Ki fürdőt terhesen tóban, Folyóba, Uszódában, Strandon Stb?
Az lenne a kérdésem hogy aki fürdőt annak lett-e valamilyen fertőzése vagy sem. Ki nek tiltotta az orvosa vagy a védőnője hogy nem ajánlja. Amikor anyukám volt terhes a húgommal akkor fürdöt a Balatónban és folyása lett és ugye el ment az orvoshoz a problémájával és az orvos leszúrta.
Azért kérdezem mert szeretnék fürödni a Velencei tóban.
Én fürödtem többször is a Balatonban, nem lett semmi bajom, pedig aztán én extrán hajlamos vagyok a gombásodásra.
Annyi volt, hogy a fürdés után egyből levettem a vizes bugyit és felhúztam egy szárazat.
Akkor nem nagyon ajánlanátok nekem?
Csak már olyan a terhesség mintha mindentől el lenne tiltva az ember és úgy jönni ki már ez az egész állapot hogy rosszul éreze magát a kismama.
Semmi akadálya egészséges terhességnél, ne félj!
A baba magzatburokban ficánkol amit egy hatalmas nyák dugaszol el, valamint a terhesség nagy részében a zárt méhszáj is. Egy korszerű uszodában nagyon odafigyelnek a fertőtlenítésre.
Én jártam uszodába (jelzem terhes vízi tornára is - csak nem lenne ilyen, ha kicsit is veszélyes) é fürödtem tengerben is 36 hetesen. Egyedül strandra nem mennék, mert ott aztán nagy melegben lubickol boldog-boldogtalan, de egy természetes tónak a flórája sokkal kevésbé árthat. A legszörnyűbb dolog ami történhet az egy hüvelygomba, amit egy terhes nő egyszer tuti összegyűjt...de nem azért mert vízbe merészkedik. Szóval nyugodtan!
Szerintem természetes vízbe mehetsz. Én csak abból indulok ki, hogy a nővérem terhesen is járt úszni,majd Balcsiban és tengerben is fürdött terhessége alatt, a barátnőm szintúgy fürdött tengerben terhesen.
Sőt a meddőség ellen szokták is ajánlani a tengerben való fürdést a sótartalom miatt.
4-5 hetesen amikor még nem is tudtam a terhességről strandon voltam, és nem szedtem össze semmit, pedig hajlamos vagyok rá sajnos.
És én is fogok tengerben fürdeni, amennyiben minden rendben van, mert úgy gondolom, hogy a természetes vizekben sokkal nehezebben tudsz elkapni fertőzést.
Bár ha aggódsz, és ki bírod hagyni, akkor szerintem hagyd ki, ha ezzel nyugodtabb leszel.
Én mivel vízimádó vagyok, képtelenség hogy egészségesen kibírjam 9 hónapig víz nélkül :) Úgyhogy remélem 2 hónap múlva ilyenkor már a tengerben fogom áztatni a pocakomat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!