Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség vége fele más is...

A terhesség vége fele más is van úgy, hogy mindenféle rosszat beképzel?

Figyelt kérdés
Én már lassan nem alszom, csak azt lesem mozog-e a baba. mert a doki mondta napi 10 mozgást ha nem érzek azonnal hívjam, na én azóta csak azt lesem. Nem hiszem volt nap, hogy ne mozdult volna meg, de nem minden nap egyforma. Aztán ha több órán keresztül semmi én már pánikolok be. Vagy pl általában egyfelől érzem a mozgását, a hasam bal felén, na ne mondjam ebből is már mennyi szörnyű gondolatom támad. Más is van így, hogy parázik? Eddig soha semmin nem paráztam a terhességem zökkenőmentes volt, most meg még van 3 hét és csak a baba körül minden gondolatom.
2011. jún. 30. 13:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez természetes, hogy aggódsz. Nekem a dokim azt mondta, hogy ha 1 napig nem érzek mozgást, akkor menjek. Az szerintem nem baj, ha csak egyik oldalon mozog, szűk is a helye, valószínű a végtagjait próbálja mozgatni, a fejét nem akarja rázni, szóval ha azon az oldalon, ahol a feje van, nem mozog, nem gáz.
2011. jún. 30. 13:22
 2/8 A kérdező kommentje:
Azon az oldalon mozog ahol a feneke van:) ahol a lábai ott csak nagyon ritkán
2011. jún. 30. 13:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Én is a vége fele járok (38 hetes vagyok)és igen én is parázok sokat,a mozgása miatt is meg h.milyen lesz majd a szülés (a második gyereket várom,az első szülésnél volt komplikáció)meg hogy biztos egészséges lesz-e,azt mondta az orvosom h. minden rendben van,de akkor is mindenféle rossz gondolatom van!Szerintem sokan vannak még igy rajtunk kivűl is...Sok szerencsét a szüléshez és jó babázást!:))
2011. jún. 30. 13:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nekem az első kisbabám lesz. A szüléstől annyira nem parázok, csak lássam már meg:) mind így vagyunk. neked is könnyű szülést
2011. jún. 30. 13:39
 5/8 anonim ***** válasza:

Néha engem is elővesznek a félelmek. Nekem általában olyanok jutnak eszembe, hogy jaj, nehogy értelmi fogyatékos, vízfejű, beteg, nyomorék, süket-néma-vak, stb. legyen. Bár ritkán kapnak el ilyen félelmek, de olyankor elég erősen. De szerencsére sosem tart sokáig. A másik az, hogy nekem programozott császárom lesz, na az is stresszel, nehogy baj legyen.

Figyi, ha a doki szerint minden rendben van a babával, akkor ne aggódj. Az hogy hol érzed a mozgását, nem mérvadó, akár el is fordulhatott.

Amúgy szerintem teljesen normális, hogy aggódsz néha, nemsokára megszületik a babád, és ez rengeteg új, ismeretlen dolgot hoz, perzse, hogy előtte is kicsit ijedősebb az ember

2011. jún. 30. 13:44
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszike a biztató szavakat:) te se aggódj neked is minden rendben. Könnyű és gyors felépülést a császár után:)
2011. jún. 30. 13:46
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem is első babám és főleg a mozgása miatt szoktam aggódni. Pl. reggel amikor felébredek és még fekszem az ágyban, addig fel sem kelek amíg nem érzek legalább egy rúgást. Mert mi az, hogy én már felkeltem, ő meg alszik :))) Félek, hogy körbetekeri magát a köldökzsinórral, vagy ilyesmi. Szóval örülnék, ha már kint lenne, mert akkor jobban tudnám, hogy mi van vele! :)

37 hkm

2011. jún. 30. 13:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Amikor pedig kint van, olyan szívesen visszadugnánk egy kicsit, mert ott tuti biztonságban éreztük..!! :-)

Az aggodalom ellen ajánlom, hogy képzelj el egy tökéletesen tiszta, boldog pillanatot, és annak a részleteivel foglalkozz! Én elképzelem, hogy a kórházban vagyunk, két napos, az ölemben tartom.. mivel szültem már abban a kórházban, látom magam előtt a szobákat, a csecsemő osztályt.. És látom magam, ahogy az ölemben tartom a babát, és boldogok vagyunk. Néha kiegészítem egy képpel, hogy kinézünk az ablakon, és látjuk, hogy esik a hó (téli baba lesz), elképzelek egy képet a falon, vagy egy gyümölcsleves dobozt az éjjeliszekrényen.

Elgondolom, hogy milyen rugi lesz rajta..

És elképzelem, hogy az arcomat az övéhez érintem.

Mindig ugyan ezt a jelenetet képzelem el, már jó sok részlet összejött, szinte teljesen élő a kép, ha le kellene festeni, nem lenne fehér folt a vásznon.. ;-)

Próbálj valami ilyesmit elképzelni, és közben érezd a boldogságot!! Dolgozd ki fejben a részleteket, sokkal jobb móka, mint feleslegesen aggódni!! :-)

2011. jún. 30. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!