Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 hetes kismama vagyok az...

16 hetes kismama vagyok az afp-m 25.30 mol lett. Ez normális?

Figyelt kérdés
2008. febr. 26. 06:27
 1/6 A kérdező kommentje:
a mom 0.75 valahol azt olvastam hogy ez kevés.Valoban igy van?
2008. febr. 26. 06:33
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia! Én ezt olvastam, találtam a témával kapcsolatban:

"Napjainkban az AFP értékét a legtöbb laboratórium már egységesített értékben adja meg. Normál értéke ily módon: 1.0 MoM (MoM - Multiple of the Median: a középérték többszöröse). Normálisnak tekintjük 0.7-2.5 MoM között. Igen lényeges hangsúlyozni az AFP vizsgálat szűrésnél: a kóros érték nem jelent bizonyossággal beteg magzatot, csak további vizsgálatok (ultrahang, szükség esetén genetikai vizsgálatok) elvégzésének szükségességét indokolja."

Nem lehetséges, hogy Te vmit félreírtál a kérdésedben? A 25.30 mol-t nem tartom elképzelhetőnek .....

Én most várok ugyanerre az eredményemre, hétfőn lesz meg.

Biztos rendben lesz minden Nálad, csak vmit elírtál.

Sok sikert,

20 hetes kismammma

2008. febr. 26. 08:26
 3/6 anonim ***** válasza:
AFP? egy olyan vizsgálat, melynek 85 %-ban téves az eredménye. Európában M.o.-on kívül szinte sehol sem végzik el, pontosan emiatt. Nekem 2,75 lett, ami állítólag már botrányosan magas. másfél hónap mindennapos kórházi macera után sikeült csak meggyőznöm az orvosokat hogy adják fel a babám betegségeinek keresését, mert tökéletesen egészséges. 2 hónap után hitték el ... :) A magzatvízvétel meg egy olyan dolog, aminek kockázata van, de az erre a vizsgálatre kerülőknek a 99,8%-a egészséges. A megérzésedben bízz, az a legpontosabb, nem az afp. De mindenek előtt tisztázz magadban valamit: Van tétje bárminek is a babádra nézve? hidd el, érzi az aggodalmad, beszéld meg vele, mert szörnyű lehet neki ha azt érzi, a kis élete függhet ezeken az eredményeken. Hajrá!!
2008. febr. 26. 10:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Az Afp-nél két érték van,az egyik egy átlag,amit sztem Te is írtál,az 20-80-ig jó.

A másik a MOM-os érték,az van odaírva a papírpdra is,az ami fontos baba szempontjából, az 0,7-2.5 ig van.Nézd meg a papírodon.Nekem sajnos alacsony,most me

gyek genetikára.

18 hetes kismama

2008. febr. 26. 12:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én laborpapiromon a regerencia érték 0,5-2,5 között van megadva. A mi eredményünk 0,74 volt és az orvosok és a védőnőm szerint is tökéletes értéknek számít. 28 hetesen egészségesek vagyunk.
2008. febr. 26. 12:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem is 0.75 lett (26), simán alacsonynak mondták, de a kor is számít hozzá. Én 29 vagyok, 0.90 alatt bármilyen értékkel elküldtek volna genetikára.

Egyébként valóban egy szinte értelmetlen vizsgálat az afp, RENGETEG felesleges parát okoz, a nők felének alacsony, de akinek jó, annál sem jelent semmit ugyanezért, mert rengeteg minden befolyásolja (terhesség alatti vérzés, fertőzés, stb.)

Értelme egy szál se, már réges-régen a quartett/integrált tesztet kellenne, hogy finanszírozza a tb, nem ezt.

2008. febr. 26. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!