11hetes vagyok és kicsit begyulladtam de csak jövöhéten tudok menni a nögyogyászomhoz?
Igen, lehet.
De itt egy másik ötlet is:
"Kérdés:
5 hetes terhes vagyok és hüvelyi gombás fertőzésem van, amire az orvosom Canesten hüvelytablettát írt fel. Kérdésem, hogy tényleg nem árt ez a magzatnak, avagy melyik a rosszabb: a gyógyszer vagy a gomba?
Válasz:
Az az igazság, hogy én még soha nem hallottam arról, hogy a Canesten bármiféle rendellenességet okozott volna a terhesség során, a gyártó cég óvatosságból mégis azt ajánlja, hogy a terhesség első 12-13 hetében ne alkalmazzuk azt. Van egy olyan hüvelykúp is, amely teljes biztonsággal adható a terhesség során is, ez a Pimafucin. De még egyszer mondom, a Canestent is inkább csak óvatosságból kerülném, nincs semmi rossz tapasztalat vele kapcsolatban.
Dr. Ács Nándor "
Tegyél fel Ghynophilus-t, az mindenesetre rendbe teszi a hüvelyflórát. A gombát nem szünteti ugyan meg, de ártani nem árt. Azt használhatod vény nélkül.
Nekem azt is ajánlotta a doki, hogy nyugodtan kenegessem a környékét körömvirágkrémmel, az gyulladáscsökkentő hatású.
Ezek egyike sem ártalmas terhességnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!