11. hétben vagyok, és iszonyúan megfázztam. Fáj a fejem, folyik az orrom, mivel kúráljam magam? Lehet valamlyen gyógyszert bevenni?
Menj el orvoshoz, mutasd meg magad, főleg, ha lázad is van! gyógyszert kaphatsz, az orvos tudni fogja, mi adható ilyenkor. de persze vannak homeós szerek is: torokfájásra Homeogene9pl.
emellett: sok folyadék, mézes tea, hagymatea is mehet.
Fejfájásra pedig paracetamol tartalmú gyógyszer: Panadol, Benuron, Robophen, Paramax mehet, ugyanígy az Algopyrin is szabad.
Jobbulást!
Mit tegyünk megfázás és influenza ellen a terhesség alatt?
Először is felesleges aggódni: a babának semmi baja nem lesz egy kis megfázástól. Az első harmadban a magas láz okozhat vetélést, ezért ügyelni kell a láz visszaszorítására és hűtőfürdővel, lázcsillapítóval elejét kell venni a láznak. Aspyrin és Algopyrin szedhető lázcsillapításra, a vény nélkül kapható paracetamol és ibuprofen alapú gyógyszerek azonban nem (Neo-Citran, Saridon stb.)!
Oscillocossilium-ot lehet szedni terhesség alatt.
Nemrég néztem meg,mert nekem is nagyon fojt az orrom..stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!