Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az orvosom nem kuldott terhele...

Az orvosom nem kuldott terheleses cukorvizsgalatra. Azt mondta, h nem latja szukseget. Nektek mondott ilyent az orvos?

Figyelt kérdés

Nme azert mondom,mert hianyolnam, csak nehogy gond legyen, s ne tudjunk rola.

Amugy 22 hetes terhes vagyok

2009. ápr. 1. 20:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Szia, szerintem ez kötelező lenne de nem tudom, hátha más ír valami értelmesebbet. Szerintem fontos lenne. Ha engem nem akarna küldeni, akkor is elmennék. Addig ütném az asztalt, még nem adna egy beutalót.

15 hetes

2009. ápr. 1. 20:32
 2/15 anonim ***** válasza:

De hiszen az egy kötelező vizsgálat!

Mert a hormonrendszer felbojdulás miatt kialakulhat az úgynevezett terhességi diabétesz,ami másnéven terhességi cukorbetegség. És muszály elvégezni,hogy nemhogy a baba miatt cukros legyél!

Igaz én is jóval később mentem el erre a vérvételre,de mégis megnyugtat h nincs bajom!

2009. ápr. 1. 20:33
 3/15 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképpen kell, mert a terhesség alatt sokminden változhat. Teljesen mindegy hogy látszik e rajtad, vagy a családban volt e hasonló probléma. Nekem is azt mondta az orvosom hogy szerinte nem lesz semmi, aztán éppen hogy súroltam a határértéket. 2x is voltam. Arról nem is beszélve hogy ha terhességi cukrod lenne az nagyon károsithatja a babát is, ha nem kezelik időben és megfelelően.
2009. ápr. 1. 20:34
 4/15 anonim ***** válasza:
Ez kötelező vizsgálat, kb. a 26. hét környékén végzik el ha jól tudom. Szerintem kérj beutalót vérvételre, mert éppenséggele még magas is lehet a cukrod. Bár ne így legyen! Boldog babavárást!!
2009. ápr. 1. 20:40
 5/15 anonim ***** válasza:

23 hetes vagyok. Ma voltam a dokimnál. Mondta, hogy majd a 26. hét környékén menjek a cukorterheléses vérvételre. Igen, ahogy írták előttem, ez egy kötelező vizsgálat. nem tudom, nálatok hogy van, de nálunk nem a doki adja a beutalót, hanem a terhesgondozóban adják. Ezt a védőnőddel is megbeszélheted.

De ne aggódj, az is lehet, hogy ez csak egy kis félreértés, és esetleg a dokid azt hitte, hogy te már most akarnál menni erre a vérvételre. Hivatalosan a 26. hét környékén kell menni.

2009. ápr. 1. 20:48
 6/15 anonim ***** válasza:

Szerintem azért mondja a doki, mert mondjuk nincs a családban ilyen és pl te sem híztál eddig sokat. Viszont ezek nem kizáró tényezők. Szerintem is érdemes lenne kérned ezt a vizsgálatot! nem azért, mert olyan finom a cukros lötty! :) Te is sokkal nyugodtabb lennél utána!

31 hetes kismami

2009. ápr. 1. 20:53
 7/15 anonim ***** válasza:

Hát nekem azt mondta a dokim,hogy kötelező!Ezért amint betöltöttem a 25.hetet máris menni kellett!Hétfőn töltöttem,kedden már mentem is!Úgyhogy szerintem kötelező....

Bár ezek szerint orvosa válogatja,ami igazán szomorú..Amúgy szerintem ne aggódj!És a védőnő is beutalhat!Szerintem beszélj vele is mindenképp

!Boldog babavárást!

25 hetes kismama

2009. ápr. 1. 21:10
 8/15 anonim ***** válasza:

nálam a körzeti doki ad mindenhez beutalót,ugy hogy a védőnő elmondja most mi jön éppen. Nem kötelező a terhességi cukorterhelés,de ajánlott mind a baba mind az anyuka érdekében. Én is tudok olyan kismamát aki nem kellett hogy megcsináltassa. Sztem mivel ártani nem árt,így miért ne mennél el,főleg hogy egy teljes vérképet is csinálnak olyankor ami szintén sokmindent megmutat.

33 hetes pocis

2009. ápr. 1. 21:10
 9/15 anonim ***** válasza:

Bocsi Hölgyek, de dehogy kötelező! Székesfehérváron az a gyakorlat, hogy a védőnő három előre egyeztetett időpontban tesztreggeli után másfél órával megböki az ujjamat és EGY CSEPP vérből megméri a cukorszintemet. Ha valamelyik magas, csak akkor végezteti el a baromi megterhelő és költséges vizsgálatot.

Hozzáteszem, szerintem ez sokkal emberségesebb, mert akinek 4-5ös érték jön ki a tesztreggeli után, feleslegesen kínlódik órákat éhesen, szirupot emésztgetve egy labor ajtaja előtt.

24hetes km

2009. ápr. 1. 21:48
 10/15 anonim ***** válasza:

21:48-as teljesen igaz amit írt.nekem is így csinálták.

de ez orvos függő egyébként.

2009. ápr. 1. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!