Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van aki pánikol a szülés...

Van aki pánikol a szülés miatt? 39 hetes vagyok, bármikor beindulhat, s ma éreztem (mert olyan furin éreztem magamat reggel), hogy nagyon nem vagyok felkészülve még. Mivel trenírozzam a lelkemet, hogy ne féljek annyira?

Figyelt kérdés
2011. júl. 14. 10:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én mind két szülésem előtt féltem, ráadásul mind a kettő indított szülés volt, egyik sem egyszerű este, leginkább mert mind aj kettő nagy baba volt és ez hozta magával a dolgokat.

Őszintén valahogy szülések nem életem legjobb élményei, túlvagyok rajtuk, viszont harmdszor már nem szülnék, leglébbis simán nem az biztos.

2011. júl. 14. 12:31
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Én 37 hetes és 4 napos kismama vagyok már nekem sincs túl sok időm én nem félek sokkal inkább izgatott vagyok. Ilyenkor veszek egy nagy levegőt hátra dőlök lehunyom a szemem és elképzelem a babámat hogy vajon milyen lesz a szeme a szája a kis kezei hogy milyen érzés lesz megfogni simogatni és akkor minden izgalmam átcsap türelmetlen várakozásba hogy láthassam végre. Hidd el nem kell félned minden rendben lesz ha eljött az idő készen fogsz állni.
2011. júl. 14. 12:32
 13/16 anonim ***** válasza:
27%

Meggyőződésem, hogy amíg nem készíted fel a lelkedet, nem engeded el a babát, addig nem fogsz megszülni, legalábbis nem lesz karikacsapás. Keress valakit, akivel beszélgethetsz, akiben megbízol (barátnő, anyukád), aki átlendíthet ezen. Még nem tudhatod milyen szülésed lesz, de a tested tudja a dolgát, ott lesz a szülésznő, az orvosod, akikben gondolom, megbízol. Hajrá!

Én is a 39 hetet taposom, 25-re vagyok kiírva (első baba), nem félek egy szikrányit sem, de nem is várom türelmetlenül a szülést. Maximálisan megbízom a dokimban, tudom, hogy olyan helyen fogok szülni, ahol nem fognak gyorsítani, beavatkozni, hanem hagynak nyugodtan, a magam tempójában szülni, ha meg nem bírom, ott van lehetőségként az EDA. Az az érzés tart vissza egyedül, hogy nagyon jó (volt) ez a terhesség, még mindig nem érzem tehernek és egyelőre nehéz elhinnem, hogy nemsokára nem lesz bent a babám.

Van egy mondás, miszerint egy dologtól szabad csak félni, a félelemtől! Bízom benne, hogy sikerül ezen átlendülnöd és a félelem helyett kíváncsian állsz az események elébe!

2011. júl. 14. 13:22
 14/16 anonim ***** válasza:

Gondolom a nagy melegben már küszködsz, tehát várjad nagyon és akard a kezedben tartani és ésszel vedd majd a levegőt a fájásoknál. Ha mindent ésszel csinálsz, gyors és kevésbé fájdalmas lesz a szülés.

kétszer szültem, hamarosan harmadszorra is fogok, szóval hidd el, nincs mitől félned, különben nem szültem volna még egyszer.

Okosan!!!!

2011. júl. 14. 14:36
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Próbálom készíteni a lelkemet, mert alapvetően úgy vagyok vele, hogy szeretném már a kezemben tartani a babát, szeretném magamhoz ölelni, és tudom, bármilyen úton is, de ki fogom bírni, illetve, hogy nem marad bent a baba, tehát vaalhogy majd csak lesz. Viszont tudom, hogy erős stresszhelyzetben el tud rajtam uralkodni a pánik, és ezt nem szeretném. Szeretnék a babára figyelni, átélni a szülést, segíteni neki a világra jönni. Nem szeretnék önző lenni, de valahogy mégis előtör a félelem-néha. Nagyobb a vágyam a baba érintése után, de nem jó, hogy ott aza félsz...remélem apa velünk lesz, s akkor majd ő meg tud talán nyugtatni. Mindenkinek boldog babavárást, kitartás a melegben, s könnyű szülést!
2011. júl. 14. 17:14
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha első babád, félsz az ismeretlentől...ha a második lenne, félnél attól, amit már tudsz, hogy tényleg nagyon nagyon fáj, de mint ahogy írtam, ha okosan csinálod, ÖNKONTROLLT gyakorolsz és a levegővételre koncentrálsz már akár a 6-7perceseknél is, kevésbé fáradsz ki a végére, amikor akár 2-3 óráig is lehetnek 1percesek...nekem 1órán át volt a második szülésnél 1percesek, majd érdekes módon ritkultak, mikor már nagyon közel volt a baba, viszont sokkal jobban is fájt, de akkor már tudod, hogy hamarosan jön a tolófájás. Ügyes leszel!!!
2011. júl. 14. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!