AFP 0,76, Kombinált teszt 1:2000-hez. Menjünk tovább?
Az uh-n minden rendben volt, orrcsont, tarkóredő tökéletes.
Genetikára küldtek.
HA felajánlják az amnio-t akkor bevállaljam?
33 éves vagyok, 3. baba. 20 hetes vagyok, az AFP-t pont időben vették le, baba tuti annyi idős amennyi! Tudjuk a fogantatás idejét.
Az első babánál volt amnio, down kórra utaló uh jegyek miatt
Szerencsére egészséges mint a makk :)
Nem kicsit vagyok ideges :(
Az AFP határeset, de a Down-ra nem megbízható egyébként sem az AFP érték.
A kombinált teszt eredménye is éppen belefér, de biztosat csak az mond, ha bevállaljátok a magzatvíz-mintavételt.
Azt írod, hogy már egyszer átestél rajta.
Akkor tudod, hogy azért nem annyira szörnyű! (A várakozás az eredményre az az, meg a pihenés, de biztos meg tudod oldani ezt is.)
Nekem a kombinált tesztem Down-ra 1:2400 lett 29 évesen!, tehát az életkoromhoz képest igen rossz, én nem csináltattam meg az amniot, mert az összes ulrahang rendben volt és az AFP is 0,93 volt.
Egészséges kisbabám született!
33 évesen én már inkább a 100% biztosra mennék. (Tervezünk mi is még babát, akkor mindenképp bevállalom a mintavételt! Az előzőből kiindulva, biztos, hogy fel is fogják ajánlani, mert valószínű csak rosszabbra számíthatok! Azon sem fogok csodálkozni, ha 1000 alatt lesz a következő becslés!)
Nyugodj meg, 30 év felett keveseknek jön ki a kockázatbecslésnél (kombinált, integrált teszt) hiper-szuper eredmény, mégis a legtöbb baba egészséges, de sajnos az is igaz, hogy jó eredmény mellett is lehet beteg a baba, nem elég megbízhatóak ezek a tesztek.
Csak az amnio ad pontos eredményt!
1:2000 az életkori kockázat?
Mert nekem az 1:1293-hoz volt.
Afp 0,6 MOM
Eredmény: egészséges kislány.
Én genetikán voltam, ahol megnyugtató válaszokat kaptam. 12 hetesen orrcsont rendben volt, tarkóredő szintén. Azt mondták ez a legfontosabb.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
A nagy idegeskedés közben eldöntöttük, hogy ha nem is ajánlják akkor is kérni fogjuk az amnio-t.
Azt bánom, hogy 12 hetesen nem csináltattam meg az Istenhegyin a CVS-t :(
Most nyugodtabb lennék sokkal....
Kedves Utolsó!
A cvs a korion boholy mintavétel.
Ugyan úgy mint a magzatvízvétel 99,9%-os biztonsággal szűri ki a 3 leggyakoribb rendellenességet (Down, Edwards,Pattau szindrómák)
A méhlepényből vesznek mintát. Már a 11-12.héttől lehet csináltatni és egy hét alatt van eredménye (a magzatvízvételnek 4 hét)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!