Toxoplasma gondii Igm pozitív, Igg negatív eredményű, mire számíthatok?
Van rá gyógyszer, nincs semmi probléma!
Szűrik, felismerik idejében, adnak gyógyszert, nem lesz a babának semmi baja.
Jó a cikk, de a kérdezőnél pont fordítva van, az ig m poz, az ig g neg.
Szal friss fertőzésről van szó sajnos.
Szia! Nem vagyok egészen tisztában azzal, hogy mit is jelent ez az eredmény.
Viszont én az egyik válaszolóval ellentétben úgy tudom, hogy minél kisebb a megzat, annál nagyobb a veszély.
Azt tudom, hogy antibiotikummal (végig kell szedni a terhesség alatt) kezelik és íg elkerülhető a baj. Egyik ismerősömnél is megállapították még a terhessége eljén a friss fertőzést és el akarták venni a babát. Szerencsére nem hagyta magát és addig ment, amíg olyan orvost nem talált, aki rendesen foglalkozott volna vele. Kezelték és most egy makk egészséges kislány anyukája.
Annak idején a védőnőtől érdeklődtem a toxoplazmáról, ő két esetről hallott, az egyik a már említett kislány, a másik egy kisfiú aki szintén makk egészségesen született.
Szóval én azt javaslom, egy orvos véleményénél ne állj meg! Remélem egy picit sikerült megnyugtatni, ne aggódj, kezelhető a friss fertőzés is!
Sziasztok,
most hívott a dokim, hogy a második vizsgálat negatív lett.:))))))
De ennek ellenére, mi van ha most nem mértek valmit jól? Tudom hülyeség ezen gondolkodni, de bennem maradt ez a "szállka".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!