Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi lehet rá az esély,...

Mennyi lehet rá az esély, hogy sikerül a kormánynak bevezetnie az egy évig járó GYED-et?

Figyelt kérdés

Én annyira elkeseredtem, ez olyan igazságtalan. Mit fogunk csinálni az egyéves babáinkkal, amikor a bölcsödékben nincs hely, ráadásul ekkora a munkanélküliség? Nagyon remélem, hogy nem sikerül ezt a tervezetet elfogadtatniuk, mert ez szerintem szörnyű:(

35 hetes km

2009. márc. 31. 16:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos most elég nagy az esély rá.Azt hiszem most megszívjuk.
2009. márc. 31. 16:50
 2/11 anonim válasza:
Nagy.Eddig is azt csináltak amit akartak.
2009. márc. 31. 16:50
 3/11 anonim ***** válasza:

a 2010elött megszületett babókra nem vonatkozik.csak az a baj, hogy kistesót is szerettünk volna.de így?

még a szocpolt is elveszik, annak segítségével tudtunk volna átmenni nagyobb lakásba.

mondjuk ha nem lesz tesó, nagyobb lakás se kell.

:(

2009. márc. 31. 16:54
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi tervezzük még a babát, de mindig elkeseredem ilyenkor... A lakáshitelünk az egekben, 30 ezerrel fizetünk többet a felvétele óra, minden csak drágul, és ilyen körülmények közé vállaljon az ember gyereket? Mi van, ha pl. a férjem munkahelye megszűnik, még én a babával vagyok otthon??? Tudom, hogy nincs ideális időpont babavállalásra, és kigazdálkodnánk, csak JÖJJÖN VÉGRE, de mégis elkeserítő. Panaszkodnak a népesség elöregedésére, illetve hogy a lakosság aránya "színek szerint" (BOCSI, nem akarok senkit megbántani!) nem megfelelően alakul, de semmi sem ösztönzi a fiatalokat, hogy "Gyerekek, vállaljatok nyugodtan gyereket!".

Elkeserítő...

2009. márc. 31. 16:56
 5/11 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszolótól kérdezném:

Honnan van az info, hogy a 2010 előttiekre nem vonatkozik?

Én őszre várom a babát, de a gyedet majd csak 2010-ben fogom igényelni, akkor ilyenkor mi a helyzet?

2009. márc. 31. 16:57
 6/11 anonim ***** válasza:
Ez a 2010es dolog tuti? Én is nagyon bestresszeltem miatta... Ez kicsit megnyugtatna. 2010ben meg mindenképpen lesznek választások ha most nem is, és ez a kormány tuti nem maradhat... remélem a következőnek meg lesz annyi esze hogy ne vegyen el ilyen dolgokat... Sírnak hogy elöregedik a társadalom, nem születik elég gyerek... erre lerövidítik a gyedet, befagyasztják a cspótlékot, stb... így mégis hogyan kéne több gyereket vállalni...
2009. márc. 31. 16:57
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát sajnos semmi jó nem lesz!De,ha nem akarják,hogy otthon legyünk a gyerekeinkkel,akkor jó lenne,ha a munkahelyek nem megszűnnének,hanem lehetne hol dolgozni!Ellentétes dolgokat állitanak mindig!Szégyelljék magukat,akik bölibe akarják toloncoltatni ezeket a kis védtelen gyermekeket,mert nekik 3 éves korig az anya nyújtja a védelmet!Hát már annyi se jár nekünk családosoknak,hogy nagynehezen teherbe esünk ebben a szennyezett világban,kihordjuk gyermekeinket és élvezzük a kicsi minden pillanatát?Kérdem én hol az igazság!Soha nem volt és nem is lesz!Nekünk sose volt beleszólásunk semmibe!Szégyellje mindenki magát,aki ilyen döntéseket hoz!
2009. márc. 31. 17:00
 8/11 A kérdező kommentje:
Szerintem egy egyéves baba még nagyon picike ahhoz, hogy elszakítsák az anyukájától. Persze van olyan helyzet, amikor egy családnak nincs más választása, de azt gondolom, hogy inkább hoznánk áldozatot és a csekélyke GYED-del még egy évig kihúznánk, minthogy a gyermekünket ilyen pici korban egy bölcsödébe dugjuk. A kb. 23ezer forintos GYES-sel szerintem senkin nem segítenek:(
2009. márc. 31. 17:11
 9/11 anonim ***** válasza:

én írtam a 2010-et,én úgy tudom ,a párom mondta.hogy ha életbe lép, onnan.a szocpol elvétele mindenképp.

én nem szeretem a másik esélyest, de ők legalább a családokat támogatták, és aszerint ki mennyit dolgozok, tehát a családit is adóformájában lehetett visszaigényelni.

tehát a dolgozókat támogatták, most meg tőlünk, akik dolgoznak veszik el.mert a gyest így is úgyis megkapta mindenki.(na, ezen is vááltoztatnak, de ez így helyen)

2009. márc. 31. 17:53
 10/11 anonim ***** válasza:
Én azt hallottam, (egy jogász mondta a tévében) hogy a már megfogant gyerekekre ez nem fog vonatkozni. Tehát aki már megfogant az megszületik még 2010 előtt.
2009. márc. 31. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!