Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kihagyhatom a CTG-t? Vagy...

Kihagyhatom a CTG-t? Vagy legalább csak egyet-kettőt?

Figyelt kérdés
35 hetes terhes vagyok,Budapesten élek,de Monorra kell lejárnom terhesgondozásra,ott van bejelentett címem. Azt szeretném tudni,hogy miért olyan fontos a hetenkénti ctg.Mert én már utálok elmenni itthonról még boltba is,nemhogy vonatozni,meg gyalogolni. És nem akarok hetente lemenni. A ctg gyerekszívhang,nem? A fájásokat bizonyára magamtól is érezni fogom,nem kell hozzá gép. Ha mozog a gyerekem,akkor biztos dobog a szíve is,nem? Belgyógyászatilag semmi bajom,csak kicsit dagad a lábam,meg eléggé fáj a keresztcsontom,ami tudom hogy a medence tágulás miatt van,és úgy mozgok,mint egy nyomorék. És mi van,ha utazás közben jön rám a szülés? Mennyire muszáj bevállalni ezt a macerát? Régen is születtek gyerekek ctg nélkül. Esetleg valami anyagi károm keletkezhet?Pl hogy nem adnak meg valamilyen juttatást? NA tanácsoljátok a Bp-ere való bejelentkezést,vagy orvosválasztást,mert az egyiknek bürokráciai, a másiknak anyagi és elvi akadálya van! A lényeg,hogy mennyire fontos,vagy kihagyható a hetenkénti ctg? Köszönöm
2011. júl. 11. 20:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Utolsó, a kórházban, ahol szülni fogsz, nem csinálnak CTG-t?

Én nem nagyon értek az SZTK-s dolgokhoz, mert nálunk a terhesgondozás a kórházban volt külön. De ha ott bármi gond volt, pl. elromlott agép, akkor fel kellett menni a szülészetre, és a szülőszobai CTG-kel vizsgálták az utolsó hónapos kismamákat is.

Nekem ez nagyon fura, hogy nem gondoskodnak 2 héten át a vizsgálat pótlásáról... hiszen ezen életek múlhatnak. Az egy dolog, hogy az SZTK-s nővérke flegma, és nemtörődöm, beszélj a dokiddal, ő biztos tud megoldást.

(Mondjuk persze az sem mindegy, hogy milyen és mekkora településen van ez a helyzet...mert ha van 1-2 érintett kismamájuk, akkor lehet azt gondolják, majd megoldja mindenkinek egyénileg a gondozó orvos. De ha hetente pl. 30-40 kismamáról kéne gondoskodniuk akkor elég érdekes az eljárás...)

2011. júl. 11. 22:27
 12/17 anonim ***** válasza:

Nézd, anno amikor a lányomat vártam másfél órát oda másfelet vissza utazgattam a CTG miatt (júliusban szültem). Sőt 8 és fél hónapos terhesen még dolgoztam 2 óra beutazás 2 vissza (még a 9. hónapban is be kellett mennem) nem volt autónk így a tömegközlekedés maradt. Ne a saját kényelmedet nézd hanem a babádat. Nem szabad a CTG vizsgálatot kihagyni. Szorítsd össze a fogad és próbáld meg kibírni. Anyagi károd ahogy már előttem is leírták nem keletkezik a CTG kihagyásából. Jó egészséget!

Egy gyönyörű 2 éves és egy 13 hetes magzat anyukája

2011. júl. 12. 07:19
 13/17 anonim ***** válasza:

Szülni is Monoron fogsz? Gondolom igen, mivel oda vagy bejelentve...

Egyébként elárulod milyen bürokráciai akadálya van egy budapesti bejelentkezésnek? Attól, hogy bejelentkezel ide, még nem kell orvost is fogadnod, de legalább nem kell naponta órákat utazgatnod. Ráadásul ha megszületik a gyerek, minden létező papírja, iratai, mind Monorhoz fog kötni. Ott kell mindent intézned. Vagy visszaköltözöl?

Én is Budapesten élek, albérletben, ideiglenes lakcímmel. Az állandó lakcímem a dél-alföldön van, 250 km-re ide. Kicsit bonyodalmas lett volna hazajárnom vizsgálatokra. És nálunk semmiféle bürokráciai akadály nem merült fel a bejelentkezésnél.

2011. júl. 12. 11:41
 14/17 A kérdező kommentje:
Én is albérleten lakom,de nekem nem engedi a főbérlő,hogy bejelentkezzem ideiglenesen. Monoron sosem laktam,csak kellett egy állandó lakcím,és egy ottani ismerősöm megengedte,hogy hozzá bejelentkezzek. Van itt Pesten háziorvosom,meg védőnőm is,de nem számít. Lehet,hogy nem néztem elég jól körül,de néhány kerület sztk-jában próbáltam felvetetni magam terhesgondozásra,de azt mondták,nem lehet,csak,ha legalább ideiglenes lakcímem van az adott kerületben.Elég sokat bőgtem akkor amiatt,hogy akkor ki a franc fog vizsgálgatni,meg ilyenek,azzal nyugtattak,hogy csak 4szer kell majd Monorra mennem,hogy meglegyen a 4 kib... pecsét,de ez nem igaz,mert egy csomó vizsgálatra,aztán leletekért,meg egyéb dolgokért le kellett már utaznom,és tele van vele a hócipőm. És ha havonta csak egyszer kétszer kell kifizetnem a vonatjegyet azt még kibírom,de hetente,aztán naponta...ezt nem bírja el a pénztárcám,nem burzsuj családba születik bele a gyermekem,örülök,hogy meglesz minden,ami kell.Remélem,hamarabb születik,37 hetesen már nem lenne semmi baja,,és akkor nem kéne ennyi macera. Biztos felelőtlennek gondoltok,de óriási döntés volt már megtartani is a babát,nem terveztük,sőt,el akartam vetetni,de most már örülök,hogy nem tettem,már nagyon várom,hogy megszülessen,de akkor is nagyon unom,hogy ennyit kell mászkálnom. És sajnos monori lesz a lakcíme neki is,de remélem,gyerekorvos azért fogadja majd itt, a védőnőmnél.
2011. júl. 12. 21:11
 15/17 anonim ***** válasza:
Próbáld meg a Baross utcában a Sote I-es Női klinikát.Sokan járnak oda vidékiek. Menj be a terhes ambulanciára, mond meg, hogy nemrég költöztél a városba, még nem tudtad elintézni a lakcímet, de szeretnél itt szülni. Ha kell, írj privit, elküldöm a dokim számát, és hívd fel. Ambulánsra mehetsz hozzá, nem kell fizetni, és szüléskor is annyit adsz, amennyit akarsz, nem csinál belőle gondot. Jó kórház, meg voltam vele elégedve. Én egy fejér megyei lakcímmel kerültem oda, pedig itt lakom Pesten, és nem voltam ide bejelentkezve.
2011. júl. 12. 23:22
 16/17 Hadnagy Viktória válasza:

...személy szerint nem bízom a CTG-ben. Biztos sokat segített annak idején, de legalább ugyanennyit tévedett is már. Én legszívesebben SOHA többé nem mennék egyre sem! Nincsenek jó tapasztalataim. Sőt, egyenesen utálom. Sokkal fejlettebb dolgok vannak már - 4D-s ultrahang!!! - ami SOKKAL biztosabb és pontosabb eredményeked ad a babáról, látod is, s nem csak találgatnak a vakvilágba...nekem tavaly összevissza hordtak hülyeségeket CTG után, ráadásul amiért végképp nem mennék többet az az, hogy minden alkalommal fel akarták ébreszteni a babámat odabenn, hogy mozogjon...no nekem senki se keltse fel, amikor alszik, ne szóljon bele a természet rendjébe. És az a közönyös, bunkó, lekezelő társaság...egészségügy, de ilyenekben én nem bízom!

Szóval..ha biztosat akarsz, akkor szerintem 4D-s UH. Az - legalábbis amivel én találkoztam - a legjobb vizsgálóeszköz/módszer. :) Nem bántják a babát vele és tapasztalat, hogy nagyon pontos. (nyilván kell hozzá egy lelkiismeretes szonográfus-doki, de azt hiszem ez nem is kérdés). Tehát..most én is ezen vagyok, hogy kihagyjam ezeket a borzasztó alkalmakat és meglógjak a "protokoll" karmai közül. Amúgy a 39-et töltöm a héten :) Úgyhogy ha tud valaki valamit, hogyan lehet ezt megúszni - én sem tudom, hogy van-e valami szankció vagy megvonás, ha nem megyek el - írjon feltétlen!

2012. márc. 21. 23:16
 17/17 anonim ***** válasza:

Az utolsó válasznak köszönhetően előre került a kérdésed!

Mi újság? Minden rendben volt? Végül hol szültél? Hogy bírtad az utazgatást? Megoldódott esetleg a lakcím probléma?

2012. márc. 22. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!