Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek? Vegyszerekkel...

Mit tegyek? Vegyszerekkel dolgozok.

Figyelt kérdés
5 hetes kismama vagyok, túl korai lenne még szólni ezt tudom. De nagyon erős vegyszerekkel dolgozok (maszkban)de az nem 100%os védelem. Emellett 10-12 órán keresztül, kemény fizikai munkával egybekötve. Rettegek hogy ettől elvetélhetek. A doki tud adni valami igazolást, hogy át tegyenek másik részlegre vagy esélyem sincs? Már azt érzem teljesen kimerültem és nem bírom tovább.
2011. júl. 13. 23:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A doki ki is ir akar, ha te ugy iteled meg, hogy veszelyes a munkad. A munkaltato pedig koteles konnyitest adni vagy athelyezni egy rad veszelymentes reszlegre.
2011. júl. 13. 23:47
 2/12 anonim ***** válasza:
Igen! azonnal menj a dokihoz- áthelyeztet!!!
2011. júl. 13. 23:48
 3/12 A kérdező kommentje:
Ezt 5 hetesen is kérhetem? Nem szeretném ott hagyni a munkát, csak azt hogy tegyenek olyan helyre ami nem árthat.
2011. júl. 13. 23:49
 4/12 anonim ***** válasza:

Igen! Kérheted! Át fognak tenni, át kell tenniük vegyszermentes és könnyebb munkára. Holnap menj!

Nem ekll a kisbabának a vegyszer.

Az orvos BIZTOS kérni fogja, a munkahelyed megoldja (meg kell oldaniuk!)

Írjál holnap, hogy ment.

2011. júl. 14. 00:16
 5/12 anonim ***** válasza:
Az elso 12 hetben fokozottan odafigyelnek az ilyesmire a nagy kockazati arany miatt. Holnap jelents beteget, menj el az orvoshoz, aztan par napon belul mar mas helyen dolgozol. (Felteve ha a munkaltato fel tud ajanlani kockazatmentes poziciot.)
2011. júl. 14. 00:18
 6/12 anonim ***** válasza:
én is igy voltam de nálunk aki terhes azt egyből elis küldik táppénzre...nekem a háziorvos és a nögyogyász irt papirt, elöször kellett egy igazolás a meloba hogy terhes vagyok, ott adtak egy igazolást hogy veszélyes anyagokkal dolgozok és ez alapján a dokim felvett táppnzre...
2011. júl. 14. 11:37
 7/12 A kérdező kommentje:
Csak hétfőm tudok dokihoz menni, addig megpróbálok minden munkavédelmi előírást szigorúan betartani. Köszönöm a válaszokat.
2011. júl. 14. 11:41
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
kérj 1 nap szabadságot. Vagy ne menj, az orvos igazolni fogja. Ezt komolyan veszik, ez sürgős! MA.
2011. júl. 14. 12:15
 9/12 anonim ***** válasza:

én is veszélyes anyagokkal dolgoztam és ráadásul kemény fizikai megterhelés alatt meg 3 órán keresztül se inni sem wc-re menni nem lehetett ezért 4 hetes voltam amikor kivettem 3 nap szabit aztán nőgyógyász és kiírattam magam felvettek veszélyeztetett terhesnek és azóta itthon vagyok a gyermekem egészsége mindennél fontosabb,szerintem neked is ezt kellene tenned,minél előbb annál jobb!

üdv:21hetes km.

2011. júl. 14. 13:55
 10/12 anonim ***** válasza:
Én a vasútnál dolgoztam, mint kalauz(vonatra fel, vonatról le),6 hetes voltam amikor kiderült a terhességem, a dokim egyből beírta, hogy veszélyeztetett és másnaptól már nem dolgoztam.
2011. júl. 15. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!