőt nem fogadok, mert ígyis-úgyis lesz ott valaki, és ha normális volt akkor kap pénzt vagy ajándékot utólag.:) Nem tudom mennyire csinálok ezzel hülyeséget, de majd kiderül ott és akkor:)

Boldog Babavárást!

31 hetes kismami

2009. ápr. 3. 13:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Még én is szülés előtt állok, de ez a szülésznő kérdés nálunk is felmerült. Van fogadott orvosom, akit megkérdeztem erről, azt mondta, ő minden szülésznővel szívesen dolgozik együtt és valóban ő az, aki a vajúdás során "fogja a kezemet". A doki a baba és az én egészségem, a szülés gyakorlati oldala felől közelít, míg a szülésznő masszíroz, helyes légzésben segít, zuhanyzóba kísér, etet, itat, ha a fájdalomtól elfelejem mindezt.

Szerintem érdeklődj már megszült anyukáktól, hogy az adott kórházban milyenek a szülésznők! Én azt hallom mindenkitől, hogy itt az összes nagyon kedves és jól képzett, úgyhogy nem válogatok, aki ott lesz, jó lesz!

2009. ápr. 3. 13:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Magánrendelésre járok, a doki végig kíséri a terhességem, de már nem vezet le szülést. Viszont ajánlott egy jó dokit, aki orvos abban a kórházban, amit választottam, és mivel ők is kooperálnak egymással érdekük, hogy oda figyeljenek rám. A szülész előre meg mondta mennyit kér, és ajánlott szülésznőt is, aki nagyon kedves. A szülésznőnek én többet fizetnék, hisz ő lesz velem végig, de az orvosé a nagyobb felelösség. Én jobbnak látom ha fogadok dokit, mert biztonságban érzem magam. A kórházban nem is foglalkoznak velem ha megyek beutalóért a vérvételre, nem túl kedvesek, mindenki a pénzre utazik. Sajnos!

17 hetes kismama

2009. ápr. 3. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!