Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sokan féltek attól, hogy...

Sokan féltek attól, hogy meghíztok terhesség alatt?

Figyelt kérdés

A nőgyógyászom azt mondta, hogy 8 kg-ot hízhatok terhesség alatt...Ezt gondolom elég nehéz betartani, hiszen nem tudom, hogy milyen ütemben jönnek majd fel a kilók... Ez mindenkinél más... Anyukán 26-28 kg-okat hízott a terhessége alatt. Állítása szerint ez az ő hibája volt, nem figyelt oda...Bár nem értem, hogy akkor az öcsémnél míért követte el ugyanazt a hibát...

Vagy csak engem akart ezzel megnyugtatni? Szerintetek többségében örökletes ez a dolog?

2009. ápr. 2. 11:19
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy nem azért mondta a nőgyógyász a 8-kg-ot, mert túlsúlyos vagyok: 169 cm és 57 kg. Mindenkinek ezt mondja. 12 hetes km vagyok, még 57 kg, de hogy ez meddig fog így maradni és meddig maradhat? Persze nem fogok koplalni, hogy a 8 kg-ot betrartsam, nem is tudnék.
2009. ápr. 2. 11:21
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is féltem, de semmi gáz. Anyám 66 kilósan kezdett neki anno a terhességnek (19 évesen), én 64 kilósan mentem szülni 29 évesen úgy, hogy 14 kilót híztam, tehát nem örökletes és utána lemennek a pluszok, de sose lesz a test sajna olyan mint előtte.

6 hós kislány anyukája.

2009. ápr. 2. 11:22
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyukám is 20 kilókat hízott terhesen. Én is 20 kilót híztam pedig nagyon féltem, hogy mi lesz velem, később hogy fogok kinézni. Amit bíztatásul tudok neked mondani, hogy tegnap volt 6 hetes a kislányom és 15 kiló már le is ment. Nem fogyózok mert szoptatok csak annyit eszem mint régen a terhesség előtt. Terhesen állandóan ettem, mindig nagyon éhes voltam de ez teljesen megszűnt.

Szóval ne aggódj elég könnyen lemegy.

2009. ápr. 2. 11:24
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem örökletes, vagyis nem feltétlen hízol ennyit! Kicsit jobban oda kell figyelni, ha tényleg nem akarsz sokat hízni. A 26-28 tényleg sok, de a 8 meg kevés. Úgy értem, hogy átlag 8-13 kiló a "megengedett"! A dokid kicsit túl óvatos! Semmi baj nem lesz, ha 13 kiló jön fel! Az még igazából semmi! Persze sokan szednek fel ennél sokkal kevesebbet! És azt mondom, hogy étkezz egészségesen, mozogj és ne stresszelj azon, hogy mennyi a plusz!

Én most tarok 8 kilónál. A védőnőm szerint is teljesen rendben vagyunk! És simán elmennék 15-ig is anélkül, hogy aggódnék! Majd aztán lemegy. A terhességet élvezni kell, nem pedig aggódni, hogy jajj most mennyit híztam! Azért tartsd kordában, de élvezd is!

31 hetes kismami

2009. ápr. 2. 11:26
 5/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Még annyit, hogy én 58-al kezdtem 168cm vagyok és az én dokim azt mondta, hogy 9kg-t lehet hízni. Mindig szidott, hogy sokatt híztam aztán tegnap a 6 hetes kontrollon meglepődött.:-)
 6/13 anonim ***** válasza:
Bocs, a 2. voltam.
 7/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nagyon változó,hogy ki mennyit hízik.Én pl.az elsővel 20kg-ot szedtem fel,és most a második babámat várom és 9kg jött fel.37 hetes vagyok.Terhességtől is függ.De szerintem a legfontosabb hogy egészséges legyen!Ne vonj meg magadtól semmit,amit nagyon megkívánsz.Boldog babavárást!
2009. ápr. 2. 11:27
 8/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne izgulj, mert 12-15 kg-ot nyugadtan lehet hízni. Nekem 17-et sikerült, mert rengeteg vizet raktároztam el, meg a babókám is 4 kiló felett volt. 96-tal kezdtem a terhességet és annyival is jöttem ki a kórházból. Azt és annyit egyél ami és amennyi jól esik; nekem bevált! :D

Egy 6 hós kisfiú anyukája

2009. ápr. 2. 11:28
 9/13 anonim ***** válasza:
szia!en indig ugy voltam vele,hogy nem nezem majd a kilokat,ugyis lemegy utäna,meg nem az a fontos.azt hozzä teszem,hogy 170cm vagyok,es 57-58-rol indultam.a 16.hetig 1kilo jött fel,örültem is neki.aztän a 21 heten 64-et mertek,a 26.-on pedig 69.-et!akkor azert csak neztem.most ugy nezem magam mint egy dagadek.kedden megyek megint a dokihoz,szerintem 71-72biztos vagyok...bär tenyleg csak a hasam meg a mellem nagy...majd meglätjuk mennyi jön meg fel a maradek 10 hetben...remelem nem sok... minden jot! 29hetes pocakos
2009. ápr. 2. 11:29
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat :). A szoptatás kérdése felmerült. Olyan esetetet is hallottam, aki a terhesség során alig hízott, azonban a szoptatás során mindent "bepótolt", ugyanis a gyakori szoptatások miatt falási rohamok törtek rá. Ami vígasztal, hogy anyu relatíve gyorsan (5 hónap) visszafogyott majdnem eredeti súlyára úgy, hogy közben szoptatott. Viszont akkor jött az öcsémmel, utána már nem ment olyan könnyen a dolog...
2009. ápr. 2. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!