Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vizelet üledék vörös vérsejt...

Vizelet üledék vörös vérsejt 18-20, laphámsejt :sok, Egyéb: zsúfolva baktériummal, Ezen kivül egy-egy csillagot kaptam a Bas%, illetve Bas. Abs-re, nagy a baj?

Figyelt kérdés
Ma kaptam meg a vérvételem eredményeit. Mit jelent ez? nagy baj van? Megilyedtem! 13+6hetes kismami vagyok!
2009. márc. 26. 15:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Valószínűleg húgyúti fertőzésed van, erre utal a vizeletüledékben a sok laphámsejt, a baktérium és a

látóterenkénti több vörösvérsejt.

Hogy meg tudják állapítani milyen baktérium van a vizeletben és mekkora csíraszámban, ahhoz steril mintavevőben vizeletmintát kell leadni.

A labor leleten a becsillagozott részek a referencia (normál)tartománytól eltérő (vagy alacsonyabb, vagy magasabb) értékekre utalnak.

A Bas a "basophil granulocyta" rövidítése, ez egy fehérvérsejt típus amit %-os és abszolut értékben szoktak megadni.

A lelettel mindenképp menj vissza az orvosodhoz.

2009. márc. 26. 16:00
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia!Nincs nagy baj,ne izgulj!Mutasd meg a dokidnak vagy legalább a háziorvosodnak!Lehet összeszedtél egy kis virusos fertőzést!
2009. márc. 26. 16:00
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!remélem semmi komoly,de majd kiderül...
2009. márc. 26. 16:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Egyszerűen az is lehet, hogy hüvelyváladék volt a vizeletmintában! Ha nem otthon, rögtön mosakodás után, középsugárból vett vizelettel nézték, akkor szerintem ez az oka. De gondolom úgyis kell menni a lelettel a dokihoz, mi nem vagyunk azok.:)

2009. márc. 26. 19:06
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!ma megyek ugy is a dokihoz!
2009. márc. 27. 07:02
 6/6 anonim ***** válasza:
A vörösvérsejt általában vesekövet jelent, de lehet terhesség, vagy komolyabb dolgok miatt is (polyp, miómagömb) - menj vissza az orvoshoz.
2011. jan. 31. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!