Normális, hogy ebben a melegben feljebb megy a vérnyomásom?
Télen is mindig feljebb ugrott ha nagyon befűtöttünk,de most ebben a kánikulában ugyan ez a helyzet.Ha meleg van egyből ugrál össze-vissza....Kicsit félek,hogy nem lesz-e gond...
Normál esetben 120..ilyenkor 120-140simán van néha..valamikor kicsit több is..Amúgy semmi bajom..
31hkm
Azt hiszem, érdemben nem fogok tudni válaszolni, de engem is érdekelne a válasz, mert ma én is úgy jártam, hogy feljebb ment - de így sem volt még magas, 120/70 (egyébként 90/60 és 100/70 között szokott váltakozni). Azért is aggódok, mert az előző terhességemnél magas lett a végére - télen. Tudom, az én értékem még nem magas, de az átlagnál magasabb.
Szerintem a 140 már nem jó, de ha ingadozik, és nem állandóan annyi, akkor nincs még nagy baj. Viszont figyelj oda, és ha marad ez az ugrálás, akkor inkább kérdezd meg az orvosodat, mert inkább egy kis vérnyomáscsökkentő, mint hogy gondot okozzon!
Jó babavárást!
32hkm
Ha tartósan 14/90 felett van pl: 150 akkor mindenképpen jelezd az orvosnak, mert lehetk, hogy szükség lesz vérnyomás csökkentésre. Az ilyen meleg eléggé megviseli a szervezetet és nem csoda ha magas a vérnyomásod. Vigyázz magadral, pihenj sokat és mérd a vérnyomásod. Ha tartósan magas mindenképpen beszélj orvossal! Bocsi,hogy ilyen hosszúra sikeredett.
Könnyű szülést!
39 hetes kismama
Köszi a válaszokat..nagyon ideges vagyok a vérnyomásom miatt..Védőnőnél mindig jó,de ha itthon mérem mindig magasabb..főleg amióta ilyen meleg van...Azért a 140et nem sokkal haladja meg,de valamikor kiugrik fölé is.Normál esetben-védőnőnél mindig 120körül van..
Vérnyomás méréstől már gyomoridegem van.. :S
Bocsi, hogy cáfolok, Utolsó, de a magas vérnyomás fehérje nélkül is veszélyes, ugyanis hatással van a Baba keringésére is. Szóval igenis oda kell rá figyelni. Tartósan magas: több napig magasat mérsz folyamatosan. De ha csak egyszer-kétszer, az már elég indok, hogy jobban odafigyelj rá - sajnos tapasztalat.
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!