Ha be akarnak fektetni a kórházba, akkor kötelezhetnek rá?
Még nem tartok ott és remélem nem is fogok,de a védőnő utalgat rá.
29 hetes terhes vagyok és sajnos már 10-11 kg-t felszedtem.Mostanság dagad is a lábam,de még nem vészesen.
Tulajdonképpen azért jutott ez a kérdés eszembe,mert hát van egy 1,5 éves lányom és nem tudnám kire bízni és nem is hagynám őt itthon!
Volt akit be akartak fektetni,de nem feküdt be?
nekem is kulfoldon lesz a ferjem terhesseg/szules alatt, ha be akarnak fektetni, akkor koltseges megoldast valasztok, megprobalom majd valamilyen modon lebizniszelni az egyszemelyes szobat, es akkor a manóm tud velemlenni
lehet, hogy tulsagosan optimista vagyok, de hiszek benne, hogy valahogy meg fogom tudni oldani. de nem viccbol fektetnek be ha befektetnek (engem elso szules elott akkor se fektettek be, amikor kivulrol forditottak meg a gyereket, a varoba tettek, ott kellett ulnom 6 oran at 37 hetesen egy durva beavatkozas utan.. szoval ha nekem az ORVOS azt mondja fekudjek be, en gondolkozas nelkul fekudnek, mert nem ok nelkul mondja) (a vedono nalunk sajnos csak kirakati babu, o nem mond semmit)
Kedves kérdező én is hasonló helyzetbe vagyok, annyi csak h nekem első baba van útba :) de én is 24 hetes vagyok és már 11 kg híztam, igaz veszélyeztetett módba kezdtem, 16 hetestől vizesedem nem gyengén, addig hánytam is. tehát eddig más panaszom nincs, a sulyomtól még bármit tudok csinálni, hízékony is vagyok én is, pedig csak az h rendesen eszem le tettem a cigit nem dolgozom már. de én is félek majd ha be kell fektetni. kitartást kívánok neked és a védőnővel ne foglalkozz néha csak idegesíteni tudnak, amit a doki mond az fontos.
minden jót
10-11 kg plusz? az egyáltalán nem sok! 31 hetes vagyok,9kg van rajtam eddig,kb 15-16 lesz rajtam a végén.
Ha nincs probléma,akkor nem kell befeküdni! Pl ha túlléped a kiírt időpontot,és nyílik a méhszáj,akkor óvatosságból beküldhetnek,de nem vagy köteles bemenni. Ismerek olyat,akit beküldtek,de 2 nap után saját felelősségére hazament. (41hetesen)
Ha okkal fektetnek be,akkor ELVILEG megindítják a szülést,vagy császár lesz... Ha nincs nyomós indok,akkor én sem fogok befeküdni,mert nálunk a nagyokra nincs aki vigyázzon. Jelenleg az is kérdéses,hogy ki lesz velük,ha én bent leszek... Apuka sajnos nem tudja kivenni a járó 5 napot,mert nincs elég ember ott,ahol dolgozik...
Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!!
Én magamon nem érzem,hogy sok lenne.Természetesen meglátszik rajtam,mert csak 154 cm vagyok és a 73 kg meglátszik.A lányomnál is vizesedett a lábam,de azon kívül semmi baj nem volt.Védőnőt váltottak nálunk és az új védőnő állandóan paráztatni akar.
A császártól nem félek annyira,mert elsőre is császároztak.
Viszont azért persze aggódom,hogy semmi baj ne legyen a terhességem végéig,de hát még a 10 hét az 10 hét nagy pocakkal,+11 kg-val és nagyon enyhén dagadó lábbal.
Ráadásul ez a meleg is...:)
Köszi szépen a válaszokat!Igyekszem nem befekvésig "romlani".
Az első terhességemnél áén összesen 24kg-t (!) híztam. Egyetlen egyszer sem mondta a védőnőm, hogy be kellene emiatt feküdnöm a kórházba, csak állandóan a lábamat piszkálta, hogy mennyire vizesedik. A végén iszonyatosan vizesedtem is, de még akkor sem ijesztgetett ilyennel, hogy be kell feküdnöm a kórházba. Imádom a védőnőnket, a legjobb védőnő a világon szerintem. Rengeteg olyat hallok én is, hogy a védőnők akkora hülyeségeket tudnak mondani, meg állandóan ijesztgetik a kismamákat, hogy az félelmetes!!
A kórházból hazajövésről saját felelősségre meg annyit, hogy én a kiírt napon bementem a kórházba azzal, hogy nekem fájásaim vannak. Több mint 10 óra után leküldtek az osztályra, hogy ezek csak jósló fájások voltak, bent kell maradnom. Pár óra múlva a vizit megállapította, hogy hazamehetek, de azért a klinika papírjai szerint én bentfekvő vagyok. Ezzel nem is lett volna baj, csak aztán közölték, hogyha ne'adj Isten úgy jön rám a szülés, hogy mentőt kell hívni, akkor az nekem 24.000Ft-ba fgo kerülni. Mivel pont szombat volt hazamentünk, jól kialudtam magam otthon aztán vasárnap este visszavonultam a kórházba, mert a férjem hétfőn külföldre ment dolgozni. Ekkor már 40+4 hetes voltam. Milyen jól tettem, mert hajnalban elfolyt a magzatvíz másnap délutánra meglett a kisfiam! Szóval a saját felelősségről hazamenetelről annyit, hogy ha a kórház "kirak" az utcára 40 hét 1 naposan akkor mit tudsz tenni? Semmit!!! Abszolút megértem a félelmedet!!! Most várjuk a második babánkat és már előre félek, mert decemberben fogok szülni és lehetséges, hogy megint (a kisfiam november végi, akkor is pont beleestünk) karantén lesz a kórházban. Már annak a gondolatától rosszul vagyok, hogy nem látom a férjem és a kisfiam 4-5 vagy kitudja hány napig. Szóval szerintem ne aggódj. Ha picit odafigyelsz az étkezésedre, akkor semmi probléma nem lesz!!
Boldog babavárást!!!!
Engem a 32. héten akart a dokim befektetni, mivel egy újjnyira kinyíltam.Majdnem elsírtam magam ott a rendelőben.Kérdeztem tőle hogy mennyire veszélyes, mik az esélyek, és hogy otthon nem lehetne e maradnom, de úgy hogy betartom az előírásokat.Tíz perc a kórház, ezért nem erőltette, úgymond megígértem hogy tényleg csak fekszem, megemelt ággyal.Igaz beleírta a kiskönyvbe hogy saját felelősségre nem vonultam kórházba.A 36.hétig otthon 24 órában csak feküdtem, csak fürdeni és wc-re mentem ki.Mire letelt a tilalom, és felkelhettem, a 37. héten felment a vérnyomásom, nagyon bevizesedtem, többet híztam, és ezért ténylegesen be kellett feküdnöm, na ekkor már tudtam hogy nincs helye ellenkezésnek.Szülésig bent voltam, és mit nem mondjak, borzasztó volt.....
Ezért most ott tatok, hogy azt sem tartom kizártnak hogy emiatt kérdőjeles a második baba, mert a fiamat már nem tudnám itthon hagyni, ha netán ismét problémás lenne a terhességem.Na de még amúgy sem tervezzük, ez még a jövő zenéje.Az biztos hogy ha a doki nem tágít a befektetéstől, akkor annak oka van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!