Van aki pánikol a szülés miatt? 39 hetes vagyok, bármikor beindulhat, s ma éreztem (mert olyan furin éreztem magamat reggel), hogy nagyon nem vagyok felkészülve még. Mivel trenírozzam a lelkemet, hogy ne féljek annyira?
Én mind két szülésem előtt féltem, ráadásul mind a kettő indított szülés volt, egyik sem egyszerű este, leginkább mert mind aj kettő nagy baba volt és ez hozta magával a dolgokat.
Őszintén valahogy szülések nem életem legjobb élményei, túlvagyok rajtuk, viszont harmdszor már nem szülnék, leglébbis simán nem az biztos.
Meggyőződésem, hogy amíg nem készíted fel a lelkedet, nem engeded el a babát, addig nem fogsz megszülni, legalábbis nem lesz karikacsapás. Keress valakit, akivel beszélgethetsz, akiben megbízol (barátnő, anyukád), aki átlendíthet ezen. Még nem tudhatod milyen szülésed lesz, de a tested tudja a dolgát, ott lesz a szülésznő, az orvosod, akikben gondolom, megbízol. Hajrá!
Én is a 39 hetet taposom, 25-re vagyok kiírva (első baba), nem félek egy szikrányit sem, de nem is várom türelmetlenül a szülést. Maximálisan megbízom a dokimban, tudom, hogy olyan helyen fogok szülni, ahol nem fognak gyorsítani, beavatkozni, hanem hagynak nyugodtan, a magam tempójában szülni, ha meg nem bírom, ott van lehetőségként az EDA. Az az érzés tart vissza egyedül, hogy nagyon jó (volt) ez a terhesség, még mindig nem érzem tehernek és egyelőre nehéz elhinnem, hogy nemsokára nem lesz bent a babám.
Van egy mondás, miszerint egy dologtól szabad csak félni, a félelemtől! Bízom benne, hogy sikerül ezen átlendülnöd és a félelem helyett kíváncsian állsz az események elébe!
Gondolom a nagy melegben már küszködsz, tehát várjad nagyon és akard a kezedben tartani és ésszel vedd majd a levegőt a fájásoknál. Ha mindent ésszel csinálsz, gyors és kevésbé fájdalmas lesz a szülés.
kétszer szültem, hamarosan harmadszorra is fogok, szóval hidd el, nincs mitől félned, különben nem szültem volna még egyszer.
Okosan!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!