Segitség kéne? Össze vagyok kavarodva.
Tegnap elmentem egy magánorvoshoz, hogy csináljon ultrahangot, hogy megtudjam, hogy pontosan hány hetes is vagyok. Mert a 10.héten voltam sztk-ba uh-n ahol azt mondták 8hetes vagyok. Nem hittem el, ezért mentem magándokihoz. A doki engem igazolt, valóban nem volt 2hét eltérés. A mensi, az orvos és az uh szerint is 12hetes vagyok.
Tudom, hogy a 12.héten van genetikai uh, ezért is volt fontos,hogy hány hetes vagyok.
A doki meg ultrahangozott, és mondta, hogy a 12.héten szokott lenni olyan, hogy tarkóredő mérés stb. Megcsinálta a redő mérést (1,4lett), és crl-t mért ami 54mm. Mást nem vizsgált. Vagy legalábbis nem mondta. De nézegetett dolgokat a babán.
Most akkor ezzel meg volt a genetikai uh? Mert nem voltam vérvételen...Vagy el kell mennem mégegyszer egy komplett vizsgálatra? Remélem értitek mit akarok ezzel kérdezni.
Irt még nekem a vizsgálat végén egy kis papirt, és sajnos nem tudom kiolvasni. Annyit ki tudok belőle venni, hogy CRL-54mm, NT-1,40mm. A többit nem tudom elolvasni. Belinkelek róla egy képet, hátha ti ki tudjátok olvasni.
12+1hkm
Ja, és még egy kérdés. Ha jövőhét hétfőn veszem fel a kapcsolatot a védőnővel, akkor ugye nem vagyok elkésve?
Hát, a magándokinak illett volna tájékoztatnia a továbbiakról. Ha kombinált vagy integrált tesztet szeretnél csináltatni, azt is ezen a héten kell. Ha pesti vagy, akkor én tudom javasolni kombinált tesztre a Bolgárkerék utcát. Itt ingyenesen megcsinálják az amúgy nem olcsó vizsgálatot. [link]
Egyébként én annyit hámozok ki, hogy egy élő magzat ... nem látható
Boldog babavárást!
A Bolgárkerékben is csak akkor ingyenes, ha szerződésben vannak azzal a kórházzal, ahol majd szül!!
Szóval, azt kellene megtudnod, hogy a dokid végezhet-e ilyet.Ma már majdnem minden magánorvosnak van UH gépe, de attól még nem UH szakember. Hívd fel és kérdezd meg, fizetsz neki, ne legyél bizonytalanságban!!
A védőnő fogja adni a kiskönyvedet, ezért menj el minél hamarabb, de nem késtél el semmiről
Igen, elkellett volna menned vérvételre. Legalábbis itt, ahol én lakom így megy a dolog. :-) Engem nem is az orvosom küldött el, hanem a védőnő. Kitöltötte a vérvételi papírokat és mondta, hogy kérjek időpontot genetikai ultrahangra és azon a napon amikorra az időpontom szól, szépen a vérvételi papírommal együtt menjek be a kórházba. Először a genetikai ultrahangra kellett mennem, ott megnéztek mindent a babámon, (ezt genetikusnak kell végeznie, nem pedig "sima" nőgyógyász, legalábbis én így tudom) majd kaptam 2 fiolát és le kellett mennem a vérvételi részhez, ott levették a vért, átadtam a papírokat és ennyi. Később sms-ben értesítettek, hogy az eredményt a kapott kód alapján megtekinthetem az interneten. Később erről egy papírt is kaptam. Tehát a védőnődnél kellene érdeklődnöd, nem a dokidnál! Ezt általában a védőnő bonyolítja le! Csak minél hamarabb beszéld ezt meg a védőnőddel, ugyanis ezt mindenféleképp a 12. héten kellene megcsinálni. Nekem is muszáj volt megsürgetni, én amikor időpontot kértem (emlékszem, hogy a 7vége előtt telefonáltam) mondtam, hogy kedden leszek 13 hetes és mondták, hogy jó akkor menjek már be hétfőn! Remélem segítettem! :-)
33 hetes kismama
Szinte teljesen egy cipőben járunk, már ami a dátumokat illeti. Neked az utolsó menszid - a papír szerint - 04.13., nekem 04.10. volt, és én is 07.07.-én voltam genetikai uh-n, 12+1 naposan.
Engem nagyon alaposan megnézett a főorvos, mindenről tájékoztatott, és vért is vettek.
Az eredményről az előbb kaptam sms-t, meg lehet nézni neten, szerencsére tökéletes.
Vért az ultrahang napján kell venni, mert az uh adatokat összevetik a véreredménnyel. Így nálad szerintem kell, hogy legyen még egy uh. Minél hamarabb, hogy hiteles legyen! Nem véletlenül a 12. betöltött hetet követően csinálják.
Még azt látom a papírodon, hogy Egy élő magzat :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!