Kihagyhatom a CTG-t? Vagy legalább csak egyet-kettőt?
Utolsó, a kórházban, ahol szülni fogsz, nem csinálnak CTG-t?
Én nem nagyon értek az SZTK-s dolgokhoz, mert nálunk a terhesgondozás a kórházban volt külön. De ha ott bármi gond volt, pl. elromlott agép, akkor fel kellett menni a szülészetre, és a szülőszobai CTG-kel vizsgálták az utolsó hónapos kismamákat is.
Nekem ez nagyon fura, hogy nem gondoskodnak 2 héten át a vizsgálat pótlásáról... hiszen ezen életek múlhatnak. Az egy dolog, hogy az SZTK-s nővérke flegma, és nemtörődöm, beszélj a dokiddal, ő biztos tud megoldást.
(Mondjuk persze az sem mindegy, hogy milyen és mekkora településen van ez a helyzet...mert ha van 1-2 érintett kismamájuk, akkor lehet azt gondolják, majd megoldja mindenkinek egyénileg a gondozó orvos. De ha hetente pl. 30-40 kismamáról kéne gondoskodniuk akkor elég érdekes az eljárás...)
Nézd, anno amikor a lányomat vártam másfél órát oda másfelet vissza utazgattam a CTG miatt (júliusban szültem). Sőt 8 és fél hónapos terhesen még dolgoztam 2 óra beutazás 2 vissza (még a 9. hónapban is be kellett mennem) nem volt autónk így a tömegközlekedés maradt. Ne a saját kényelmedet nézd hanem a babádat. Nem szabad a CTG vizsgálatot kihagyni. Szorítsd össze a fogad és próbáld meg kibírni. Anyagi károd ahogy már előttem is leírták nem keletkezik a CTG kihagyásából. Jó egészséget!
Egy gyönyörű 2 éves és egy 13 hetes magzat anyukája
Szülni is Monoron fogsz? Gondolom igen, mivel oda vagy bejelentve...
Egyébként elárulod milyen bürokráciai akadálya van egy budapesti bejelentkezésnek? Attól, hogy bejelentkezel ide, még nem kell orvost is fogadnod, de legalább nem kell naponta órákat utazgatnod. Ráadásul ha megszületik a gyerek, minden létező papírja, iratai, mind Monorhoz fog kötni. Ott kell mindent intézned. Vagy visszaköltözöl?
Én is Budapesten élek, albérletben, ideiglenes lakcímmel. Az állandó lakcímem a dél-alföldön van, 250 km-re ide. Kicsit bonyodalmas lett volna hazajárnom vizsgálatokra. És nálunk semmiféle bürokráciai akadály nem merült fel a bejelentkezésnél.
...személy szerint nem bízom a CTG-ben. Biztos sokat segített annak idején, de legalább ugyanennyit tévedett is már. Én legszívesebben SOHA többé nem mennék egyre sem! Nincsenek jó tapasztalataim. Sőt, egyenesen utálom. Sokkal fejlettebb dolgok vannak már - 4D-s ultrahang!!! - ami SOKKAL biztosabb és pontosabb eredményeked ad a babáról, látod is, s nem csak találgatnak a vakvilágba...nekem tavaly összevissza hordtak hülyeségeket CTG után, ráadásul amiért végképp nem mennék többet az az, hogy minden alkalommal fel akarták ébreszteni a babámat odabenn, hogy mozogjon...no nekem senki se keltse fel, amikor alszik, ne szóljon bele a természet rendjébe. És az a közönyös, bunkó, lekezelő társaság...egészségügy, de ilyenekben én nem bízom!
Szóval..ha biztosat akarsz, akkor szerintem 4D-s UH. Az - legalábbis amivel én találkoztam - a legjobb vizsgálóeszköz/módszer. :) Nem bántják a babát vele és tapasztalat, hogy nagyon pontos. (nyilván kell hozzá egy lelkiismeretes szonográfus-doki, de azt hiszem ez nem is kérdés). Tehát..most én is ezen vagyok, hogy kihagyjam ezeket a borzasztó alkalmakat és meglógjak a "protokoll" karmai közül. Amúgy a 39-et töltöm a héten :) Úgyhogy ha tud valaki valamit, hogyan lehet ezt megúszni - én sem tudom, hogy van-e valami szankció vagy megvonás, ha nem megyek el - írjon feltétlen!
Az utolsó válasznak köszönhetően előre került a kérdésed!
Mi újság? Minden rendben volt? Végül hol szültél? Hogy bírtad az utazgatást? Megoldódott esetleg a lakcím probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!