Sokan féltek attól, hogy meghíztok terhesség alatt?
A nőgyógyászom azt mondta, hogy 8 kg-ot hízhatok terhesség alatt...Ezt gondolom elég nehéz betartani, hiszen nem tudom, hogy milyen ütemben jönnek majd fel a kilók... Ez mindenkinél más... Anyukán 26-28 kg-okat hízott a terhessége alatt. Állítása szerint ez az ő hibája volt, nem figyelt oda...Bár nem értem, hogy akkor az öcsémnél míért követte el ugyanazt a hibát...
Vagy csak engem akart ezzel megnyugtatni? Szerintetek többségében örökletes ez a dolog?
Én is féltem, de semmi gáz. Anyám 66 kilósan kezdett neki anno a terhességnek (19 évesen), én 64 kilósan mentem szülni 29 évesen úgy, hogy 14 kilót híztam, tehát nem örökletes és utána lemennek a pluszok, de sose lesz a test sajna olyan mint előtte.
6 hós kislány anyukája.
Az én anyukám is 20 kilókat hízott terhesen. Én is 20 kilót híztam pedig nagyon féltem, hogy mi lesz velem, később hogy fogok kinézni. Amit bíztatásul tudok neked mondani, hogy tegnap volt 6 hetes a kislányom és 15 kiló már le is ment. Nem fogyózok mert szoptatok csak annyit eszem mint régen a terhesség előtt. Terhesen állandóan ettem, mindig nagyon éhes voltam de ez teljesen megszűnt.
Szóval ne aggódj elég könnyen lemegy.
Nem örökletes, vagyis nem feltétlen hízol ennyit! Kicsit jobban oda kell figyelni, ha tényleg nem akarsz sokat hízni. A 26-28 tényleg sok, de a 8 meg kevés. Úgy értem, hogy átlag 8-13 kiló a "megengedett"! A dokid kicsit túl óvatos! Semmi baj nem lesz, ha 13 kiló jön fel! Az még igazából semmi! Persze sokan szednek fel ennél sokkal kevesebbet! És azt mondom, hogy étkezz egészségesen, mozogj és ne stresszelj azon, hogy mennyi a plusz!
Én most tarok 8 kilónál. A védőnőm szerint is teljesen rendben vagyunk! És simán elmennék 15-ig is anélkül, hogy aggódnék! Majd aztán lemegy. A terhességet élvezni kell, nem pedig aggódni, hogy jajj most mennyit híztam! Azért tartsd kordában, de élvezd is!
31 hetes kismami
Szia!
Ne izgulj, mert 12-15 kg-ot nyugadtan lehet hízni. Nekem 17-et sikerült, mert rengeteg vizet raktároztam el, meg a babókám is 4 kiló felett volt. 96-tal kezdtem a terhességet és annyival is jöttem ki a kórházból. Azt és annyit egyél ami és amennyi jól esik; nekem bevált! :D
Egy 6 hós kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!