Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 8 hetes ikerterhes vagyok, és...

8 hetes ikerterhes vagyok, és nagyon megfáztam, homloküreggyulladásom lett. Árthat a babáknak az orrcsepp?

Figyelt kérdés
Paracetamolt is vettem be,kb. három alkalommal,egyszer egy nap.Két alkalommal Kalmopyrint.Aztán rátaláltunk a Sinupret nevű gyógyszerre,azóta csak azt szedem.Meg tengervizes orrsprayt is használtam,de az nem volt jó,ezért rendes orrcseppet(Novorin,Rhinospray)használtam.
2009. márc. 26. 11:45
 1/7 anonim ***** válasza:

szio!en a 15.heten lettem nagyon beteg es nekem a doki azt mondta,hogy olyan orrcseppet hasznaljak ami kifejezetten kisbabaknak van.Azt lehet kismamaknak is.A felnott orrcseppet nem szabad.Jobbulast!:)

28 hetes kismami

2009. márc. 26. 11:48
 2/7 anonim ***** válasza:
Az orvos mit mondott? Fül-orr-gégésznél voltál? A homloküreg-gyulladás önmagában is csúnya és fájdalmas, mindenképp egy szakorvosnak kéne látnia téged.
2009. márc. 26. 11:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem lesz gond. Én is szedtem gyógyszert amikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok kb. 7. hétig. Genetikusnál is voltam emiatt aki megnyugtatott, hogy nagyon kevés gyógyszer van amiről bizonyították, hogy magzatkárosító. Erről van egy listájuk kb.20 gyógyszer van rajta de ebből sok nincs is forgalomban magyarországon. Sokkal durvább szerek vannak rajta...orrcsepp biztosan nics.

Egészséges babám született 5 hete.

2009. márc. 26. 11:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a Sinupret drazsét ajánlom.

A Sinupret drazsé olyan gyógynövényeket tartalmaz (tárnicsgyökér, bodza, kankalinvirág, vasfű, lórom) amik elősegítik a melléküregek gyógyulását és a váladék kiürülését. Kíméletes gyógyszer és terhes nők is szedhetik!

Én most 29 hetes terhes vagyok és sajnos már 3x voltam náthás, ami rá is ment a melléküregeimre. Nekem eddig mindig bevált!

2009. márc. 26. 12:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Semmi paracetamol tartalmú gyógyszert nem szabad bevenni a 12. hétig. Feltétlenül menj orvoshoz,én addig egyáltalán semmit nem vennék be, amíg nem mondja, hogy mit lehet.

Ha egészségesen születik egy baba, az egy dolog. A későbbiekben bármi vissza üthet rajta, allergia vagy más....

2009. márc. 26. 12:11
 6/7 anonim ***** válasza:

Mikor még nem tudtam, hogy babát várok én is beteg voltam, szedtem gyógyszert. Genetikán azt mondták, hogy amíg a méhlepény nem tölti be teljesen a szerepét, addig nem juthat át rajta minden, addig a baba a szikhólyagból kapja meg amire szüksége van. Ha az első 12 hétben mégis érte magzatkárosító hatás a gyógyszerszedés következtében, akkor vagy a baba "kijavítja önmagát", vagy nem marad meg a terhesség. Ez a mindent vagy semmit elve. Ezért kell minden, még a vény nélkül kapható gyógyszerek szedése előtt is egyeztetni az orvossal, ha babát várunk.

Szerintem hívd egyeztess egy fül-orr gégésszel, és a dokiddal is. Addig pedig régi, de hatásos megoldás a gőzölés. :) Kamillával, vagy mézzel, de nekem gyógyszertárban a sós gőzt is ajánlották.

Jobbulást!

2009. márc. 26. 12:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Orrsprayt tudok neked 100%-ban ajánlani Stérimar a neve, tengervíztartalmú, kifejezetten csecsemőknek és kismamáknak találták ki, gyógyszertárban recept nélkül lehet kapni, olyan 1500Ft körül kapható és nagyon jó én is ezt használtam mikor kb. 8 hetesen megfáztam. Na meg persze igyál sok mézes, citromos teát, sok levest és pihenj amennyit csak tudsz, jobbulást,

Boldog babavárást,

20 hetes kismama:)

2009. márc. 26. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!