Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért fáradok ki tíz perc...

Miért fáradok ki tíz perc séta után?

Figyelt kérdés
Eddig "nem is éreztem", hogy terhes vagyok, de pár napja nagyon elfáradok mindentől, plusz napi 2X tuti megkeménykedik a hasam. Normális ez? Vagy edzenem kéne magam(torna, vagy ilyesmi)? Eddig nem tornáztam semmit,lehet, hogy ez a baj? 32 hetes kismama
2008. febr. 28. 11:23
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez a terhességel jár ellőb utóbb lecsap a fáradság én már ilyen vagyok a 14 héttől a takaritást amit azelőt 2 óra volt most 5x-ri pihenésel 4 órámba kerül a séta pedig a csiga megelőz jobbról olyan lasan megyek tornázni én sem tornázom ha enyire fáradékony vagyok nem erőltetem magam még azzal is
2008. febr. 28. 11:32
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én sem bírtam egy idő után már felmérni emnnyi erőm van. Sétálni muszáj gondoltam, és párommal hosszú sétára eredtünk terhességem vége felé, majd a visszafelé vezető úton majd meghaltam... már ő hozta a hasamat is. viccesen néztünk ki!

Szerintem egy kis torna nem árthat, de csak módjával, mert így a 8. hónap környékén már rendesen le van terhelve a szervezeted. legalább 10 kilóval többet cipelsz így is, a szived másfélszer akkora mint terhesség előtt, és legalább másfélszer annyi vér pörgetsz mint korábban, szóval nem csoda egy kis fáradtság.

Egy kis mozgás sosem árt, de mindenképpen mértékkel. én úszni jártam, szeirntem állati jó ekkora pocakkal lebegni a vízben :)

A 36. hét után már nem mozogtam mást, csak sétálni jártam, de már néha csak vonszoltam magam. aztán amikor 2 hónapos volt a fiam ujra tudtam járni úszni! csak ajánlani tuodm a sportot!!!

mert szülés után viszonlag lassan áll vissza a szervezet a "normálisra" ezért mivel jóval kevesebb a súly, a tüdőd, az izmaid, a szived még mindig képes magas teljesítményekre! kétszer háromszor annyit tudtam úszni, futni sokkal kisebb ráfordítással szülés után mint terhesség előtt valaha!!

:) most 7 hetes kismama

2008. febr. 28. 11:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell csodálkozni, hogy közel a szüléshez már nem úgy mennek a dolgok , mint előtte. Én 25 hetes vagyok, de hetek óta érzem, hogy fáradékonyabb vagyok. Nekem sajna a séta jól esne, de mindjárt bekeményedik a hasam , ami igen kellemetlen. De én is pihenek takarítás, akár főzés közben is.

A torna jó lehet, de mértékkel és finoman, ha fáradt vagy, hagyd abba.

Ilyenkor már pihenni kell, kis séta után olvass inkább.-)

2008. febr. 28. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!