Miért van szükség apasági nyilatkozathoz orvosi igazolásra a fogantatás, és a szülés várható időpontjáról?
Két éve született a kisfiunk, akkor elég volt a kis könyv. Most telefonáltam időpontért, és mondja a hölgy, hogy igazolást mindenképpen vigyek. Kérdeztem, hogy erre miért van szükség. Értelmes választ nem kaptam, csak azt, hogy elég ha egy receptes papírra ráírja az orvos a két dátumot. Hát, ez aztán az igazolás!
Hat éve élünk együtt, van egy 2 éves kisfiunk, most várjuk a kis tesót, senki nem vitatja az apaságot, mégis úgy kell igazolnom a fogantatás időpontját mintha csaló lennék.
Én ezt elég felháborítónak érzem. Párom is csak nézett nagy szemekkel, hogy ez mekkora ostobaság!
Az még csak hab a tortán, hogy megjegyezte az ügyintéző, hogy ha lenne házassági anyakönyvi kivonat, akkor erre nem lenne szükség. Na, bumm! Már ítélkeznek is?! 3 éve vagyunk jegyesek, de tudatosan halasztottuk az esküvőt, mert már szerettük volna, ha jönnek a babák, viszont mivel nagy esküvőt tervezünk így praktikusabb, hogy akkor tartjuk, ha már kicsit nagyobbak lesznek.
Tényleg nem kötözködni akarok, de ha házasok lennénk, akkor is lehetne más az apa. Vagy nem?
Ha együtt megjelenik az apa, és az anya, és viszik a kis könyvet, akkor teljesen egyértelmű, és tiszta a helyzet. Szerintem.
De két éve ez nem volt probléma... Na, mindegy, számomra ez fura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!