Hogyan deríthetném ki, hogy fejvégű-e a babám? (Nemrég még faros volt az UH-on, rá néhány napra már lent csuklott, előtte volt nagy mocorgás, most egyelőre nyugi van, azóta nem csuklik).
A csuklás lett volna az első javaslatom, mert azt ha nagyon lent érzed akkor fejvégű. De ha oldalt rugdos elvileg akkor is, mert úgy van összekuporodva: feje lent, oldalt a gerinc, fent a popsi és oldalt a lábacskák. Legalábbis nekem az egyik doki így magyarázta a 4D-n. :)
32+6 hkm
Ha alul nyom, felül rugdos, akkor fejvégű.
Nekem még olyanokat is mondtak (a bölcsek :) ), hogy ha felül dudorodik jobban a has, akkor fejvégű, ha alul vagy gömbölyűbb, akkor faros a baba.
Nem tudom ugyan a méreteiteket, de szerintem ebben a korban már megérzed, ha megfordul. Én már attól sem kaptam levegőt, mikor egyik oldaláról a másikra fordult - aztán meg vissza, mert nem volt neki kényelmes :)
Nekem még mindig faros a 35. héten, a hasam viszont nem gömbölyû, inkább olyan, mintha egy kispárnát tettem volna a ruhám alá. Köldöknél ellaposodik. Viccesen néz ki, fôleg amikor kinyomja a fejét a bordáim alá, na akkor úgy nézek ki, mint aki lenyelt egy hatalmas épîtôkockát. Én általában ki tudom tapogatni, hogy hol van a feje, mert az esetek nagyrészében nagyon kihúzza magát, fôleg ha én ülök. Rugdosni is lent érzem, ha csuklik azt meg fent.
Ha te ezeket fordítva érzed, akkor sanszos, hogy megfordult.
köszi a sok választ :).
Persze, kíváncsi vagyok kedves utolsó, hogy mit mondanak az UH-on :).
Egyébként lent feszít, fent rugdos, néha mintha a popsija lenne (szélesebb), néha meg a térde (?) ami kis púp, de nem hinném, hogy a buksija, az azért nem ilyen pici :).
súlyra 1600 gramm körül vagyunk, éppen megfelelő a 30-31 hetes kornak.
Pocakom előre csúcsosodik (kisfiú amúgy).
Tegnap "lámpáztam" szegényt, zseblámpával, ha felül világítottam, semmi mocorgás, ha alul, akkor ezerrel rugdosott (fent), szóval szerintem befordult :).
2. baba, az 1. már a 28.héten befordult, és úgy is maradt végig, bár ő sokkal kisebb volt.
Ha jobbról balra fordul a baba, akkor én se nagyon kapok levegőt, de rosszabb, hogy alul feszít.
Ha csuklani fog, mindenképp írok :)
A 32 hetes kismama vagyok, voltam tegnap uh-n és nekem megfordult a baba! :-) Az orvosom azt mondta, hogy már nem valószínű, hogy vissza fog fordulni!
Boldog Babavárást! :-)
köszi, már úgy vártam a híreidet :) azóta mi is befordultunk, szégyen-nem szégyen, de a cheetos sajtos chips-től csuklik, bár nekem nem esik jól, de ha aggályom támadna, akkor leküldök néhány darabot, és 10 percen belül tudom hogy befordult-e :)
köszi szépen még egyszer, rendes tőled, hogy írtál! :) ja és gratulálok!!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!