Bárányhimlő mit okozhat terheseknél?
Én a helyedben mindenképpen elkerülném.
A bárányhimlő a terhesség első trimeszterében okozhat komolyabb fejlődési rendellenességeket. Idegrendszeri problémákat okozhat, károsíthatja a látást, hallást, a szívet, vagy a végtagok nem fejlődnek ki megfelelően. Ezért mindenképpen érdemes elkerülnöd a fertőzött gyermeket, nehogy elkap a betegséget.
A harmadik hónap után már a bárányhimlő magzatkárosító hatása elég kevés.
Abban az esetben ha mégis elkapnád, akkor a magzat sok esetben már valamelyest védetté válik a bárányhimlővel szemben, és lehet, hogy nem fogja gyermekkorában elkapni azt. De övsömör kialakulhat nála.
ELKERÜLNI!!!
Ha pedig megszültetett a babád, csináltatnék egy vértesztet, hogy nem voltál-e esetleg mégis gyerekkorodban (olyan esetre gondolok, amit a szüleid nem vettek észre, mert mondjuk 1 hónapos voltál, vagy hasolnó). Aki jár közösségbe nehezen tudja gyerekként elkerülni, tehát az is lehet hogy valójában átestél. Persze most ne rizikózz, kerüld el a beteg gyereket és annak kistesóját is, ha van, benne lappanghat!!
Én pedig azt nem értem, hogy ha tudod, hogy nem voltál bárányhimlős, miért nem oltattad be magad gyerekvállalás előtt...
Így belevágni egy terhességbe felelőtlenség, mivel egy védőoltással simán kiküszöbölhetted volna a kockázatot, ami baromi magas (mivel a b.himlő a tünetek előtt fertőz, szóval bárhol és bármikor találkozhatsz a fertőzéssel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!