Árthat a babának ha néha elszivok 1-2 cigit? Tudom nem
tesz jot, de mindenképpen teljesen le akarom rakni.
Figyelt kérdés
2009. ápr. 1. 18:30
1/7 edus83 válasza:
Állítólag árt de ismerek olyat aki cigizett mint agyár kémény és semmi baja nem volt a picinek.Én egyből le raktam pedeig csak 6 hetes vagyok szerintem mindennél fontosabb pici egészsége!!!!!!!!Kitartás biztos menni fog!!
2009. ápr. 1. 18:42
2/7 A kérdező kommentje:
köszi a választ. én is abba akarom hagyni.
2009. ápr. 1. 18:43
3/7 anonim válasza:
Szerintem, ha mindenképpen le akarod rakni, ahogy írtad, akkor legjobb,ha már sem egyet sem kettőt nem szívsz el. Én pozitív teszt után nem mertem rágyújtani egyáltalán. A füstös helyeket is kerülöm. A babám egészségéért mindent megtennék!
Kitartó akaraterőt kívánok a leszokáshoz és egészséges, szép terhességet!
2009. ápr. 1. 18:44
4/7 anonim válasza:
Néha? Ha néha 1-2 szál, szerintem ezt már teljesen lehet mellőzni, tudom mit beszélek mert én is cigizem, de mióta először megláttam a kis drágámat a 6 hetes Uh-n már egy szálat se tudtam volna elszívni, azonnal le is tettem és inkább megeszek egy gyümölcsöt vagy egy joghurtot, minthogy rágyújtsak, nem tesz jót a babának, szerintem te is a legjobbat szeretnéd a te kisbabádnak, tedd le végleg azt az 1-2 szálat is, sok sikert,
Boldog babavárást,
21 hetes kismama:)
2009. ápr. 1. 18:45
5/7 anonim válasza:
Amikor a nikotin és a kátrány bejut a keringésedbe a tüdő erein keresztül, úgy továbbítódik a keringéseddel a placentán keresztül a babába.
2009. ápr. 1. 18:55
6/7 anonim válasza:
Van ismerősöm,ő is szívta végig mind3 terhessége alatt.Mindig mondta,hogy mégis egészségesek!Pedig mióta a Világra hozta Őket állandóan betegek.Nem vagyok orvos de tutira összefüggés van a két dolog között!Mindig felsőlégúti megbetegedéseik vannak!Szokj le,hidd el menni fog!Nekem is sikerült 10 hetesen letenni,ennek már 5 éve!Babáink szinte soha nem voltak betegek!Légy elszánt,gondolj a kis életre akiért felelősséggel tartozol!Sok sikert kívánok hozzá!
2009. ápr. 1. 19:06
7/7 anonim válasza:
Szia, a dohányzással kapcsolatban azt irja a nagy babakönyvem hogy tulajdonképpen a dohányzó kismama a babájával együtt szívja el a cigit mivel a méhlepény semmit nem tud megszűrni belőle. A nikotin szabadon bekerül a baba véráramába aki teljesen védtelen. A baba tulajdonképpen "fuldoklik" miközben szívod a cigit. Nem kell pánikolni ha valaki terherbeesés elött dohányzott vagy amikor még nem tudta hogy terhes, viszont utána azonnal abba kell hagyni mert a babát hátráltatja a megfelelő fejlődésben, kisseb súllyal születhet és légzési problémáik is lehetnek. A dohányos nők így született gyerekei általában alacsonyabbak és vékonyabbak mint az átlag, és a tanulmányi később munkahelyi teljesítményük gyenge, vagyis az ember egész életét meghatározza hogy milyen hatások érik magzatkorában. Sokan irják hogy dohányoztak a babájuknak nincs semmi baja...persze ki tudja hogy ez valóban így van vagy marad-e... De mégha ilyen is van szerintem ez nem indok arra hogy az ember a saját gyermekének mérgezze és az egészségét kockáztassa...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!