Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 23 hetes vagyok, 29 éves....

23 hetes vagyok, 29 éves. Minden lelet bennem van, de bújkál bennem a kisördög, hogy valóban minden oké-e vele. Érdemes magzatvíz vizsgálatot csinálnom, hogy megnyugodjak?

Figyelt kérdés

minden lelete rendbe van a kislányomnak, az AFP is jó lett, az UH is mindent rendben talál minden alkalommal (hála az égnek!), mégis bújkál bennem a kisördög , hogy valóban minden "oké"-e vele. mit gondoltok, érdemes így megcsináltatni a magzatvíz vizsgálatot, hogy megnyugodjak, vagy csak hülye vagyok mááá teljesen??? :)

előre is köszi!

2008. febr. 25. 08:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

szia!

szeritnem ilyenről mindenképpen az orvosoddal konzultálj egyet. Én azt hiszem nem csináltatnék több vizsgálatot. Ha az eddigi vizsgálatot mind jó eredményt mutattak, akkor nem kínoznám magam egy magzatvíz vizsálattal. (És ha kiderülne, hogy valami gond van, vajon mit tudnék tenni? És folyamatosan azon agyalnék, hogy helyes volt-e annak a vizsgálatnak az eredménye)

Szerintem ne stresszelj. úgy néz ki, hogy egészséges babád lesz. Tervezd inkább a jövőt! nézegess bababútort, babajátékokat, babaruhákat, menj el a pároddal vacsorázni, kirándulni, színházba, moziba. Élvezd ki hogy még kettesben vagytok utoljára ebben a négy-öt hónapban.

Én most várom a második gyermekünket. Az elsőnél fel sem tudtam még fogni, hogy mi is vár rám/ránk ezután!

Örülj neki,hogy minden vizsgálati eredmény jó, innentől nem nagyon történhet semmi rossz. Egyél egészséges dolgokat, és próbálj meg minél többet kommunikálni a picivel odabenn. figyeld meg, hogy milyen hangokra, ritmusokra figyel, válaszol-e, ha hozzá bezélsz, vagy ha megsimogatod? Hamarosan már látja a fényt is, ha egy zseblámpával "bevilágítasz" neki a hasadon keresztül, azt érzékeli fogja.

Jó babavárást!!! és ne aggódj! :)

2008. febr. 25. 09:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nyugodj meg! Én is bízok abban, hogy a kisfiam egészséges, minden vizsgálat ezt mutatta. Persze érthető, hogy aggódsz, ki nem? Én nem merném kipróbálni a magzatvíz vizsgálatot, de ez csak az én véleményem. Ismerek olyat, akinek muszáj volt, és nagyon ideges lett még a gondolatától is.
2008. febr. 25. 09:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A magzatvíz vétel nem teljesen kockázatmentes beavatkozás, úgyhogy szerintem ne csináltass, ha nincs rá feltétlen szükség. Ha minden leleted rendben van, akkor felesleges!
2008. febr. 25. 09:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
én is 29 éves vagyok és első babás...18 hetes...félek is,csütörtökön lesz az uh..13.héten volt genetikai, azon minden ok volt,,,ha tartasz tőle, menj el egy másik dokihoz uh-ra, én is két dokinál csináltattam meg:o)) kettő csak nem nézi el a dolgokat alapon:o))
2008. febr. 25. 09:59
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
23 hetesen semmi értelme magzatvíz-vizsgálatot csinálni, már késő. Inkább nyugodj meg, és a legközelebbi terhességednél még korábban csináltass kombinát, integrált vagy négyes tesztet - az első kettő 90-95 %-os bztonsággal megmondja, hogy van-e baj. Most meg nyugi, minden oké lesz.
2008. febr. 25. 12:14
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ebben a terhességi korban csak akkor vesznek vizet,ha nyomós oka van.Nekem 28 és 31hetesen vették(tehermentesítés+kromoszómavizs.)Mind a két alkalommal méhösszehúzodások lettek,de nem szültem meg.Ha nincs alapja,miért aggódsz???Nekem soha nem járt ilyen a fejembe,de a sors megtalált.Neked NEM csinálnák meg,mert nagyon veszélyes.Engem csak egy orvos mert megszúrni.Azt soha ne tudd meg,hogy reagál egy ekkora baba,amikor a kuckójába benyomják a tűt.Nyugi és élvezd a kismamaságot!

2008. febr. 25. 14:44
 7/7 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a gyors és megnyugtató válaszokat! :) igyekszem nem agyalni rajta többet, hallgatok inkább valami relaxos vízcsobogást vagy olvasok valami szépet, a kisördög meg mehet a levesbe :)))). köszi mégegyszer! :)

pusza

2008. febr. 25. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!