Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák ehetnek kivit?

Kismamák ehetnek kivit?

Figyelt kérdés

Tudom elsőre kicsit furcsán hangzik a kérdés, de most láttam,olvastam, hogy a sok C vitamin mellett gazdag A vitaminban is, amit ugye nem annyira jó ha sok van a kismama szervezetében. Nekem már sajnos volt két vetélésem és nem szeretném, hogy most a túl sok A vitamin miatt gond legyen.

Naponta majdnem egy kiló kivit megeszem, nagyon ízlik:-)

(Jövőhét végén, azt követő hét elején nem kellene megjönni, most még csak reménykedem, hogy kismama leszek:-)

2009. márc. 29. 17:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én amikor megkívánom a kivit,egy egész tálcával eszek belőle,és még nincs semmi bajunk a picivel

Ha összejön a baba,egyél sok banánt,mert az enyhíti a reggeli rosszullétet,és sok vitamin van benne

Drukk a babához

2009. márc. 29. 17:22
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól ne félj, hogy bármilyen vitamint túladagolhatsz zöldség- gyümölcsevés útján. Nem tudsz annyit megenni, ami ártana. Ilyen problémát vitamintabletták túlzott szedése okozhat csak.
2009. márc. 29. 17:24
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van az utolsónak! Annyit egyél amennyi jól esik! Nagyon egészséges!

Max ha több kg répát ennél meg, az ártana, de ne aggódj!

Drukk a babához! Reméljük sikerül! :)

2009. márc. 29. 17:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, csak a gyógyszertári (azaz a mesterséges) vitaminokat lehet túladagolni! Csak nyugodtan egyed. Viszont azt még szokták mondani, hogy ami k betűvel kezdődik, azok puffasztanak, sok bélgáz keletkezik tőle. Na, hát én nem hittem, és meg is ettem kettő (csak!) körtét. Aztán egész éjszaka szenvedtem, úgy csavargatott. Viszont kivit azóta is eszem, de attól semmi bajom (hozzáteszem a körtétől sem volt soha semmi, csak a terhesség alatt).
2009. márc. 29. 18:20
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én védőnőm kifejezetten javasolta a magas vas tartalma miatt sőt még nem is hízlal!

25 hetes kismami

2009. márc. 29. 18:43
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves válaszaitokat, és a drukkolást is:-)
2009. márc. 29. 19:55
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Imádom a kiwit, 26hetes vagyok és mindig is ettem mert kívántam, sosem hallottam, hogy ártalmas lenne!

Olyan sokat meg úgysem bírok megenni belőle, hogy ártson, ugyanis már kb. 3 darab után a nyelvemet kicsípi a gyümölcssav és dudros/hólyagos lesz ,mármint kijön rá valami fájdalmas "bibircsók". :D Ez röhejesen hangzik, de így van. (Néha az almában levő gyümölcssav is ezt okozza. :D)

2009. márc. 29. 20:46
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is kicsípi a nyelvem :) de rájöttem csak akkor ha nem elég érett. :)

napi 2 kiwi fedezi a napi vasmennyiséget! És tele van C-vitaminnal! Egyél csak mert nagyon egészséges!

Én is eszem minden nap 2-3 db! :)

Boldog Babavárást!

2009. márc. 29. 23:26
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Egyed nyugodtan.

En kg szamra vasaroltam es ettem-eszem a kivit.Nagyon szeretem es kivanom.

27 hetesek vagyunk es minden rendbe nalunk.

Raadasul nekem szekrekedesem is volt es mikor elkezdtem kivit enni,elmult.

Sok sikert!:)

2009. márc. 30. 18:22
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszaitokat, boldog babavárást:-)
2009. márc. 31. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!