Mennyire a lelki támaszotok a párok a terhesség heteiben? Miben nyilvánul meg a gondoskodása, támasza?
Mellettem végig itt volt a terhesség alatt és még csak most jön a 'mókás' része, mert ma - holnap megszülök.
Eleinte neki is 'furcsa' volt, hogy nem sokára szülők leszünk, akár mennyire is akartuk a bébit :)
Én itthon voltam végig, mert nem engedett az orvos dolgozni, ő pedig hol reggel ment dolgozni, hol pedig délután.
Sok mindent csináltunk együtt. Értsd úgy, hogy körbe jártuk az összes bababoltot, lehetőségeket. Minden uh-n és vizsgálaton ott volt, a terhesgondozóban is csöndben kivárta a 3-4 órát, mire végre a körzetünk következett.
Én csináltam egy saját kelengyét, amiben azok voltak benne, amik nélkülözhetetlenek ill., szerintem kelleni fog. Ezt átnéztük közösen. Ő is adott még tippeket hozzá, majd szép fokozatosan minden héten vettünk 3-4 dolgot.
Elmentünk babaruha vásárra, összevásároltunk egy csomó rucit az első 4 hónapra. Még akkor sem őrült meg, mikor hónapokkal később mondtam neki majdnem minden héten, hogy pipáljuk ki a listán, mi az ami megvan és mi kell még. :]]]
Mindennap beszélgettünk a terhességről. pl. mocorgott-e a leányzó vagy nem? Merre jártunk a leányzóval? Ilyesmi...
Utolsó időkben pedig kivétel nélkül megmasszírozza a hátam és lábam.
Hihetetlen, hogy mennyire odaadó és segítőkész. Bármit megtenne értem/értünk. Nagyon hálás vagyok neki és sokszor kérem, hogy pihenjen, aludjon, ha van ideje, de akkor is azt mondja, hogy amit csinál, azt értünk teszi.
Kérdező, nem lehet, hogy a párodnak még olyan valótlan ez az egész baba téma? Hiszen az ő teste nem változik, nem érzi a kis lényt. Nem tudom hány hetes vagy, de lehet még nem is látványos rajtad sem illetve nem érzi a mozgását a pocidon. Így nehéz magát beleélnie az apa szerepbe.
Tippeim:
Ha tehetitek, menjetek el 4d ultrahangra. Ha saját szemével látja majd a kis mocorgó babát, sokkal valóságosabb lesz számára. Nyomtassatok ki egy képet amit hordjon a pénztárcájában hogy nap közben is eszébe jusson a pici.
Ha nem is kérdez, meséld el neki milyen volt a napod, mit csinált a baba, mozgott-e, hogy vagytok, beszélj vele arról mik foglalkoztatnad. A legcélszerűbb ha először megkérdezed milyen volt az ő napja, végighallgatod, kérdezel kicsit, és aztán térsz a te részedre. Akkor biztosan szívesebben meghallgat.
Remélem valamelyik beválik! :)
Hát az én párom sem volt olyan hassimogatós apuka, sőt ő el sem hitte, hogy terhes vagyok mikor vittem neki a pozi tesztet. Úgy magasról tett rám, mikor felhoztam neki a témát kis terhesen, rögtön témát váltott. Aztán a dokiknál beigazolódott a gyínúm, de utána sem semmi.
Hagyott egész nyáron fűnyírózni, cipekedni, télen pustoló jégesőbe, hóba, 37! hetesen vezetni. Hiába kértem, hogy vezessen ő, ő inkább elment pókerezni.:S Persze megvett nekem meg a picúrnak mindent amit kinyögtem, de ez az érzelmes része nekem is nagyon hiányzott. Aztán megszültem, és nagyon imádja a kisfiát. Néha irigy vagyok a gyerekre, hogy ővele többet foglalkozik mint velem. De ez van. Ettől mi még egy boldog család vagyunk. Ja, most sincs itthon a párom, most is pókerezik.:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!