Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van mindig valami, ami...

Miért van mindig valami, ami miatt idegeskednem kell? Miért nem tudok lehiggadni?

Figyelt kérdés

12 hetesen megtudtam, hogy babát várok (gyógyszer mellett, stb.). Azóta nincs egyetlen nyugodt napom sem (most 24 hetes vagyok) - 2 hete 1000-es lett a méhnyakam, most még rosszabb minden... Eddig többnyire azzal sokkoltam magam, hogy nem éreztem mozogni a babát fél napig, ilyenkor rohantunk a védőnőhöz szívhangért, vagy az ügyeletre.

Mostanra viszont ott tartok, hogy ha mozog a baba, akkor túlzottan lent rugdos, túl kicsiket rúg, túl nagyokat rúg, most miért nem mozog, most miért ennyire aktív, jézusom ez most vizes folyás vagy magzatvíz, etcetera...

Hogyan nyugodhatnék meg? Képtelen vagyok élvezni a terhességem.

Mindig, amikor sikerült lehiggadnom, és megértetnem magammal, hogy nincs semmi baja, és jól van, jött valami, ami borított mindent... Legutóbb például múlt héten csütörtökön voltunk 4D-n, ahol néhány képkockán úgy tűnt, mintha nyitva lenne a picúrom szeme. Azóta teljesen kész vagyok.

Alapból nincs önbizalmam (gyerekkori bevésődés), és épp ezért képtelen vagyok elhitetni magammal, hogy NEKEM, éppen NEKEM egészséges kisbabám születhet. Mindig elképzelem, hogy milyen lesz, amikor már itt lesz velem, és a kezemben tarthatom őt, de ezekbe az "álomképekbe" sem tudok belekapaszkodni, csak illúzióként fogom fel őket, és pontosan tudom, hogy úgyis szertefoszlanak...

Mit tegyek, hogy a terhességem ne egy folyamatos önostorozás legyen?

2011. júl. 13. 08:42
 1/8 anonim ***** válasza:

Teljesen természetes, hogy aggódsz a babád miatt, hiszen mi is lehet fontosabb, mit a születendő gyermeked. Ráadásul a hormonjaid is másképp működnek, lehet, emiatt is rosszabbul érzed magad.

Először is, el kell fogadnod, hogy mint bármelyik embernek, te neked is lehet egészséges szép babád. Semmi okod nincs rá, hogy másképp gondold(a kiírásod alapján)!!! Talán azért is érzel így, mert akaratod ellenére, gyógyszer mellett estél teherbe .De azt is meg kell értened, hogy a túlzott aggódás és a negatív hozzáállás nagyon sokat ronthat az állapotodon, és a babának sem jó.

Ne erősítsd magadban ezeket a gondolatokat! És főleg ne olvass rémtörténeteket (ilyen szempontból NAGYON káros tud lenni a világháló)Nézegess képeket csodaszép puha pelyhes fejű újszülöttekről, képzeld el, milyen lesz a te babád, fekete, nagyhajú, vagy szőke pihe hajacskája lesz, és ott mocorog,nyöszörög a kezedben, nem is olyan sokára. Képzeld el, hogy ő most a hasadban téged hallgat.Képzeld el, milyen lenne, ha tudnád, most ő is olyan zaklatott, mint te, és arra vár, hogy megnyugtasd. Mit mondanál neki? Simogasd meg, és beszélj hozzá, ne féljen! Hátha te is megnyugszol tőle egy kicsit. Sok sikert, és semmi rossz gondolat!!!!! :)))

2011. júl. 13. 09:11
 2/8 anonim ***** válasza:

Ne sokkolj! Árt a babának! De tényleg!

Tesóm abortusz után maradt terhes, 350 ezer kölcsönnel nevelőapánk felé, albérletből intézték a lakáshitelt amire már 300at fizettek, közben kijött 2 komolyabb büntetés gyorshajtással a párjának össz 80 ezer, decemberben kirúgták mind a kettőt a munkahelyükről januárban kölcsönökből éltek! Tartozásuk februárra 400 ezer volt, kijött autópálya büntetés mert az sms-t nem jó számra küldték 2szer 36 ezer! Kifizették nagy nehezen azt is a lakást bebukták aminek a hitelére 300 at kifizettek, most megmondták hogy az albérlet 20 ezerrel drágul elsejétől... Ha én nem adok nekik babacuccokat (kiságyon kívül mindent!!!) semmije nem lenne a picinek! Nem csak neked van szar sorsod sajnos! Bár tényleg jó volna ha minden kismama nyugodtan tölthetné a terhességét! Nekünk hála égenk "csak" 500 ezret kellett kifizetni! Le akartuk vetetni a köldökzsinór vért is de az már nem jött össze ezért és alapból a gyerekre költöttünk egyszer 236ezret és egyszer 205ezret mert kétszerre vettünk meg mindent (ruhától az ágyig cumisüvegek mellszívó stb)...

2011. júl. 13. 09:22
 3/8 anonim ***** válasza:
most olvatsam végig, ennyire ne idegeskedj! MInden rendben lesz! Lesz egy egészséges lányod/fiad és akkor már gondot le fog sz@rni és ezen csak röhögni fogsz hogy így stresszeltél! NYUGI!!!! De ha nagyon hergeled magad! Van egy olyan gyógynövényes nyugtató amit görcsökre is lehet szedni terhesség alatt hogy valeriana relax! Ha nagyon szarul vagy próbáld ki! Nővérem szedi sajnos, így erre az 1 milliós fizetni valókra!
2011. júl. 13. 09:26
 4/8 anonim ***** válasza:

09:26- a Valeriana relax tájékoztatójára rá van írva, hogy terhesen nem ajánlott a szedése! Nővérednek doki mondta, hogy szedheti?

Kérdező: én is izgulós vagyok, ez most a 2. terhességem, 32 hetes vagyok. Ha gondolod, írj privit, ha valami miatt izgulsz, válaszolok neked szívesen, akár naponta is :)

2011. júl. 13. 09:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Vannak pszichológusok, akik várandósokkal foglalkoznak nem kis eredménnyel. A fent vázolt félelmekre, szorongásra én ezt javasolnám neked, mert mélyről jönnek ezek a félelmek, sok a feldolgozatlan dolog mögöttük. Ahhoz, hogy ne félj a nap 24 órájában és merd magad átadni az anyaszerepnek, fel kell ezeket a régi traumákat dolgozni.

Nem nyugtatókat szedni és a tüneteket elnyomni, mert az nem old meg semmit.

Én ezt javaslom neked.

2011. júl. 13. 10:47
 6/8 anonim ***** válasza:
PERSZE HOGY MONDTA! A gyógynövény miatt nem ajánlott mert ha bajos a terhességed (görcsölős, vetélős stb..) akkor nem ajánlott de neki nincs baja szerencsére. A doki megmosolyogta mikor megkérdezte hogy nem árt-e a babának vele... A doki annyit mondott hogy ebből akár hármat is bevehet egy nap... Ez szerintem olyan hogy a tudatalattidra hat hogy "na bevettem és mindjárt megnyugszom"
2011. júl. 13. 11:26
 7/8 anonim ***** válasza:
szia ezzel én is igy vagyok bár még csak 13hetes leszek...de sajnos én is elég aggodalmas ingerlékeny vagyok:S..
2011. júl. 13. 13:26
 8/8 anonim válasza:

Helló,

véletlenül találtam rá erre az oldalra. Én nem szedek semmit, csak annyi minden összejött az utóbbi időben, hogy teljesen kiborultam, nem tudok megnyugodni és már nekem is megfordult a fejemben, hogy beszedek vmit, csak nem merek, mert nem akarok ártani a babának. Csak már attól félek, hogy azzal ártok, ha nem tudok megnyugodni. Ráadásul szívritmus zavarom van és nem szeretném, hogy ráhúzodjon a szívemre vagy vmi nagy baj legyen. Ráadásul veszélyeztetett vagyok. Olyan jókat olvastam itt ez egy picit segített, jókat írtatok a válaszban. Most vagyok 31 hetes a másodikkal. Üdv

2013. dec. 11. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!