17 hetes vagyok, múlt héten voltam afp-n, ma hoztam el az eredményt és MAGAS! MOM:3! Nagyon félek, azóta csak sírok! Másnak mit mondott az orvosa magas eredménynél?
Úgy tudom, hogy az Afp erdmények elég gyakran mutatnak fars eredményt, próbálj meg megnyugodni, mert a sírás nem tesz jót a babának, rá is kihat ha ideges vagy, hamarosna 18 hetesen menned kellesz genetikai Uh-ra, ott részletesen megnézik a babát,
Nyugodj meg,
21 hetes kismama:)
A magas mom nem down kórra (amit a tarkóredőnél vizsgálnak), hanem a nyitott gerincre utalHAT. De nyugodj meg, ez csak egy viszonyszám, ami azt jelzi, hogy a Te értéked eltér az átlagtól, de egyáltalán nem biztos, hogy ez betegség jele. Szerintem 10-ből 6-8 kismamát tuti beparáztatnak az AFP vizsgálattal.
Egy barátnőmnek már a második gyereknél lett olyan alacsony az AFP értéke, amire már esküdtek az orvosok, hogy tuti beteg a gyerek, mégis makkegészséges babák születtek!! A genetikai uh-n szólta el magát egy orvos, hogy akkor magánál ez alkati dolog... Ilyen is van. Nyugodj meg, valószínűleg elküld majd az orvos genetikai uh-ra, ahol kifejezetten erre a problémára fókuszálva fogják megvizsgálni a babát.
Szia!
Ne sírj, mert az nem tesz jót a babádnak és persze neked sem!!!
Nekem pont az ellentettje volt, alacsony lett az AFP.
De azért a biztonság kedvéért az orvosom elküldött genetikai tanácsadásra, és ott javasolták a placenta byopsiát. Belementem, mert nem akartam a terhesség hátralévő részében idegeskedni.
Sajnos 20 hetesen kaptam kézhez a leletemet, mert elkeveredett és én meg nem jártam utána. Gondoltam, biztos jó lesz az eredmény mivel az UH nem mutatott eltérést, majd legközelebb ha megyek a dokihoz kérek egy leletmásolatot. Hát nem lett jó a labor...
Az AFP megbízhatatlan és labilis paraméter, sokszor okoz felesleges pánikot. Rengeteg tényező befolyásolhatja a teszt eredményét.
Egyébként sok országban már nem is használják az AFP-t a terheseknél szűrésre! Többek között ebben is el van maradva Magyarország...
A kombinált teszt és az integrált teszt ezerszer megbízhatóbb, csakhogy ezek drága vizsgálatok. Az AFP meg ezekhez képest olcsó...
Köszönöm a gyors válaszokat. Már kicsit nyugodtabb vagyok. Rendes volt az orvosom is, holnap tudok vele találkozni és megvizsgál. Jövő hétre pedig előjegyeztettem magam genetikai uh-ra.
Én Tatabányán a kórházban voltam vérvételen,és oda kellett visszamennem az eredményért.
Szia!
Én pont ma voltam Tatabányán AFP-s vérvételen, már a terhesgondoztól is kiráz a hideg. Az összes ismerösönek rossz lett az eredménye, és mégis a végén minden okés volt. De úgy képzeld el, hogy az utóbbi időben (kb. 1,5 évben) 5 kismama ismerösömből mindegyiknek vagy magas lett vagy alacsony, mindegyiknek meg lett azóta a babája és minden ok. Én nem is aggódóm, a Lollokhoz járok 2 hete voltam 4d-n nem látott semmi rendelleneset és a tarkóredő is jó volt. Viszont több mint 60%, hogy nekem is lesz valami az eredménnyel, ennek semmi értelme. Csak pánik keltésre jó, semmi másra.
Fel a fejjel és nyugi! Minden rendben lesz! :-)
16 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!